• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

11:18

PREDSEDNIK VUČIĆ HOĆE HRVATE U ČETVRTFINALU MUNDIJALA: Imaju iskusnu reprezentaciju, ali mi smo za nijansu jači! Imam najveće poverenje u Stojkovića

printscreen

Fudbal

PREDSEDNIK VUČIĆ HOĆE HRVATE U ČETVRTFINALU MUNDIJALA: Imaju iskusnu reprezentaciju, ali mi smo za nijansu jači! Imam najveće poverenje u Stojkovića

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ispratio fudbalere Srbije na Svetsko prvenstvo, ali se čuo sa selektorom Draganom Stojkovićem, a sad priželjkuje duel Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala

Predsednik je ušao u avio sa Orlovima pred meč sa Portugalom i doneo sreću fudbalerima, pošto su usred Lisabona pobedili domaćina (2:1) i plasirali se na Svetsko prvenstvo.  

Foto: printscreen

 

Zbog obaveza predsednik nije ispratio Orlove u Katar, ali im je poželeo sreću.

- Zahvalio bih se Stojkoviću na svemu što je uspeo da uradi u srpskom fudbalu, da unese novu energiju, snagu. Lično sam ga molio da dođe u Srbiju i preuzme reprezentaciju. Čuo sam se Draganom to jutro i poželeo mu srećan put. Imao sam druge obaveze, ne idem po tim manifestacijama, ne želim to da politizujem... Imam najveće poverenje u Stojkovića i kada bude gubio ja ću biti uz njega. Znam šta je uradio, učinio nas je ponosnima, i u Norveškoj... Kada dobijete čestitke od Norevažana, pa kada pobedite Ronalda...  - kazao je za TV Prva Vučić.

Foto: printscreen

 

Predsednik je osetio da će Srbija pobediti Portugalce u kvalifikacijama za Mundijal.

- Znao sam da će da se bore i da izginu na terenu, znamo sam da će da napadnu. Rekao sam im "idite i pobedite ih".Sećam se Bejkovićevog i Stojkovićevog izraza, Dragan je bio uveren... Ne znam da li ćemo da uspemo ili ne, ali ćemo ići da pobedimo. I u tom sportskom smislu, fudbalskom smislu, je vratio naciji ponos. Voleo bih da se u četvrfinalu sastanemo sa Hrvatskom koja je sjajna reprezentacija. U osmini finali možemo da idemo na Portugal ili Urugvaj, ako prođemo grupu. Onda možemo na Hrvatsku! To bio bio velik derbi. Imaju staru, iskusnu fantastičnu reprezentaciju, sve majstor do majstora... Ali, mislim da smo mi u ovom trenutku za nijansu jači. Bila bi strašna utakmica.

Predsednik Vučić je posebno istakao podršku Viktora Orbana, kao i navijača u okruženju.

- Moj prijatelj Orban je rekao da će da navija za Srbiju. Mnogo ljudi će da navija za Srbiju. Imaćemo mnogo navijača. Svi Mađari će da navijaju za Srbiju, Makedonci, veliki deo Rumuna, Bugara.

Upitan je da li će ići da gleda prvi meč u Kataru između domaćina i Ekvadora.

- Neću da gledam otvaranje, moram da se spremam za Brisel - zaključio je Vučić i dodao da u Katar uopšte neće ići.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija