• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2022

07:00

NIJE SVE U NOVCU! Reprezentacija Srbije je VIŠESTRUKO SKUPLJA od Maroka! Ipak, afrički tim igra POLUFINALE SP! Evo ko je najvredniji u obe selekcije!

printscreen

Fudbal

NIJE SVE U NOVCU! Reprezentacija Srbije je VIŠESTRUKO SKUPLJA od Maroka! Ipak, afrički tim igra POLUFINALE SP! Evo ko je najvredniji u obe selekcije!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Maroka stigla je do same završnice Svetskog prvenstva, iako je 118.000.000 evra "jeftinija" od nacionalnog tima Srbije

Oduvek je važila fraza da kad je reč o fudbalu, "nije sve u novcu". Dokaz tome je i plasman Maroka u polufinale Mundijala, čime su izabrnanici selektora Valida Regragija napravili najveći uspeh u istoriji afričkog fudbala.

Pre Marokanaca, samo su Gana, Senegal i Kamerun stigli do plasmana u četvrtfinale, ali sada je ekipa koju predvode Ziješ, Hakimi, Mazraui, El Nesiri i ostali reprezentativci, ispunila snove svih generacija i protiv Francuske ima priliku da ostvari iskorak u polufinale.

MAROKANCI VREDE "SAMO" 241.100.000 EVRA

Ono što je, međutim, zanimljivo, da selekcija Maroka nije toliko "bogata" na tržišu i prema procenama Transfermarkta, njihova vrednost iznosi 241.100.000 evra!

Poređenja radi, reprezentacija Srbije, koja je učešće na Mundijalu završila već u prvoj fazi, porazom od Švajcarske u odlučujućem meču, prema istom izvoru, procenjena je na 359.500.000 evra, što je za 118 miliona evra više od polufinaliste Svetskog prvenstva.

Foto: Tanjug/AP

Ašraf Hakimi je procenjen na 65.000.000 evra

BOGATSTVO ZA HAKIMIJA, BONO TRIPUT SKUPLJI OD DMITROVIĆA

Najskuplji igrač Maroka je, po mnogima najbolji desni bek sveta Ašraf Hakimi iz PSŽ-a, koji vredi 65 miliona evra. Iza njega slede štoper Najef Ager (Vest Hem) i još jedan desni bek iz Bajerna, Jusuf Mazraui, čija je procena po 25 miliona evropskih novčanica.

ZIJEŠ TEK NA ČETVRTOM MESTU

Najzvučnije ime je Hakim Ziješ iz Čelsija, ali je on tek na četvrtom mestu najvrednijih sa 17 miliona evra. Golman Bono iz Sevilje vredi 15 miliona evra, dok recimo njegova zamena u španskom klubu, rezervni golman Srbije Marko Dmitrović je cenjen na 5.000.000 evra.

Među "dvocifrenima" su još El Nesiri (12 miliona), Sofian Amrabat i Ilas Čair (po 10 miliona), dok Bufal košta 8.500.0000, a Roman Sais 6.500.000 evra.

Foto: Starsportphoto

Filip Kostić, Marko Dmitrović i Dušan Tadić

VLAHOVIĆ I SERGEJ PLAĆENIJI OD POLOVINE AFRIČKE SELEKCIJE

Sa druge strane, dva najcenjenija igrača Srbije po Transfermarktu, Dušan Vlahović (80.000.000 evra) i Sergej Milinković-Savić (60.000.000 evra) zajedno vrede 140.000.000 evropskih novčanica!

Na trećem mestu je Aleksandar Mitrović (28 miliona), potom slede Filip Kostić (24 miliona), Pavlović i Milenković (po 20 miliona), Luka Jović (14 miliona), Saša Lukić i Ivan Ilić (po 13 miliona), dok je dvocifren i Nemanja Maksimović (10 miliona).

TADIĆ I VANJA POTCENJENI

Kapiten "orlova" Dušan Tadić procenjen je "samo" na 7.000.000 evra, iako je u Dohi bio među najboljim pojedincima u Piksijevom timu, dok Marko Grujić vredi dva miliona evra više.

Čudan podatak je, recimo, da najzapaženiji igrač srpske selekcije u Kataru, golman Vanja Milinković-Savić, prema Transfermarktu, košta 2.500.000 evra. A, šta je sve čovek odbranio na Mundijalu...

Treba, ipak, očekivati, da će se ove cifre posle Svetskog prvenstva korigovati naviše, jer će, kako Vanji, tako i reprezentativcima Maroka, sigurno skočiti cena...

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Car

pre 1 godinu

Previsoko su orlovi poleteli, zato su tako nisko pali. Vec su se videli u polufinalu a nikog nisu mogli pobediti. Sve sami manekeni, a Marokanci igraju srcem za nacionalni dres.

Djordje

pre 1 godinu

Dakle koji je zakljucak onda?! Kako to?! Mozda zato sto ne iskvareni marokanci vole i postuju svoju zemlju i ne zaradjuju milione po stranim klubovima tako da za njih drzavni tim i nije toliko vazan?! Mozda zbog toga su igrali kao balerine a da i ne govorimo o izgaranju na tetenupo koje bidimo kod svih ostalih igraca koji igraju za svoj nacionalni tim?! Tako je oduvek bilo, nikad nismo otisli dalje zbog takvog srpskog mentaliteta koji je odavno promenjen pa mesto svoje zemlje vole vise novac u tudjoj?!

realno

pre 1 godinu

Transfermarkt je potpuno proizvoljan, njihove procene su generalno 'tacne' koliko i bilo kog od nas.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija