• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

00:10

DANCI PRESEKLI! Selektor nije smeo da RIZIKUJE! I ON se našao na SPISKU za Katar!

reuters

Fudbal

DANCI PRESEKLI! Selektor nije smeo da RIZIKUJE! I ON se našao na SPISKU za Katar!

Podeli vest

Selektor Danske Kasper Hjulmand objavio je spisak od 26 imena reprezentativaca koji će putovati na Svetsko prvenstvo u Katar

Nešto ranije vođa nacionalnog tima Danaca saopštio je 21 igrača, a večeras je tom spisku samo dodao pet novih imena.

Preostala mesta pripala su Frederiku Renovu (Union Berlin), Aleksanderu Bau (Benfika), Jusufu Poulsenu (Lajpcig), Robertu Skovu (Hofenhahm) i Kristijanu Nergoru (Brentford), dok su od zvučnijih imena izostali Janik Vestergor (bez premijerligaških minuta ove sezone u Lesteru), Pione Sisto, i Jakob Brun Larsen.

Golman bundesligaša iz Berlina, izborio se za mesto trećeg čuvara mreže uz neprikosnovenog Kaspera Šmajhela (Nica) i Olivera Kristensena (Herta). 

Na mestu desnog beka upao je Aleksander Ba, ovosezonsko pojačanje Benfike, dok će Kristijan Nergor iz Brentforda predstavljati opciju više u veznom redu, a Robert Skov biti na krilnoj poziciji.

Prema očekivanju, u avionu se našlo mesto i za Jusufa Poulsena na čiji je status uticala povreda posle koje je imao skromnu mnutažu u Lajpcigu, ipak, selektor Hjulmand nije smeo da rizikuje i da na najveće takmičenje ne povede ofanzivca Bikova.

 

 

Danska je u grupi sa Francuskom, Tunisom i Australijom. Uz branioca titule Trikolore, favoriti su za plasman u nokaut fazu, a na startu igraju protiv Tunisa 22. novembra.

Najveći uspeh na Šampionatima sveta Skandinavci su ostvarili 1998. godine u Francuskoj, kada su se domogli četvrtfinala, gde ih je zaustavio Brazil (3:2).

SPISAK DANSKE ZA KATAR

GOLMANI

Kasper Šmajhel (Nica)

Oliver Kristensen (Herta)

Frederik Renov (Union Berlin)

ODBRANA

Andreas Kristensen (Barselona)

Joakim Andersen (Kristal Palas)

Joakim Mele (Atalanta)

Jens Striger Larsen (Trabzon)

Viktor Nelson (Galatasaraj)

Rasmus Kristensen (Lids)

Simon Kjer (Milan)

Aleksander Ba (Benfika)

VEZNI RED

Danijel Vas (Brendbi)

Jesper Lindstrem (Ajntraht Frankfurt)

Matijas Jensen (Brentford)

Tomas Dilejni (Sevilja)

Kristijan Eriksen (Mančester Junajted)

Pjer Emil Hejbjerg (Totenhem)

Robert Skov (Hofenhajm)

Kristijan Nergor (Brentford)

NAPAD

Jonas Vind (Volfzburg)

Martin Brajtvajt (Espanjol)

Kasper Dolberg (Sevilja)

Andreas Kornelijus (Kopenhagen)

Andreas Skov Olsen (Klub Briž)

Mikel Damsgor (Brentford)

Jusuf Poulsen (Lajpcig)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija