• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

08:20

MUNDIJAL  4. DAN! Šokantna pobeda Japana, furiozno izdanje Španije i bleda pobeda Belgije nad Kanadom! (VIDEO/FOTO)

AP foto

Fudbal

MUNDIJAL 4. DAN! Šokantna pobeda Japana, furiozno izdanje Španije i bleda pobeda Belgije nad Kanadom! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a od 20. novembra do 18. decembra, uživaćete u magiji najboljih fudbalera sveta

U našem blogu uživo na jednom mestu možete da pronađete najnovije informacije, rezultate, najave, zanimljivosti, a ekskluzivne priče, video snimke i fotografije donosiće naši reporteri sa lica mesta... 

UŽIVO BLOG

 

22.10 - Belgija je stigla do pobede nad Kanadom rezultatom 1:0

21.09 - Bivši igrač Partizana Takuma Asano doneo je danas senzacionalnu pobedu Japancima protiv Nemačke, a sada se oglasio na društvenim mrežama.

Šta je rekao o trijumfu nad Pancerima pročitajte OVDE

20.46 - GOOOL! Bačuaji je šutirao,  Borjan je bio na lopti, ali je šut bio dovoljno snažan da završi iza leđa čuvara mreže Kanade. Belgija vodi 1:0.

20.11 - Kanađani su imali šansu da povedu protiv Crvenih đavola, ali je Tibo Kurtoa odbranio penal Alfonsu Dejvisu.

20.00 - Počeo je meč Belgija - Kanada.

19.20 - Za nešto više od pola časa počinje poslednja utakmica 4. dana, između Belgije i Kanade.

19.05 - Crvena furija je oduvala Kostariku rezultatom 7:0 (3:0).

Opširnije OVDE

17.55 - Španci su bili nemilosrdni prema rivalu i na poluvremenu imaju ubedljivo vođstvo 3:0!  

17.00 - Počeo je meč između Španije i Kostarike, u okviru E grupe.

16.20 - PRVI PUT U ISTORIJI!

Ovo je prvi put da Japan pobedi na Mundijalu nakon što je primio prvi gol.

 

 

16.05 -  ŠOK!

Japan je posle preokreta savladao Japan rezultatom 2:1.

Foto: REUTERS/Lee Smith

15.00 - Selektor Srbije je poslao moćnu poruku Brazilu, ali i svakom rivalu u Kataru! 

Očekujem dobru i hrabru Srbiju sutra. Brazil će igrati sa četiri špica? Odlično, Brazil je srećan da ima četiri špica. A hoće li neko igrati odbranu? Ok, šalu na stranu, Brazil je jedan od najboljih timova na svetu, mi očekujemo veoma težak meč, ali mi kao tim moramo da budemo fokusirani na svoju igru. Da kroz taktičtke i tehničke veštine budemo dobar rival Brazilu. Utakmica počinje sa 0:0, Brazil ima šansu da pobedi, ali i Srbija. Ne plašimo se nikoga na svetu. Izvini, ali ni Brazila! Zašto bismo se plašili - rekao je selektor!

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: Predrag Milosavljević

 

14.33 - Najopasniji nemački fudbaler Gundogan pogađa sa bele tačke. Niije imao nikakve šanse, bacio se u svoju levu stranu i samo pogledao ka lopti koja je otišla u drugi ugao gola.

 

 

 

14.12 - Selektor Brazilaca Tite već nekoliko godina koristi dronove tokom treninga kako bi iz “ptičije perspektive” omogućio svojim fudbalerima da uvide gde greše i kako bi trebalo da se kreću ili odigravaju akcije, a izgleda da su naši rivali rešili da se služe prljavim trikom špiuniraju nas

Kako piše italijanska Gazeta delo Sport u Dohi se proširila glasina da Brazil špijunira treninge Srbije.
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

 

14.00 - Počinje meč između Nemačke i Japan!

 

Standings provided by Sofascore

 

13.22 - Zemlja koja osvoji Mundijal, dobiće besplatno od sponzora SP sve količine piva koje su bile namenjene da se prodaju u Kataru! Podsetimo, vlasti u ovoj državi, tačnije kraljevska porodica koja tamo vedri i oblači, izvršila je prtisak na FIFA i uspela u nameri da totalno zabrani prodaju alkohola na svih osam stadiona na kojima će se igrati mečevi!

13.18 - Hrvatski mediji kukaju posle prvog meča "vatrenih" na Svetskom prvenstvu. Bilo je 0:0 na meču sa Marokom, a kompije smatraju da su "kockasti" odigrali jalobo, pokazali malo i da im neće biti lako izboriti mesto u osmini finala. Hrvatska naredni meč igra u nedelju protiv Kanade, a četiri dana nakon toga protiv Belgije.
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

12.55 - Hrvati su pre četiri godine igrali finale u Rusiji, a takmičenje u Kataru počeli su samo bodom protiv Maroka - 0:0. Ni pobednika, ni golova, razočarali su "vatreni" navijače, pa će u nastavku takmičenja biti pod dodatnim pritiskom Modrić i ostatak društva.  
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

12.40 - Srbija igra sutra protiv Brazila (četvrtak, 20.00, RTS, Arena), uzbuđenje je na maksimumu već danima... Nadamo se da će Mitar i sutra da vodi navijanje!

 

 

 

12.36 - Kapetan Hrvatske Luka Modrić ušao u istoriju svetskih i evropskih  prvenstava. On je postao je prvi igrač koji je igrao na Svetskom i Evropskom prvenstvu u tri različite decenije.  Prvi nastup na velikom takmičenju imao je na SP-u 2006. godine u Nemačkoj. Modrić je igrao i na Svetskim prvenstvima 2010, 2014. i 2018. godine kada je dobio zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira. Igrao je i na četiri EP-a, prvi put 2008, a poslednji put prošlog leta.

 

 

12.35 -  Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Ekvadora zbog toga što su navijači južnoameričke selekcije pevali uvredljive i homofobne pesme tokom meča sa Katarom u prvom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu.U saopštenju FIFA-e se navodi da je postupak pokrenut u skladu s članom 13. Disciplinskog pravilnika koji kažnjava "vređanje dostojanstva ili integriteta države, osobe ili grupe upućivanjem neprijateljskih, diskriminatorskih i uvredljivih reči".

Britanski mediji podsećaju da je ovo prvi disciplinski postupak koji je FIFA pokrenula od početka Mundijala u Kataru. Ekvador je na otvaranju Mundijala pobedio domaću selekciju 2:0.

12.34 - Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti ponovio je da na Svetskom prvenstvu u Kataru navija za selekciju Kanade, prenosi "Futbal Italija". Mediji u Rimu prenose da većina Italijana na Mundijalu u Kataru navija za Argentinu, ali među njima neće biti i Anćeloti.
Kanade dugo nije bilo na SP. Kanada je moj drugi dom. Takođe, predsednik Fudbalskog saveza Kanade je iz Abruca, a tamo će svi navijati za Kanadu - rekao je Anćeloti, koji je u braku sa Kanađankom Marijanom Barenom Meklrej.

12.24 -  Uuu kakva šansa za Maroko! Hakimi zapucao sa 30 metara, a Livaković je jedva izbacio  loptu. 

Foto: Tanjug

 

12.14 - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i dalje je poput božanstva u Japanu. Pred njihov meč sa Belgijom poručili su našem reporteru u Kataru da će navijati za Srbiju u četvrtak..

-  Vidimo se u Japanu! Srbija će pobediti Brazil sa 3:0 - rekao je jedan navijač Japana. 
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

 

12.00 - Bezidejni su Hrvati, Maroko odoleva, posle prvog dela meča rezultat je 0:0. 

10.30 Najpoznatija hrvatska navijačica Ivana Knol je stigla u Dohu da bodri reprezentaciju Hrvatske i izdominirala. Napravila je pravu pomentu na stadionu pre početka utakmice. 

Foto: Ivana Knol /instagram

Ivana Knol

10.00 - Saudijska Arabija ja napravila senzaciju u prvom kolu Svetskog prvenstva, pobedila Argentinu 2:1 i bacila navijače u delirijum. Snimak ludog slavlja navijača koji gledaju utakmicu kod kuće postao je viralan na Tviteru. U trenutku kada je njegova reprezentacija postigla gol, jedan Saudijac je otkinuo vrata kuće i bacio ih u dvorište.

 

 

09.10 - Gaučosi su poveli golom Lionela Mesija 1:0, ali je za samo pet minuta u drugom delu utakmice Saudijska Arabija uspela da okrene i savlada favorizovanog rivala - 2:1. "As" tvrdi da je Argentina na čelu sa Mesijem pustila Saudijce! Kako tvrde Španci, navodno je Lionel Mesi nedavno potpisao milionski ugovor sa vladom Saudijske Arabije, a uz to se ističu i nedavni pokušaju ove države da dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva.
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: Reuters

Lionel Mesi

08.59- Užasne vesti za Francuze! Lukas Ernandez pretrpeo je rupturu prednjeg ukršenog ligamenta desnog kolena i za njega je Svestsko prvenstvo završeno.
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

08.40 - Čuvari mreže "sajdžija" Zomer, Kobel, Kon i Omlin treniraju sa specijalno dizajniranim strob naočarama koje čine da se lopta u vidnom polju kreće brže nego u realnosti. Cilj im je da poboljšaju koordinaciju igrača i da učine igru sporijom.
Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug/AP

 

08.30 - Šef obaveštajne službe Izraela tvrdi kako Iran planira da izvrši teroristički napad u Kataru za vreme trajanja Svetskog prvenstva. Navodi se da je to način putem kojeg bi se skrenula pažnja sa protesta koji se održavaju u Iranu gde je živote izgubilo preko 350 ljudi.
iše o ovoj vesti pročitajte OVDE.

08.06 - Svetsko prvenstvo nastavlja se utakmicama u grupama E i F grupi. Danas su na rasporedu četiri meča, a program počinje u 11 sati.

Hrvatska - Maroko 11.00
Nemačka - Japan 14.00
Španija - Kostarika 17.00
Belgija - Kanada 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

08.06 - Reprezentacije Srbije je u grupi G sa Brazilom,  Kamerunom i Švajcarskom. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u grupi protiv Brazila 24. novembra, zatim protiv Kameruna četiri dana kasnije i 2. decembra sa Švajcarskom. 

08.05 - Grupna faza Mundijala u Kataru igraće se od 20. novembra do 3. decembra. Osmina finala na rasporedu je od 3. do 6. decembra, četvrtfinale je 9. i 10. decembra, a polufinala 13. i 14. Meč za treće mesto je 17. a veliko finale 18. decembra  na stadionu Lusail, 15 kilometara severno od Dohe.

08.04 - Raspored svih utakmica i rezultate možete da pratite OVDE.

08.00- Pratite Svetsko prvenstvo u Kataru na Informer.rs!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija