• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2022

15:20

SPREMA SE SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! FIFA izbacuje sa Mundijala reprezentaciju koja je u grupi sa Srbijom?! Poznato i ko je menja!

Reuters

Fudbal

SPREMA SE SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! FIFA izbacuje sa Mundijala reprezentaciju koja je u grupi sa Srbijom?! Poznato i ko je menja!

Podeli vest

Prethodnih meseci već smo imali nekoliko slučajeva u kojima je Svetska fubalska asocijacija pozivana da reaguje i izbaci određene selekcije sa Mundijala, a sada je na pomolu slučaj koji preti da baš zadrma fudbalski svet!

Najpre je to bio slučaj sa Ekvadorom koji se našao “pod lupom” zbog navodnog lažiranja dokumenata svog reprezentativca Bajrona Kastilja.

Nedavno je Ukrajina urgirala kod čelnika FIFA da se sa najveće fudbalske smotre izbaci Iran, zbog navodnog učešća iranske vojske u napadu na njenu teritoriju.

Sada je na tapetu i rival reprezentacije Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva - selekcija Kameruna i to zbog dresova.

Dve nedelje pre početka takmičenja u Kataru, Kamerun i njihov Savez našli su se u sukobu koji bi im mogao imati teške posledice po nacionalnu selekciju. Spor s njihovim dobavljačem opreme mogao bi ih koštati i mesta na na Mundijalu.

 

 

Popularni Lavovi su se na Svetsko prvenstvo su se plasirali nastupajući u opremi proizvođača “Le Coq Sportif”. No, čelnici FECAFOOT-a na čelu sa Samuelom Eto'om odlučili su da pred nastup u Kataru njihova selekcija promeni proizvođača opreme.

Ugovor s francuskim brendom raskinut je jednostrano, pošto se predsednik saveza odlučio za saradnju sa američkom kompanijom “One All Sport”. 

Novi sponzor već je dizajnirao tri garniture dresova za Kamerunce i su u subotu predstavljene javnosti. Međutim tu je došlo do komplikacija, jer je proizvođač opreme sa kojim je prethodno jednostrano raskinuta saradnja odlučila da tuži FS Kameruna.

Foto: Reuters

Trenutna situacije takva da se FIFA ozbiljno umešala u ovu aferu nakon određenih sudskih presuda i stala na stranu predstavnika “Le Coq Sportifa”.

Sa druge strane Eto ne namerava da odustane od saradnje sa američkim brendom, već ostaje istrajan u nameri da Kamrunci u Kataru nastupe u novoj opremi. Ovakav stav legendarnog napadača razljutio je predstavnike FIFA koja, kako se može čuti, razmatra čak i izbacivanje afričke selekcije sa Mundijala.

Koliko je situacija alarmantna svedoče i reči kamerunskog advokata Me Ntimbane Bono koji je potvrdio da posledice mogu biti teške po nacionalni tim Kameruna.

- Odbijanje Saveza da se izvrši odluka moglo bi dovesti do diskvalifikacije Kameruna s ovog Svetskog prvenstva koje je, ne treba zaboraviti, organizuje FIFA – istakao je pomenuti advokat.

Rasplet situacijie oko Kameruna budno prate u Alžiru koji je upravo od Lavova eliminisan u baražu za Mundijal, pa bi u slučaju eventualne diskvalifikacije selekcije Rigobera Songa u grupu sa Srbijom mogli da uskoče Rijad Marez i drugovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

a sta smrd;ljiva fifa ima sa njihovim dresovima i zasto se ta mafija svuda mesa,totalni kriminal FiFa

Mito

pre 1 godinu

Ovo postaje cirkus. SRJ je izbačena sa PE jer je Šveđanin bio predsednik i namestio je Danskoj titulu prvaka Evrope. Da Danci imaju i malo obraza na tituli bi pisalo, prvak Evrope Danska-SRJ jer je ipak Danska osvojila titulu, a SRJ je poslala kući. Toliko o moralu. Sada Ukrajina koja je nezasluženo uzela titulu na pesmi Evrovizije, a što su Britanci iskoristili da sledeća PE bude u Britaniji. Ako FIFA dozvoli da se Kamerun izbaci sa SP zbog promene dresova (taj sukob može da se reši financijskim kaznama) i da ga zamene Ukrajina ili Italija, to je kraj svetskog fudbala. Stavite prst na čelo. Dosta je torture bogatih, dajte šansu u ime demokratije običnom narodu i zemljama koje se pošteno bore. Ako postoji demokratija?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija