• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

19:01 >> 22:01

SENZACIJA NA LUSAILU! Kamerunci uspeli ono što nisu Orlovi i Švajcarci! Pobedili MOĆNI Brazil, ali ipak IDU KUĆI!

Tanjug

Fudbal

SENZACIJA NA LUSAILU! Kamerunci uspeli ono što nisu Orlovi i Švajcarci! Pobedili MOĆNI Brazil, ali ipak IDU KUĆI!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Kameruna pobedila je Brazil rezultatom 1:0 (0:0) u poslednjem kolu grupe G na Mundijalu u Kataru

Strelac jedinog gola bio je Vinsen Abubakar u 90. minutu, posle odličnog centaršuta, ali je već bilo kasno da Lavovi prođu dalje! Takmičenje su završili na trećem mestu sa četiri boda, dok Brazil kao lider ide u osminu finala sa šest bodova.

Brazilcima je ovaj meč trebalo da posluži kao „jači trening“ pred meč osmine finala protiv Južne Koreje, koja je priredila iznenađenje savladavši Portugal i prošla među 16 najboljih, eliminisavši Urugvajce iz daljeg takmičenja. Ipak, desilo se potpuno suprotno, dobili su ozbiljnu opomenu, pred okršaj sa Južnom Korejom u eliminacionoj fazi.

Iako je selektor Tite promešao karte u ovoj utakmici i na teren poslao rezervni tim, sa osmoricom startera, u odnosu na duel sa Švajcarskom, Selesao je tokom većeg dela meča diktirao tempo i ređao prilike.

Samo su u prvom poluvremenu trebali da „spakuju“ dva-tri gola rivalu, a što nisu, krivac je bio golman Epasi.

KAMERUN - BRAZIL 1:0 (0:0)

STADION: Lusail. Sudija: Ismail Elfat (SAD). Žuti kartoni: Tolo, Kunde, Fai - Militao. Strelac: Abubakar 90+3-

KAMERUN: Epasi - Fai, Vu, Ebose, Tolo - Anguisa, Kunde (68. Nkam) - Mbeumo (63. Toko Ekambi), Engamaleu (84. Mbekeli), Čupo Moting - Abubakar.

BRAZIL: Ederson - Teles (55. Markinjos), Militao, Bremer, Dani Alveš - Rodrigo (55. Everton Ribeiro), Fred (55. Gimarais), Fabinjo, Antoni  (79. Rafinja)- Martineli, Žezus (63. Pedro). 

Najpre je u 14. minutu odbranio udarac glavom Gabrijela Martinelija sa sedam metara iskosa, kada su već mnogi videli loptu u mreži, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog dela krilo Brazila ponovo bio ispred „jedinice“ Kamerunaca, ali je Epasi opet izašao kao pobednik u duelu sa asom Arsenala.

U moru šansi Selesaa do odmora, pažnju je zavredeo i pokušaj Antonija iz 38. minuta, da bi ponovo golman Abhe fenomenalno odbranio.

 

Standings provided by Sofascore

 

Karma za promašaje mogla je da stigne Brazilce u poslednjim sekundama pred odlazak na pauzu, pošto je „zicer“ imao Erik Čupo Moting. Kapiten Kameruna sjajno je ispratio centaršut Mbeuma sa boka i odlično odreagovao glavom iz blizine, međutim, Ederson je pokazao zašto je neprikosnoven ispred mreže Mančester Sitija i maestralnom intervencijom ostao nesavladan.

Osilili su se Kamerunci u nastavku i u uvodnim minutama drugog dela stvorili dve odlične prilike, od kojih je Abubakarov šut pored stative zavredeo pažnju.

Ipak, ubrzo je Brazil ponovo preuzeo kontrolu i stavljao na muke Epasija, koji je čudesnim odbranama dovodio Titeove izabranike do ludila.

Uspeli su afrički lavovi da uspostave terensku ravnotežu i u poslednjih 20 minuta pariraju velikom favoritu, sa željom da dođu do istorijskog gola protiv Selesaa.

I uspeo je Abubakar u poslednjim sekundama, kada je na centaršut sjajno odreagovao glavom i šokirao igrače Brazila za konačnih 1:0.

Tom prilikom je zbog slavlja i skidanja dresa zaradio isključenje, zbog koga je morao da napusti teren, pa su Kamerunci završili sa desetoricom.

Poslednju priliku propustio je Rafinja, kome je Markinjos spustio loptu na petercu, međutim, fudbaler Barselone je očajno odreagovao i promašio izjednačenje.

Brazil je prvi završio u grupi G sa 6 bodova, kao i Švajcarska, Kamerun ima 4, a Srbija 1 bod.

UŽIVO

Kraj utakmice, Kamerun je pobedio Brazil sa 1:0.

90+7. minut - Neverovatan promašaj Rafinje za izjednačenje, Markinjos mu je spustio loptu, ali se as Barselone obrukao.

90+2. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Kamerun golom Vinsena Abubakara!!!! Kamerunci pred velikim uspehom!!! Kapiten je zbog proslave i skidanja dresa dobio crveni karton i napusšta teren.

90. minut - Čak devet minuta sudijske nadoknade!

89. minut - Pedro je pokušao petom za Bruna, slabo i neprecizno.

87. minut - Martineli je dodao Brunu Gimaraesu, koji je šutirao, lak posao za Epasija.

84. minut - Žuti karton za Bruna, zbog povlačenja Engamelua, koga će ovog trenutka zameniti Mbekeli.

83. minut - Sjajna šansa za Bruna Gimaraesa, primio loptu od Rafinje i šutirao po zemlji, malo mu je zasmetao Ebose i izblokirao, lopta je prohujala pored gola.

Foto: Tanjug

 

81. minut - Ništa ni od ovog kornera Kamerunaca, na drugoj strani Martineli je bio u kontri, zaustavio ga je rukama Vensan Abubakar i žuti za kapitena afričkih "lavova".

80. minut - Korner je izveo Toko Ekambi, u nastavku akcije Abubakarov šut izblokirao je Dani Alveš. Novi udarac iz ugla za Kamerun.

79. minut - Menja Tite, očekivana promena, Rafinja je ušao umesto Antonija.

78. minut - Kombinovali su Bruno i Everton, međutim, pao je fudbaler Flamenga i šansa je propala. 

Foto: Tanjug

 

77. minut - Sve manje vremena da ćemo videti gol na večerašnjem meču.

73. minut - Još jedan pokušaj fudbalera Njukasla, ovog puta nekontrolisano nebu pod oblake.

72. minut - Previše su kombinovali Dani Alves i Bruno Gimaraes, kome je lopta pobegla i Kamerunci su to lako "očistili".

71. minut - Dani Alves je poslao loptu na bok Antoniju, koga je rutinski zaustavio Tolo.

68. minut - Nkam je ušao kod Kameruna umesto Kundea.

Foto: Tanjug

 

67. minut - Everton Ribeiro je bio u šesnaestercu Kameruna, ali sjajan start Ebosea, koji je uklizavanjem sprečio rezervistu Brazila da šutira.

63. minut - Mbeumo je završio meč, na terenu je Toko Ekambi u timu Kameruna. Kod Brazila, Gabrijel Žezus je izašao, a napadač Flamenga Pedro zakoračio na teren, ovo su njegovi prvi minuti na Mundijalu.

61. minut - Kombinovali su Martineli i Žezus, da bi Eder Militao napravio faul u napadu i lopta je za Kamerun.

Foto: Tanjug

 

57. minut - Tek što je ušao Bruno Gimaraes je mogao da se proslavi, Epasi kratko odbija, a potom uz dosta sreće ostaje nesavladan. Ređa šanse Selesao, pitanje je kada će dati gol.

56. minut - Opet Gabrijel Martineli silovito šutira i ponovo, treći put Epasi brani "bombu" krilnog napadača Arsenala. Kakva šansa za Brazil!

55. minut - Tite pravi trostruku izmenu. Fred je završio meč, na terenu je Bruno Gimaraeš, Markinjos je kao što rekosmo zamenio Telesa, a umesto Rodriga će igrati Everton Ribeiro.

54. minut - Nekontrolisan udarac Kundea sa preko 30 metara iskosa daleko, daleko od cilja.

53. minut - Rasplamsala se igra, Epasi je ušao u šut Martineliju, probao je i Žezus, ali su se lavovi odbranili.

Foto: Tanjug

Dejvis Epasi čini čuda ispred mreže Kameruna
 
 

51. minut - Izmena u Brazilu, ipak Aleks Teles ne može da nastavi meč, Markinjos će ga zameniti.

50. minut - Druga odlična prilika za Kamerun. Kapiten Obubakar je šutirao u padu, Ederson je već bio savladan, ali je lopta otišla tik pored stative.

47. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu imali su Kamerunci, Bremer je izbacio u korner, posle kojeg je intervenisao Teles, ali je tom prilikom dobio udarac i ostao na travi. Nakon što mu je ukazana pomoć pridigao se i nastavio meč.

Foto: Tanjug

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Završeno je prvo poluvreme na Lusailu, nema golova, Kamerun - Brazil 0:0.

45+3. minut - Umalo Kamerunci da dođu do vođstva, iz prvog šuta u okvir gola. Centrirao je Mbeumo, a na drugoj stativi Čupo Moting pokušao glavom. Udarac napadač Lavova krajnjim naporom je odbranio Ederson.

Foto: Tanjug

 

45+1. minut - Novi zicer za Gabrijela Martinelija i još jednom Epasi brani već vićen gol i šalje loptu u korner. Antoni ga je izveo, a Rodrigo tukao veoma blizu, zatresao je spoljnji deo mreže.

45. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade prvog poluvremena.

43. minut - Nema uzbuđenja na "Lusailu", bez izrazitih prilika na obe strane. 

39. minut - Tabela grupe G u ovom trenutku glasi: Brazil 7, Srbija 4, Švajcarska 3, Kamerun 1 bod. Dalje bi sa ovakvim rezultatima išli Selesao i Orlovi.

38. minut - Nova sjajna prilika za Brazilce!!!! Lopta je došla Antoniju, koji je šutirao dobro, ali je Epasi još bolje intervenisao.

Foto: Tanjug

 

35. minut - Reprezentacija Srbije je preokrenula rezultat protiv Švajcarske i sada vodi 2:1, golom Dušana Vlahovićaaa!!! Bravooo Orlovi!!!!!!

35. minut - Jedan od retkih napada Kamerunaca tekao je preko Mbeuma, koji je ekspresno zaustavljen, bez prilike da krene ka Edersonu.

34. minut - Sada je najiskusniji Dani Alveš preuzeo odgovnornost iz "slobodnjaka", kapiten Selesaa je tukao lepo, ali koji metar iznad prečke golmana Kameruna.

32. minut - Kolins Fai je sada požuteo u Kamerunu, jer je faulirao s leđa Rodriga, koji se stuštio ka golmanu Epasiju. Novi "slobodnjak" za Brazilce.

Foto: Tanjug

 

30. minut - Pored lopte su bili Dani Alveš i Rodrigo, šutirao je vezista Reala, ali samo do "živog zida".

28. minut - Rodrigo je bio u silovitom prodoru, Pjer Kunde ga je oborio nadomak šesnaesterca i dobio žuti karton. Slobodan udarac za Titeov tim.

27. minut - Reprezentacija Srbije uspela je da izjednači protiv Švajcarske, a strelac je bio Mitrogooooooool!!! Jedan jedini, Aleksandar Mitrović - 1:1. Idemooo Srbijaaaa!!!

25. minut - Fenomenalan prodor i centaršut Martinelija, ipak, nije stigao do Žezusa, novi korner će dobiti Brazilci. Selesao vodi u kornerima 5:0, što govori o dešavanjima na terenu.

Foto: Tanjug

 

22. minut - Rodrigo je dva puta pokušao da centrira na prvu iz kornera, međutim, bezuspešno, Kamerun se odbranio.

21. minut - Fred je iskoristio ubačaj sa boka, primio loptu u šesnaestercu, a onda tukao nekontrolisano preko gola. Bio je, doduše, izblokiran, pa je Brazil dobio korner, pa zatim još jedan.

19. minut - Čupo Moting je bio u prodoru, ali ga zaustavlja odbrana Brazilaca.

16. minut - Odbranili su se Kamerunci i iznudili prekršaj u napadu.

15. minut - Posle centaršuta Martinelija, Žezus je bio u duelu sa Eboseom koji ga je nadmudrio i poslao loptu u korner.

Foto: Tanjug

 

14. minut - Kakva šansa za Brazil! Posle ubačene lopte u šesnaesterac Kameruna, Martineli je pokušao udarcem glavom, a Epasi sjajno intervenisao i poslao loptu u koner. Isti je izveo Rodrigo, ali Žezus bio neprecizan u skoku, šut glavom završio je daleko od konstrukcije.

Foto: Tanjug

 

11. minut - Prebrz pas Antonija ka Žezusu, propao je još jedan napad Brazilaca.

8. minut - Od starta Amerikanac Elfat drži do discipline, ne dozvoljava grubu igru.

Foto: Tanjug

 

7. minut - Sada je zapisan i Eder Militao, zbog grubog prekršaja nad Engamaleuom.

5. minut - Prvi žuti karton za Kamerunce dobio je Nunu Tolo, posle oštrog starta nad Antonijem.

Foto: Tanjug

 

3. minut - Krenuli su i Kamerunci u napad, ali je Mbeumo uhvaćen u ofsajdu.

2. minut - Prvi napad Brazila i prvi šut ka Epasiju uputio je Antoni, udarac asa Mančester junajteda izblokirala je odbrana afričke selekcije.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino prisustvuje večerašnjem duelu na stadionu Lusail.

1. minut - Počela je utakmica na Lusailu. Početnu udarac izveo je Brazil.

TOK MEČA

19.59 - Alehandro Ernandez iz Španije je glavni u VAR sobi.

19.55 - Posle intoniranja himne Kameruna, usledila je i brazilska. I Nejmar je prisutan u večerašnjoj utakmici, na klupi Selesaa je takođe glasno zapevao sa ostalim saigračima i članovima stručnog štaba.

Foto: Tanjug

 

19.52 - Evo šta kažu kalkulacije: Brazilu je dovoljan bod za overu prvog moesta, jer bi u slučaju poraza i trijumfa Švajcarske, Jakinovi izabranici mogli da ih prestignu, zbog gol-razlike.

Srbija pobedom ide na drugo mesto, izuzimajući ako Kamerun ne priredi veliko iznenađenje protiv Brazila. Tada će takođe odlučivati ukupna gol-razlika i moglo bi da se desi da je "Orlovima" neophodan ubedljiv trijumf sa Švajcarcima.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.28 - Veselo je bilo u autobusu Brazila, pred dolazak na megdan Kamerunu. Plasman u osminu finala i dalje se slavi među igračima Selesaa, a iako su afričkim lavovima suprostavili "rezevni tim", najveći favoriti za titulu i takvi izgledaju veoma moćno.

19.17 - Izašle su postzave za večerašnji meč. Seletor Brazila Tite napravio je velike promene, u odnosu na duel sa Švajcarskom. Zasluženi odmor dobili su: Alison, Markinjos, Silva, Kazemiro, Paketa, Rafinja, Rišarlison i Vinicijus Žunior. Na listi povređenih su: Nejmar, Danilo i Aleks Sandro.

19.00 - Ni u ovom meču, kao ni protiv Švajcarske, Brazil ne računa na najveću zvezdu Nejmara, koji se povredio u utakmici protiv Srbije.

Dobro veče i dobrodošli na blog "Informera", posvećen meču grupe G između Brazila i Kameruna.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
komsija

pre 1 godinu

Izbusismo ih kao njihov sira. Kad cemo da shvatimo da nam je fudbal zaludjivanje naroda. dzabe gubimo zivce i nerviramo se bar oko toga. Odbrana vise rupa nego u svajcarskom siru. Katastrofa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija