• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

23:09 >> 23:11

ŽELJE SU JEDNO, MOGUĆNOSTI DRUGO! Piksi RAZOČARAN, ali REALAN! Znao sam u kakvom smo stanju, više nisam mogao da TRAŽIM!

Pedja Milosavljević

Fudbal

ŽELJE SU JEDNO, MOGUĆNOSTI DRUGO! Piksi RAZOČARAN, ali REALAN! Znao sam u kakvom smo stanju, više nisam mogao da TRAŽIM!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je večeras sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe G izgubila od Švajcarske sa 2:3.

 

Na Stadionu 974 u Dohi, Švajcarska je povela u 20. minutu golom Džerdana Šaćirija, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 26. Srbija je povela u 35. minutu golom Dušana Vlahovića, a izjednačio je Bril Embolo u 44. minutu. Švajcarska je pobedila i prošla u osminu finala golom koji je postigao Remo Frojler u 48. minutu.

- Rezultatom nismo zadovoljni, to je normalno, ali kada pogledamo na sve probleme koje smo imali od dolaska, imajući u vidu fizičku spremu, povrede ključnih igrača, činili smo sve da ih vratimo kako bi bili spremni. Očigledno da je to bio veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali za ovaj nivo takmičenja to nije dovoljno. Postoje opravdani razlozi zašto je to tako, ne mogu da očekujem više od onoga što su pokazali. Imamo fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije, zasluženo došao na Svetsko prvenstvo i u ovom momentu u stanju u kom smo došli u Katar nije realno. Želje su jedno, mogućnosti nešto drugo. Znao sam to, nisam razočaran previše, a nisam mogao da tražim više kada sam znao u kakvom su stanju - rekao je Dragan Stojković. 

Selektor Srbije potom je rekao kako je izgledao sastanak sa igračima. 

- Treba biti dostojanstven i u pobedi i u porazu. Imali smo period od godinu dana uspeha, sada je došao pad. Pružio sam ruku svim igračima i rekao da moramo biti veliki i kada ide i kada ne ide. Mirna atmosfera. Da ponovim, momci su u ovom stanju pružili maksimum. Nekim igračima "skidam kapu". Mnogi drugi ne bi pomislili da igraju, a oni su istrčali i dali svoj maksimum. Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo, morate da imate sve igrače potpuno zdrave, sve igrače u top formi i u zdravstvenom stanju u kom su bili tokom kvalifikacija. Nismo imali sreće sa tim stvarima, bio sam vrlo zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli za Bahrein jer sam znao. Imao sam tačnu sliku stanja igrača i znao sam da će biti jako teško napraviti bolji rezultat - iskreno je rekao selektor Srbije. 

Foto: Pedja Milosavljević

Tokom utakmice na terenu je bilo dosta tenzije, posebno nakon sramne gestikulacije Granita Džake ka klupi Srbije. Ipak, ističe Piksi da je sve to normalno budući na važost meča. 

- Moguće, ali nisam siguran šta se tačno desilo. Verovatno jeste, ne mogu da kažem ništa detaljnije. Tenzija, razmene se ružne reči to dovede do nepoželjnih situacija, to je normalno u ovoj igri i ništa strašno - otkrio je Piksi, a potom se dotakao i dešavanja na tribinama budući da su organizatori zamolili navijače Srbije da prekinu sa bodrenjem Orlova.  

- Nisam to čuo, bio sam fokusiran na utakmicu. Nisam čuo to o čemu govorite, nisam čuo objavu ili bilo šta slično.

Kamerun je slavio protiv Brazila, a selektor Srbije ističe da nije pratio rezultat sa drugog meča. 

- Ne daj Bože da smo pobedili, a da smo ispali. Bio sam iznenađen kada sam video da je Kamerun pobedio Brazil, ali.. Kada vidite ko je sve ispao velika Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj, vidite da je Mundijal nepredvidiv. Bilo bi nam još teže da smo pobedili, a da nismo prošli - objasnio je Dragan Stojković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jova

pre 1 godinu

Ispala je i Nemacka,pa ne vidim nigde da je to ogromna tragedija kao u nasem slucaju...???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija