• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

09:21

GOOOOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ, ALEKSANDAR MITROVIIIIIIIIIĆ... SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU! (VIDEO/FOTO)

Tanjug

Fudbal

GOOOOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ, ALEKSANDAR MITROVIIIIIIIIIĆ... SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Najbolji fudbaleri Srbije danas se okupljaju, spremni su puleni Dragana Stojkovića Piksija za Svetsko prvenstvo u Kataru, na koje nas je odveo Aleksandar Mitrović

Prošlo je godinu dana od najveće pobede u novijoj istoriji srpskog fudbala, od pobede Orlova usred Lisabina protiv Portugala sa 2:1.

- Gooool! Aleksandar Mitrović, Aleksandar Mitroviiiić! - ne sumnjamo da vam i danas krenu suze na oči kada se setite pogotka našeg napadača u 90. minutu.

Samo trijumf je vodi Srbiju direktno na Mundijal, a Mitrović je bacio Portugalce na kolena, na njihovom terenu, pred njihovim navijačima i odveo naš tim na Mundijal. 

 

Počeli je katastrofalno! U drugom minutu je Renato Sančez doveo domaće u vođstvo, ali je Dušan Tadić u 33. minutu izjednačio, a on je za domaćina isledio novi šok! U 90. minutu kada je  Aleksandar Mitrović udarcem glavom posle centaršuta Tadića doneo neviđeno slavlje Srbiji.

"Eksplodirao" je deo stadiona na kome su bili srpski navijači koji su dugo ostali na stadionu i slavili sa našim fudbalerima.

 

 

 

 

Godinu dana kasnije, Orlovi se spremaju za Mundijal. Srbija je na Svetskom prvenstvu u Grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a 2. decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Nije na odmet pomenuti da je Piksi i pre neko što je seo na klupu Srbije, znao da će ovi momci igrati na Svetskom prvenstvu.

Foto: Starsportphoto

Slavlje fudbalera Srbije

 - Da li ću biti selektor ili neću, videćemo. Ne mogu da kažem ni da ni ne. Neko ko me želi mora da me želi kompletno. Morate svi da me želite da se oseti podrška, želja, volja. Videćemo. Osećam podršku od ljudi koji su tu, ali treba još neke stvari da se poklope. Znam da bih nas odveo u Katar. Znam jer verujem u to i izvukao bih iz igrača maksimum, maksimuma. Ne mogu da ti neki igrači u utakmici koja je najbitnija, budu najgori. To se u poluvremenu reši - rekao je Stojković u decembru 2020. godine

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17