• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodan Stošić

05.12.2022

11:41

MATIJAŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O DEBAKLU ORLOVA: U Savezu mora jedan čovek da se PITA! Koštala nas je euforija, moralo je bolje, a Piksi...

printscreen

Fudbal

MATIJAŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O DEBAKLU ORLOVA: U Savezu mora jedan čovek da se PITA! Koštala nas je euforija, moralo je bolje, a Piksi...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije već posle prvog kruga se oprostila od Mundijala u Kataru, a selektor Dragan Stojković Piksi najavio je nastavak misije na klupi "orlova"

Poraz od Švajcaraca naterao je srpske reprezentativce da nakon grupne faze spakuju kofere i vrate se u Beograd, što je razočaralo armiju navijača "orlova", kao i direktora Čukaričkog Vladimira Matijaševića.

Nekadašnji sportski direktor FSS-a smatra da dok se neke stvari u fudbalskoj Srbiji ne promene, neće ni biti rezultata na velikim takmičenjima.

- Kada bude da se u Savezu pita samo jedan čovek, doći će i rezultati. Dokle god bude bilo da se svako razume u sve, nema ništa od toga - kategoričan je Vladimir Matijašević u razgovoru za Informer.rs.

NA PIKSIJU JE DA ODLUČI

Iskusni fudbalski radnik smatra da selektor Stojković treba da nastavi misiju na klupi, uprkos ranoj eliminaciji.

- To sve zavisi od Piksija, ako nije dobro bilo, treba da se sagledaju stvari gde se grešilo. On je izjavio da nastavlja posao i tu je kraj priče.

Foto: Informer

 

Na pitanje da li je moglo bolje, Matijašević odlučno dodaje:

- Nije moglo, nego je moralo bolje. Utakmica sa Kamerunom je najbolji primer gde smo vodili 3:1, da smo tu dobili, protiv Švajcaraca bi nam i bod bio dosta. Drugačije bi onda sve izgledalo. Igra reprezentativaca nije bila u skladu sa njihovim realnim mogućnostima i kvalitetima. Oni mogu mnogo bolje, ubeđen sam u to.

EUFORIJA UTICALA NA DEBAKL

Na pitanje koliko je navijačka euforija uticala na debakl u Kataru, Matijašević kaže:

- Sigurno da je uticala. Kad god smo išli na neko takmičenje, unapred smo bili šampioni. Pogotovo prva utakmica. Brazil, igrate protiv budućih prvaka, prvog kandidata za osvajanje titule, a pevali smo pre meča "Dajte Brazil da se igramo". Svetsko prvenstvo se ne igra na lepotu, već na rezultat. Meni je bilo strašno da je neuspeh u duelu sa njima okarakterisan kao "katastrofa". Lično, pobedu protiv Norveške ne gledam kao ogroman uspeh, ok savladali smo Portugal u Lisabonu i to je fenomenalan rezultat, ali to nije bila garancija da će i sa moćnim Brazilom biti tako.

NEĆE BITI IZNENAĐENJA

Ubeđen je Vladimir Matijašević da će "Boginja" završiti u rukama nekog od favorita za osvajanje Mundijala.

Iako su stigli do završnice, prema njegovim rečima, Japan, Južna Koreja, Maroko ili Švajcarska nisu kadar da prirede čudo i osvoje Svetsko prvenstvo.

- Nema šanse, favorit će osvojiti. Da li će to biti Francuska, Engleska ili Argentina ne znam, ali sam ubeđen da će neko od selekcija koje su i pre Mundijala figurirale kao najozbiljniji konkurenti, to i učiniti. Čak su se i Gaučosi podigli, posle lošeg starta i poraza od Arabije, iako su ih mnogi već tada precrtali. Kvalitet dolazi, samo treba biti strpljiv, kako se šampionat bliži kraju, forma kod najvećih favorita izlazi na videlo - dodao je Matijašević za "Informer".

Nadao se bivši igrač Crvene zvezde da će "orlovi" stići do drugog kruga...

- Verovao sam da ćemo proći, međutim... Ponavljam, dokle god ne bude svako radio svoj posao u Savezu, nema napretka.

POBEDA BI VRATILA MIR

Koliko bi pobeda nad Švajcarskom promenila situaciju i da li bismo odmah ispali od Portugalaca, koji su želeli da nam vrate za eliminaciju u kvalifikacijama?

- Donela bi mirnoću, selektortu i igračima. Desilo se da određeni fudbaleri, koji poseduju ogroman kvalitet, ništa ne znaju, a nije tako. Igrači valjaju, svi su super momci, ja sam ubeđen sto posto da će se ova generacija plasirati na Evropsko prvenstvo, kojie čekamo dve decenije. Ekipa je dobra, ako je bilo tamo problema, a mislim da nije, treba ih rešavati. Navijali smo svim srcem da prođemo grupu, ali smo previše igrali napadači, nama je vezni red bio mekši, a odbrana bez koncentracije u odlučujućim trenucima. 

Foto: Starsportphoto

 

SIGURNO IDEMO NA EVROPSKO PRVENSTVO

Sledi novi ciklus i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, na koje Srbija čeka da ode 20 godina.

- Imamo kapitena Tadića najiskusnijeg u ekipi. Ostali će sigurno igrati, ne na EP, već i na Mundijalu 2026. godine, ako se tamo plasiramo, a verujem da hoćemo, jer FIFA širi broj učesnika. Napravljena je pravovremena smena generacija i toga neće sada biti, otišli su Matić, Milivojević, Kolarov...Došli su momci koji su osvojili Mundijalito na Novom Zeladu, samo moramo da fizički pripremimo tim. Dosta njih je izašlo iz povreda, što je predstavljalo glavnu glavobolju Piksiju u Dohi. Što se tiče Evropskog prvenstva, dve ekipe idu dalje, međutim, i da ide samo jedna, siguran sam da ćemo u ovoj konkurenciji (Bugarska, Crna Gora, Mađarska, Litvanija) proći kao prvoplasirani - istakao je Vladimir Matijašević za "Informer".

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 1 godinu

Matijaševiću "legendo", jugoslovenskog i srpskog fudbala. Mnogo sam mator u osmoj deceniji ne od juće, pamtim Tampere 52-ge, Čile i sve lepo i ružno u našem fudbalu. Igrao sam fudbal do 65-te godine, do operacije srca. Matijaševiću kako si ti isplivao u vrh FSS ili još ranije, ko te je doveo, pošto se ne sećam tebe kao fudbalera, reprezentativca, ni kao vrhunskog trenera. Matijaševiću koliko si ti doprineo haosu u FSS koji je napravio Karadžić? Da li si ti Karadžićev kadar. Meni se čini da bi trebalo pod hitno proventilirati sve strukture FSS, od dna do vrha i sa zdravim kadrom, bez vas koji ste godinama mešetarili i upropašćavali naš fudbal. Rak se ne leći aspirinom nego hiruškim nožem, a vi koji ste pustili korenje u FSS ste rak sistema. Radi napomene kada je Jugoslavija zgromila Francusku 5:1 u Beogradu pre Firence, a tada je Jugoslavija imala strašne timove i reprezentaciju, Francuzi su krenuli sa našim modelom sećam se tekstova iz tog vremena. Francuzi su SP igraju vrhunski fudbal, a mi ćim se pokrenemo iz žabokrećine iskaću Matijaševići i njima slični. Sramno.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija