• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2022

08:29 >> 08:50

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK, DA LI JE REALAN? "Srbi bi želeli da budu kao Hrvati, dive nam se"

Tanjug/AP

Fudbal

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK, DA LI JE REALAN? "Srbi bi želeli da budu kao Hrvati, dive nam se"

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, a tamo je čeka meč protiv Argentine za novo finale Mundijala

Hrvati su jedva dočekali da Srbima dolivaju so na ranu.  Tomislav Stipić, hrvatski trener i stručni konsutlant HRT televizije, "bocnuo" je čitav region zbog uspeha Hrvatske.

Kaže da bi svi voleli da budu kao oni, kao i da fudbalska reprezentacija Srbije gleda prema Hrvatskoj i divi joj se, želeći da "iskopira" uspehe.

Foto: printscreen

Tomislav Stipić

- Kad ovako pratim strane medije, Hrvatska je na putu da izgradi kultni status u fudbalu, što nijedna ekipa ne poseduje. Bez skandala, sa pozitivom, energijom, najboljim navijačima - to je Made in Croatia. To nam daje pobedu u poslednjim trenucima. Svi naši susedi, da li su to Mađari, Slovenci, Bosanci, Srbi ili Crnogorci - svi bi poželeli da budu Hrvati jer se mi time ponosimo i gledaju prema nama i dive nam se - rekao je Stipić gostujući u emisiji na HRT.

Foto: Tanjug/AP

 

Hrvatska je na putu do polufinala izbacila Japan i Brazil posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a nadaju se "vatreni" da će preskočiti i Lionela Mesija.

Srbija je, s druge strane, takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru završila neslavno, opet u grupnoj fazi.

Tomislav Stipić je inače već prozivao Orlove, pošto je nakon eliminacije našeg tima kazao da je utisak Srbije na Mundijalu sraman.

Fudbal nas uči, nekad polako, ali nas uči i daje nam nove trendove. Ili mi je najveće razočarenje ili sramota to s našim susedima, Srbijom. Celokupna ta slika, ta prezentacija nas odvraća od idealne slike, od fudbala, odbija nas to ponašanje na terenu i uz teren - rekao je Tomislav Stipić i pomenuo neke ranije skandale naše reprezentacije, iz perioda kada smo bili u zajedničkoj državi sa Hrvatskom, tako i iz perioda samostalnosti.

Inače, Tomislav Stipić je bio trener Slaven Belupa u vreme kada su srpski fudbaleri Miloš Radivojević i Nemanja Glavčić bili među najstandardnijim igračima kluba. Prvi meč koji je vodio sa klupe bio je protiv Rijeke, gde je srpski internacionalac Miloš Radivojević eksplodirao, dao gol favoritu, poigravao se sa njihovom odbranom i zaslužio mesto u timu kola! Nakon te utakmice, Stipić ga je preselio na klupu, a onda se Radivojević povredio i nije produžio ugovor sa hrvatskim timom! Intersantno, Stipić je na nekoliko mečeva i Nemanju Glavčića motor ekipe, menjao, sklanjao, a do tada je bio nezamenjiv! Dakle, prve promene u timu - Srbi! 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
darežare70

pre 1 godinu

Stvarno svasta.Pa naravno da je veci uspeh ispasti u grupi nego stici do polufinala.

maks

pre 1 godinu

Ništa novo u tome da se srbi dive Hrvatima. I da ih kopiraju u svemu. Nema HR portala bez da je na njemu 80% "pratitelja" iz "komšiluka". Niti ima dana da se "mediji" u srbiji ne bave Hrvatskom. Evo dokaza i ovdje i sada. I to je normalno. Uvijek se svi dive boljem, a ne gorem od sebe- Onome kakvi i sami žele biti i kome se na sve način nastoje približiti. Ne dive se srbi Hrvatima samo u "fudbalu" nego u SVEMU. I to i mala djeca odavno vide.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija