• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

17:06

DŽABA VAM NOVCI, MOJI SINOVCI... Nemačka je 10 PUTA SKUPLJA od Japanaca! Evo koliko koštaju ove dve selekcije!

Tanjug

Fudbal

DŽABA VAM NOVCI, MOJI SINOVCI... Nemačka je 10 PUTA SKUPLJA od Japanaca! Evo koliko koštaju ove dve selekcije!

Podeli vest

Posle pobede Saudijske Arabije nad Argentinom, Mundijal u Kataru obeležila je još jedna senzacija i trijumf Japana nad Nemačkom

Isto kao u meču Gaučosa i Saudijaca, utakmica Nemačka-Japan je odlučena preokretom 1:2 (1:0), a zanimljivo i rezultat je išao identičnim tokom.

Panceri su vodili golom Gundogana, ali su trijumf Samurajima doneli rezervisti Doan i bivši igrač Partizana Takuma Asano, pogotkom u 83. minutu.

Novac je odavno uzeo maha u svetskom fudbalu. Najbogatiji klubovi enormno troše sredstva za dovođenje skupih pojačanja, međutim, na reprezentativnom planu to i dalje nema ama baš nikakvu prednost.

U to smo se uverili kada je Arabija srušila Argentinu, u čijem timu su samo Mesi i Di Marija skuplji od cele selekcije Saudijaca, da bi potvrda toga došla i posle susreta Pancera i Samuraja.

Naime, igrački kadar Nemačke koji nastupa na Mundijalu procenjen je, prema Transfermarktu, na enormnih milijardu i 785,5 miliona evra!

Foto: Tanjug

 

Sa druge strane, ceo tim Japana je procenjen "samo" na 154.000.000 evra, pa je prema tome razlika u vrednosti od milijardu i 631,5 miliona evra.

Najskuplji igrač Samuraja je Dači Kamada, koji nastupa za Ajntraht iz Frankfurta, a procenjen je na 30.000.000 evra, sledi ga Takeiro Tomijasu iz Arsenala sa 25 miliona evra, dok strelac prvog gola Risu Doan (Frajburg) i Takefusa Kubo (Sosijedad) vrede 12 miliona evropskih novčanica.

Foto: Tanjug

 

Junak trijumfa Japanaca Takuma Asana prema Transfermarktu vredi svega 3.000.000 evra, ali nema sumnje da će mu cena posle Mundijala u Kataru drastično skočiti. Naročito posle pobedničkog gola četvorostrukim svetskim šampionom.

Što se tiče Nemaca, Džamal Musijala je najskuplji sa 100 miliona evra, potom slede Džošua Kimik (85 miliona), Leroj Sane i Kai Haverc (po 70 miliona), Leon Gorecka i Serž Gnabri (po 65 miliona)...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17