• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2022

17:40

CELA FRANCUSKA JE OVO ČEKALA! Dešan OTKRIO da li će voditi Trikolore posle Mundijala!

Tanjug/AP

Fudbal

CELA FRANCUSKA JE OVO ČEKALA! Dešan OTKRIO da li će voditi Trikolore posle Mundijala!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan odlučio je da ostane na ovoj funkciji do završetka Evropskog prvenstva 2024. godine, prenosi francuski list "Parizijen"

Francuski mediji podsećaju da je Dešan najavio da će se povući po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, a na njegovo mesto trebalo je da dođe Zinedin Zidan, koji je odbio nekoliko ponuda, jer je čekao da preuzme selekciju Francuske.

"Parizijen" navode da su čelnici Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Dešanu ostavili mogućnost da sam odluči. On je priznao da je dogovor između njega i čelnika FFF bio da se ispuni cilj oko plasmana u polufinale i SP da se posle toga priča o njegovoj budućnosti.

Francuska je sinoć pobedila Englesku (2:1) u četvrtfinalu Mundijala, a u polufinalu SP "trikolori" će se sastati sa Marokom.

- Imam u svojim rukama odluku o budućnosti, tako da ću uskoro prelomiti. Igraćemo u polufinalu, onda ćemo videti šta će da bude. Lepo je ostvariti cilj, koji je zadala FFF, kao i predsednik Noel le Grae. Želim samo da uživam u ovoj pobedi - rekao je Dešan posle meča sa Engleskom na pitanje da li ostaje selektor Francuske.

Foto: REUTERS/Matthew Childs

 

"Parizijen" ističe da je Dešan odlučio da ostane selektor Francuske. "Trikolori" će u sredu u polufinalu SP igrati sa Marokom.

Dešan (54) je u karijeri trenirao Monako, Juventus i Marsej, a selektor Francuske je od 2012. godine. On je sa Francuskom osvojio SP 2018, Ligu nacija 2021. godine i poražen je u finalu EP 2016. od selekcije Portugalije.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija