• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

19.11.2022

08:30

RITUALI FUDBALERA KOJI UČESTVUJU NA MUNDIJALU U KATARU! Saznajte koji as se obavezno moli pred meč, ko šalje selfi sa wc šolje i koji igrač nosi sliku dece na kostobranima

Reuters/AP

Fudbal

RITUALI FUDBALERA KOJI UČESTVUJU NA MUNDIJALU U KATARU! Saznajte koji as se obavezno moli pred meč, ko šalje selfi sa wc šolje i koji igrač nosi sliku dece na kostobranima

Podeli vest

Profesionalni sportisti imaju posebne običaje pred svaku utakmicu, a Informer vam predstavlja neke od zanimljivijih primera među asovima koji će biti akteri predstojećeg Svetskog prvenstva

Sujeverje i sportisti su oduvek usko povezani, a izuzetak nisu ni poznati fudbaleri! Većina asova ima određene i specifične rituale uoči svakog meča, pošto su čvrsto ubeđeni da im to donosi sreću na terenu. Tokom cele karijere nikada ne odstupaju od tih običaja, a tako će biti i na Mundijalu u Kataru. Informer vam predstavlja neke od najinteresantnijih i najčudnijih slučajeva!

Foto: AP

Nejmar se obavezno pomoli Bogu i popriča sa ocem pred svaki meč

Nejmar (Brazil)

Fenomenalni brazilski ofanzivac Nejmar (30) veoma je religiozan i pred svaku utakmicu se moli Bogu. Psihički se priprema tako što sluša omiljenu muziku, a obavezno preko telefona porazgovara sa ocem Nejmarom Santosom Seniorom. Takođe, as "karioka" pre nego što izađe na teren mora da ode u toalet, a zbog bliskog odnosa sa fanovima trudi se da uoči meča objavi neku svoju fotografiju na društvenim mrežama.

 

Antoan Grizman (Francuska)

Iskusni napadač "trikolora" Antoan Grizman (31) praktikuje da stalno nosi majicu dugih rukava ispod dresa. Njegov idol u detinjstvu bio je čuveni engleski fudbaler Dejvid Bekam, koji je uvek igrao u dugim rukavima, a prvotimac Atletiko Madrida je tu praksu pokupio upravo od njega.

Foto: Reuters

Tibo Kurtoa ima nekoliko veoma neobičnih običaja

Tibo Kurtoa (Belgija)

Golman Belgije Tibo Kurtoa (30) verovatno spada u grupu sportista sa najvećim brojem neobičnih rituala. On prvo ulazi u hodnik stadiona u tačno određeno vreme, a potom pošalje poruku svojoj devojci da je počeo da se presvlači u svlačionici i da mu ne šalje ništa dok se utakmica ne završi. Iskusni čuvar mreže zatim odlazi u toalet i uslika selfi kako sedi na wc šolji, a onda tu fotografiju pošalje četvorici najboljih drugova u domovini. Takođe, prvo obuva levu čarapu i kopačku, a čim zakorači na teren pohvasi vrhove svojih rukavica. Na kraju, šutne obe stative svog gola i udari rukama po sredini mreže, nakon čega tvrdi da pada u trans i da ništa ne može da ga poremeti.

Kilijan Mbape (Francuska)

Jedan od najboljih fudbalera Francuske Kilijan Mbape (23) nije preterano sujeveran, naprotiv. U toku dana pred utakmicu voli samo da se opusti, da se čuje sa prijateljima i pogleda dobar film. Uoči samog izlaska na teren poigra se sa loptom u tunelu, a najbitnije mu je da sa zagrevanjem počne 40 minuta pre nego što meč počne.

Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo uvek igra u dresovima dugih rukava

Kristijano Ronaldo (Portugal)

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo (37) godinama ne odstupa od istih običaja. Uvek igra u dresovima dugih rukava, a nosi i različite kostobrane - na jednom mu je slika porodice i njega ljubi šest puta, a na drugom je nacionalni grb. Pre svake utakmice se češlja na drugačiji način, a u velikom broju slučajeva promeni malo frizuru i na poluvremenu. Voli već u svlačionici da dodirne loptu i uvek zna gde mu sede najbliži na tribinama. Čuveni golgeter prvo zakorači desnom nogom na teren, praktikuje da prvi uđe i poslednji izađe sa njega, a kapitensku traku skida s ruke čim sudija označi kraj. Kada reprezentacija putuje autobusom, sedi pozadi i izlazi poslednji, dok u avionu sedi u prvom redu i izlazi među prvima.

Luis Suraez (Urugvaj)

Najbolji urugvajski fudbaler Luis Suarez (35) nikako ne voli da mu neko u svlačionici dira kopačke u kojima planira da igra meč. Poseban ritual ima prilikom proslavljanja golova. Prvo poljubi domali prst, na kojem inače nosi burmu, u znak pozdrava supruzi Sofiji. Potom isto uradi sa prva tri prsta i ručnim zglobom, što je namenjeno njegovoj deci - ćerki Delfini i sinovima Lautaru i Benjaminu. Zglob desne ruke bandažira jer veruje da mu to donosi sreću, a praktikuje i da počupa travu i oseti njen miris pre nego što zakorači na teren.

Foto: AP

Dušan Tadić ima fotografije svoje dece na kostobranima

Dušan Tadić (Srbija)

Kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić (33) tvrdi da nije preterano sujeveran. Ima samo jedan ritual koji voli da obavi pred početak svake utakmice. To je da prvo na levu nogu stavi kostobran sa slikom sina Petra, a potom na desnu postavi onaj na kojem mu je zajednička fotografija ćerki Tare i Vasilije.

Geret Bejl (Vels)

Za razliku od velikog broja svojih golega, najbolji igrač Velsa Geret Bejl (33) nema neke čudne običaje. On uvek napravi nekoliko rupa na obe štucne koje planira da nosi na utakmici. Razlog zbog kog voli da su one izbušene je zato što veruje da tako mišiće lista oslobađa pritiska. Zbog toga je čak prestao da vozi svoj Lambordžini uoči mečeva, jer smatra da neudobno i nisko sedište nikako ne prija njegovim nogama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija