• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2022

13:44

OGLASIO SE KOLAROV! Bivši kapiten Srbije ima novu funkciju! Evo zašto je NAPUSTIO Siti i šta PREDVIĐA Gvardioli! Progovorio i o Orlovima!

Fudbal

OGLASIO SE KOLAROV! Bivši kapiten Srbije ima novu funkciju! Evo zašto je NAPUSTIO Siti i šta PREDVIĐA Gvardioli! Progovorio i o Orlovima!

Podeli vest

Bivši defanzivac Mančester sitija i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov ubeđen je da će Građani osvojiti pet titula u Premijer ligi u narednih šest sezona

Proslavljeni defanzivac Sitija uverava da su Građani već rezervisali novu titulu, iako zaostaju četiri boda za aktuelnim liderom Premijer lige Arsenalom.

Prošle sezone, tim Pepa Gvardiole je osvojio titulu nakon uzbudljivog poslednjeg kola, kada su pobedili Aston Vilu na Etihadu i završili bod ispred ljutog rivala Liverpula.

Sa druge strane, Kolarov, koji je odigrao skoro 250 utakmica za klub nakon što je došao iz italijanskog Lacija 2010. godine, veruje da će Gvardiola i ekipa ponovo slaviti sledećeg maja.

PRVO MESTO VEĆ REZERVISANO

- Siti ima najbolje šanse da ponovo osvoji titulu u ligi i veoma sam uveren da će to učiniti - rekao je Kolarov i nastavio:

- Imamo sjajnog menadžera i odličan tim. Tu smo da još jednom osvojimo titulu. Biće teško, ali Siti ima kvalitet u svakoj liniji igre da ponovo trijumfuje.

Kolarov je u junu okačio "kopačke o klin", a trenutno se nalazi u Abu Dabiju na globalnoj turneji trofeja Premijer lige Mančester Sitija i festivalskoj projekciji utakmice protiv Brajtona u subotu.

- Arsenal je prilično dobra ekipa ove sezone. Sparsi su takođe dobra ekipa sa veoma dobrim trenerom i kao i uvek tu su Čelsi i Liverpul, ali mislim da je prvo mesto već rezervisano. Veoma sam uveren u to - kategoričan je legendarni fudbaler.

Foto: Reuters

 

Uprkos uspesima na domaćoj sceni od Gvardiolinog dolaska 2016. godine, Siti još nema trofej na evropskoj sceni. Najbliži njemu bio je 2020. godine, kada je poražen u finalu Lige šampiona od Čelsija.

TROFEJ PROTIV STOUKA NAJDRAŽI

Srbin i dalje veruje da Siti ima pravog menadžera koji će konačno postati evropski šampion.

- Klub ima kvalitet da osvoji sve titule. Pep je podigao tim na novi nivo i održao ga da postane jedan od najboljih klubova na svetu. Naravno da moramo mnogo da radimo da bismo stigli tamo gde su Real Madrid, Barselona i Bajern Minhen, ali sa njim imamo sve šanse da to postignemo.

Kolarov je sa Građanima osvojio dve titule u Premijer ligi i dva Liga kupa, to je bio još jedan trofejni uspeh kojeg se nekadašnji vođa Orlova s najvećom ljubavlju seća – istorijske pobede u FA kupu 2011. nad Stouk sitijem.

- Proveo sam sedam sjajnih godina u Sitiju, ali ako moram da izaberem jedan trenutak za to vreme, to je bilo osvajanje FA kupa, prva titula koju sam osvojio u klubu i prva koju je klub osvojio za 35 godina. Bilo je veliko dostignuće za klub i za mene što sam bio član tog tima. Onda su trofeji počeli da nižu jedan za drugim.

Foto: Reuters/Lee Smith

Kolarov je ubeđen da će Gvardiola dugo vladati sa Sitijem u Premijer ligi

ZAŠTO JE NAPUSTIO GRAĐANE?

Nakon što je napustio Siti 2017. godine, Kolarov se vratio u Italiju i proveo pet sezona u Seriji A – tri sa Romom i dve u Interu iz Milana – pre nego što je ovog leta objavio da se povlači.

- Mislio sam da je dobro vreme da odem iz Sitija, kako bih napravio mesto za mlade igrače da dođu na scenu - izjavio je o svojoj odluci da napusti Englesku, a potom dodao:

- Igrao sam u Italiji pre nego što sam se pridružio Sitiju i imao sam priliku da se vratim i igram tamo poslednjih godina. Prestao sam da igram pre četiri meseca i dobio sam licencu sportskog direktora. Nisam odlučio šta ću da radim, osim da ostanem u fudbalu.

REPREZENTACIJA VRHUNAC KARIJERE

Kolarov je takođe uživao u uspešnoj međunarodnoj karijeri u kojoj je zaradio 94 utakmice za Srbiju, postigavši 11 golova – od kojih je jedan bio pobednik protiv Kostarike u finalu u Rusiji 2018.

- Nije bilo lako jer sam dolazio iz male zemlje, ali sam uvek verovao u sebe i tu sam. Igranje za državu je, naravno, san svakog fudbalera. Imao sam tu priliku i igram za Srbiju za mlađe od 21 godine i seniorski tim 15 godina. Igrati na dva svetska prvenstva i postići gol protiv Kostarike za pobedu u toj utakmici bili su vrhunac igranja za nacionalni tim - istakao je Aleksandar Kolarov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija