• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

13:32

INFANTINO OPET FRAPIRAO PLANETU! Planira Svetsko prvenstvo u Severnoj Koreji!

reuters

Fudbal

INFANTINO OPET FRAPIRAO PLANETU! Planira Svetsko prvenstvo u Severnoj Koreji!

Podeli vest

Predsednik FIFA Đani Infantino opet je šokirao ceo svet pred početak Svetskog prvenstva u Kataru

Provo je u jednom govoru naveo da je  "gej, invalid, Arapin, migrant i Katranin", pročao je i o Evropi, kolonijalizmu, a sada je pomenuo Severnu Koreju. 

Infantino je sve iznenadio priznanjem da bi u narednom periodu ovaj turnir mogao da se održi i u Severnoj Koreji.

- Svaka država ima pravo da bude domaćin. Ako Severna Koreja želi da bude domaćin nečega... Pre nekoliko godina sam bio tamo kako bih proverio jesu li spremni da organizuju Svetsko prvenstvo za žene zajedno s Južnom Korejom. Očito nisam bio uspešan, ali išao bih još 100 puta, ako bi to nešto promenilo - rekao je Infantino.

Ovo je izgleda ideja Infantina da pomiri dve strane koje su opasnom sukobu još od pedesetih godina. Možda puca na Nobelovu nagradu za mir!

Foto: reuters

Đani Infantino puca na Nobelovu nagradu za mir

- Samo aktivnim delovanjem možemo nešto da promenimo. Mi smo globalna organizacija i moramo da težimo ispunjenju našeg cilja, a to je ujedinjenje sveta oko najvažnije sporedne stvari na svetu - fudbala.

Severna Koreja je na Svetskom prvenstvu igrala poslednji put 2010. godine u Južnoj Africi. Pre toga su nastupali na Mundijalu 1966. u Engleskoj kada su stigli do četvrtfinala.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Da, poptuno se slazem .. fudbala se igra na citavoj zemaljskoj kugli, a ne samo u nekoliko privilegovanih drzava.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija