• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2022

08:55

STOJKOVIĆ IMA ROK DO PETKA! Selektor Srbije bira 55 igrača za Katar!

fss.rs

Fudbal

STOJKOVIĆ IMA ROK DO PETKA! Selektor Srbije bira 55 igrača za Katar!

Podeli vest

Selektori reprezentacija koje igraju na Svetskom prvenstvu moraju da predaju širi spisak fudbalera koje će voditi na Mundijal do petka (21. oktobra)

Reč je o preliminarnom spisku na kome mora da bude najmanje 35, a najviše 55 imena. Posle toga selektori imati što više od tri nedelje da odrede konačan popis putnika za Mundijal. Rok za konačan popis je 14. novembar (20 časova) i na njemu će biti ukupno 26 fudbalera. 

Spisak od 55 igrača

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je dosad na okupljanje reprezentacije pozivao 39 igrača, što znači da bi na taj najširi spisak mogao da uvrsti neka imena koja se dosad nisu spominjala kao potencijalni reprezentativci. Upravo je selektor Srbije nedavno bio jedan od začetnika ideje da na prvenstvo reprezentacije umesto 23, vode 26 igrača, što su u krovnoj fudbalskoj organizaciji sa zadovoljstvom prihvatili.

Iz Engleske je već najavljeno da će Garet Sautgejt pozvati maksimalan broj igrača (55), slično se očekuje i od Zlatka Dalića iz Hrvatske.

Foto: Reuters

 

- Piksi je veoma inteligentan, uz sve ostale kvalitete koje poseduje. Čak i dok sada sedi u Budvi sa Dejom Savićevićem, on razgovara o fudbalu i razmenjuje mišljenja. Na kraju krajeva, ima iskustvo, ne samo igračko i trenersko već i funkcionersko. Logičan je razlog što je FIFA proširila spisak na 55 imena. Prvenstvo dolazi u jeku sezone, igrači iz teških šampionata, Lige šampiona i Lige Evrope počinju da igraju još ozbiljnije takmičenje. Ogromni su rizici od povreda, zato je potreban veći fond igrača - rekao je nedavno za Informer Ranko  Stojić, poznati menadžer i analitičar fudbalskih dešavanja.

POTENCIJALNI ŠIRI SPISAK ZA KATAR

GOLMANI
Vanja Milinković-Savić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar, Marko Ilić, Đorđe Nikolić

ODBRANA
Stefan Mitrović (stariji), Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Filip Mladenović, Aleksa Terzić, Strahinja Eraković, Srđan Babić, Erhan Mašović, Matija Nastasić, Uroš Spajić, Marko Petković, Mihailo Ristić, Milan Gajić, Nemanja Milunović, Svetozar Marković, Slobodan Urošević, Milan Rodić

ZADNJI I CENTRALNI VEZNI
Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Ivan Ilić, Uroš Račić, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Lazar Samardžić, Saša Zdjelar, Mijat Gaćinović, Darko Brašanac, Mihajlo Banjac

KRILA I OFANZIVNI VEZNI
Dušan Tadić, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Filip Đuričić, Andrija Živković, Darko Lazović, Stefan Mitrović (mlađi), Veljko Birmančević, Aleksandar Katai, Lazar Ranđelović, Nemanja Jović

NAPAD
Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović, Dejan Joveljić, Đorđe Jovanović, Danijel Aleksić, Aleksandar Pešić, Đorđe Despotović

Foto: Starsportphoto

 

OVAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI SPISAK SRBIJE ZA LIGU NACIJA

GOLMANI
Vanja Milinković-Savić, Marko Dmitrović, Marko Ilić;

ODBRANA
Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Erhan Mašović, Srđan Babić, Stefan Mitrović, Filip Mladenović, Aleksa Terzić;

VEZNI RED
Nemanja Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Filip Kostić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Andrija Živković, Darko Lazović;

NAPAD
Aleksandar Mitrović, Stefan Mitrović, Filip Đuričić, Nemanja Radonjić, Luka Jović, Dušan Tadić, Dušan Vlahović.

Srbija na Svetskom prvenstvu u Kataru igra u grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

Bonus video 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17