• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2022

10:29

Stojić brutalno iskren: PIKSIJU TREBAJU MONSTRUMI ZA TO ŠTO HOĆE! EVO, PITAJTE ŽELJKA OBRADOVIĆA ...

Pedja Milosavljević, Beta / Nebojša Parausić

Fudbal

Stojić brutalno iskren: PIKSIJU TREBAJU MONSTRUMI ZA TO ŠTO HOĆE! EVO, PITAJTE ŽELJKA OBRADOVIĆA ...

Podeli vest

Ranko Stojić, nekadašnji golman, a kasnije jedan od naših najuspešnijih menadžera i fudbalski radnik istakao je da su problemi jasno vidljivi i da je osnovna mana našeg tima sistem igre koji se forsira

- Moramo da kažemo ono što vidimo. Mnogo problema je ovde, a prvi problem je sistem igre 3-5-2. Rekli smo da možemo da imamo problem ako oni podignu bekove. Ušli su otvoreno u meč, njihov selektor je odlično skenirao Srbiju, znao šta je problem u ovom sistemu sa našim vrlo ofanzivnim bekovima. Videli smo koliko nam je Rodrigez problema napravio - rekao je u analizi Ranko Stojić za TV Arena sport.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Nastavio je da bude surovo iskren - nama nije bio bitan rezultat, već utisak i to smo i dobili. 

- Drugi problem je što smo mi došli ovde i uvek smo u prvi plan stavljali utisak, a ne rezultat i ne takmičenje. Pa to nema više nigde na svetu! Čak i Joško Gvardiol, koji igra najofanzivniji fudbal u Evropi iza ispred odbrane Rodriga, on stoji ispred četiri defanzivca. Ako hoćete balans, morate da imate minimum pet-pet. Pet defanzivno orijentisanih i pet ofanzivnih igrača. S tim što jedan od tih pet može biti onaj u sredini terena, ali jedan može biti taj osigurač. Ne možete ni u jednom sportu praviti dobre rezultate bez odbrane -  istakao je Stojić. 

Nakon toga je pomenuo i Željka Obradovića, koji je u košarci napravio najveće rezultate evropskog sporta upravo na dobroj organizaciji i sjajnoj odbrani svojih ekipa. 

- Evo pitajte Željka Obradovića, koji je osvojio koliko titula evropskih, kako ih je osvojio? Da ga pitamo? Prvo će vam reći - dobra organizacija, dobra odbrana, iz toga idu brzi napadi, ugrožavanje protivnika i sve ostalo. To je neodbranjivo, ko god da analizira, primili smo osam golova na prvenstvu, a uz to smo imali jednog od najboljih golmana na prvenstvu. Pa zamislite koliko je nama protivnik pretio!

Foto: Pedja Milosavljević

 

Srbija je na kraju imala jedan od najgorih rezutlata od svih ekipa na Svetskom prvenstvu, a kako kaže Stojić, za ovakav sistem igre nazad su vam potrebna "tri monstruma"!

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Igrali smo više za utisak, nego za rezultat! Šta smo tražili to smo i dobili. Dobili smo utisak i dobili smo nikakav rezultat. Ubedljivo smo poslednji u grupi. Da biste igrali i bili takmičarski konkurentni u ovom sistemu morate da imate tri monstruma pozadi koju su fenomenalni u igri '1 na 1', a mi to nemamo. Imamo Milenkovića i Pavlovića koji su određeni potencijal, ali ako hoćemo da igramo ovaj sistem oni moraju da odu hitno u Englesku kod nekog dobrog trenera da ih nauči da igraju '1 na 1'. Veljković, koliko god da mi je simpatičan već godinama, on čovek igra libera kao što smo ga mi igrali pre 30 godina. Bukvalno tako. Odigra sa loptom, iznese tačno, nijednom nije izašao napred da igra odbranu. Realno gledano, imamo mi taj ofanzivni kvalitet, imamo klasne igrače, Mitrovića i Vlahovića koji to završavaju vrhunski uz Tadića, ali to nije dovoljno - završio je Stojić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walt

pre 1 godinu

Svi su generali posle bitke, Podrska Piksiju, izvukao je najvise od raspolozivih igraca. Jednostavno nije moglo vise, davali smo golove napadacki igrali bez straha i sto je najbitnije nismo se obrukali.

Malkolm

pre 1 godinu

Kaze Vlahovic Jovicu. Neko nam j...e tvoju zenu.

Deda Delija

pre 1 godinu

Kada bude biran sledeci selektor ili clan strucnog staba, postaviti Ranka, pa da vidimo sta zna, a ne da mesetari prodajom zivog ljudskog mesa, za silne pare.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija