• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J.N.

14.11.2022

07:01

INFORMER SAZNAJE! "ORLOVI" ĆE BITI LEPO NAGRAĐENI ZA EVENTUALNI USPEH NA SP! FSS rešio da odreši kesu!

Reuters

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! "ORLOVI" ĆE BITI LEPO NAGRAĐENI ZA EVENTUALNI USPEH NA SP! FSS rešio da odreši kesu!

Podeli vest

FSS je odredio visinu nagrade za reprezentativce Srbije u slučaju da ostvare uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru! Odluka je da im pripadne 40 odsto sume koju će "kuća fudbala" dobiti od FIFA

Fudbalski savez Srbije nagradiće "orlove" sa 5,2 miliona evra ako prođu grupu i plasiraju se u osminu finala Svetskog prvenstva, saznaje Informer.

Za eventualno osvajanje titule prvaka sveta u Kataru Piksijevi izabranici bi između sebe podelili čak 16,8 miliona evra.

Foto: reuters

 



Interni dogovor

Prema našim informacijama, postignut je dogovor prema kojem će igrači za svaki uspeh biti nagrađeni sa 40 odsto sume koju FSS dobije od Svetske fudbalske federacije (FIFA) za plasman. FIFA će svaku zemlju koja stigne u osminu finala nagraditi sa 13 miliona evra, a šampionu će pripasti 42 miliona evra.

- Čelnici FSS ne žele javno da govore o premijama za igrače jer smatraju da je to interna stvar. Oni su već imali razgovor sa predstavnicima igrača i tad je postignut dogovor kolike će biti nagrade. Precizirano je da to bude 40 odsto nagrade koja pripada FSS. To znači da bi u slučaju prolaska iz grupe FIFA nagradila FSS sa 13 miliona evra, a 40 odsto te sume je 5,2 miliona evra. Najveći deo pripašće fudbalerima, selektoru i stručnom štabu, mada će premije dobiti i još neki ljudi koji imaju uticaj na rad i rezultate reprezentacije - navodi naš izvor.

Foto: informer

 

Ako bi se dogodilo sportsko čudo i "orlovi" doneli kući "zlatnu boginju", onda bi sigurno dobili bogatu nagradu od države Srbije. Uostalom, predsednik Aleksandar Vučić je ispunio obećanje dato pred meč sa Portugalom u Lisabonu i premirao "orlove" sa milion evra zbog pobede nad Ronaldom i drugovima i direktnog plasmana na SP.

- Reč o velikom novcu koji daje FIFA za nagrade, ali većina reprezentativaca već zarađuje bogato u klubovima. Njih više motiviše sportski uspeh i svesni su koliko bi radosti doneli naciji ako bi ostvarili zapažen rezultat. Najvažnije im je da odigraju dobro, inspiriše ih da pokažu da su jači od rivala - ističe naš izvor.

Foto: reuters

 


 

 Srpska baza u Dubaiju

Srbija će na utakmicama protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske imati veliku podršku svojih navijača, a većina njih biće stacionirana u Dubaiju. Plan je da u Dohu putuju na dan utakmice i vraćaju se odmah posle. Na relaciji Dubai-Doha biće oko 60 letova dnevno. Za Srbe će u Dubaiju biti napravljena fan zona, u kojoj će se zabavljati, provoditi vreme, slušati uživo neke od muzičkih zvezda iz Srbije i slično.

Praksa od davnina


Nagrađivanje fudbalera i stručnog štaba je praksa oduvek, s tim što je visina premije varirala. Takođe, ne dobijaju svi igrači istu nagradu, već se premije razlikuju po učinku i minutaži.


FSS je za plasman na Svetsko prvenstvo dobio devet miliona evra od FIFA i tad su nagrade odmah podeljene. Iz Saveza niko nije želeo da kaže koliko odsto je podeljeno, ali prema saznanjima Informera, svi zaposleni su bili obuhvaćeni sistemom nagrađivanja.

- Najveći deo pripao je igračima i nagrade su deljene procentualno, odnosno igračima koji su igrali sve utakmice pripalo je najviše. Stručni štab je takođe dobio novac, selektor Stojković, generalni sekretar Šurbatović, sportski direktor Stevan Stojanović i mnogi drugi. Nagrade nisu zaobišle ni zaposlene u Savezu, koji su dobijali iznose od nekoliko bruto plata - zaključuje naš izvor.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija