• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2022

08:41

HRVATSKA ĆE DOBITI SRAMNO BLAGU KAZNU ZBOG BORJANA! FIFA ne namerava oštro da sankcioniše uvrede ustaša!

reuters

Fudbal

HRVATSKA ĆE DOBITI SRAMNO BLAGU KAZNU ZBOG BORJANA! FIFA ne namerava oštro da sankcioniše uvrede ustaša!

Podeli vest

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kazniće reprezentaciju Hrvatske prilično blago ukoliko se utvrdi da su njeni navijači vređali Milana Borjana, golmana Kanade.

Protiv "šahovničara" je u utorak pokrenut disciplinski postupak zbog sramnog ponašanja publike tokom meča 2. kola grupne faze na Svetskom prvenstvu.

Na meti im je bio Borjan, koji je 1995. godine sa porodicom izbegao iz Knina u "Oluji", kao i njegova supruga Snežana. Ustaše su čak javno podelile i njihove brojeve telefona i slale im uvredljive poruke.

Zagrebački advokat Saša Pavličić Bekić, koji je u Ženevi magistrirao sportsko pravo, objašnjava da kazna neće biti stroga. On tvrdi da će, pre svega, morati da se utvrdi da li je odgovornost zaista na fanovima "kockastih".

Foto: reuters

Milan Borjan

- FIFA na raspolaganju ima niz sankcija. Počev od toga da do kraja Mundijala značajno redukuje broj ulaznica namenjenih hrvatskim navijačima, do teške novčane kazne za Savez. Takođe, moguće je da Hrvatska u budućim kvalifikacijama za velika takmičenja bude kažnjena igranjem pred praznim tribinama - rekao je Pavličić Bekić za "Indeks".

Tokom utakmice Borjan su huligani sramno vređali: "Borjane ustašo", "Borjane Turčine...", a nisu pošteđene uvrede i na račun njegove supruge. Golman Crvene zvezde na to im je odgovorio tradicionalnim srpskim pozdravom – sa podignuta tri prsta. 

Vrhunac je bila zastava na kojoj je bio nacrtan traktor, uz natpis: "Knin, 1995." Aludiralo se naravno na "Oluju", u kojoj je proterano 250.000 i ubijeno preko 2.000 Srba. Bilo je to jasno veličanje akcije progona Srba iz Hrvatske, kada se Borjan kao dete našao u koloni ljudi koji su u traktorskim prikolicama napuštali svoje domove kako bi sačuvali živote. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija