• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2022

07:00

MESI U FINALU IGRA POSLEDNJI TANGO ZA GAUČOSE! Prvi je bio pre 16 godina protiv Srbije i Crne Gore! Evo kako je tada IZGLEDAO! (VIDEO)

Fudbal

MESI U FINALU IGRA POSLEDNJI TANGO ZA GAUČOSE! Prvi je bio pre 16 godina protiv Srbije i Crne Gore! Evo kako je tada IZGLEDAO! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Argentine igra u nedelju finale Mundijala protiv selekcije Francuske, a to će biti poslednji meč u nacionalnom timu za Lionela Mesija i "zadnji voz" da kapiten Gaučosa podigne "Boginju"

Najavio je Lionel Mesi posle ubedljive pobede nad Hrvatskom u polufinalu Mundijala da će mu utakmica za osvajanje pehara na Šampionatu sveta biti poslednja u dresu Argentine u blistavoj karijeri, koju je započeo pre 16 godina.

I to, zanimljivo, na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, protiv Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2016.

Igrom sudbine, "orlovi" se ove zime nisu sastali sa Gaučosima i čarobnjakom iz Rozarija, kada je bio na vrhuncu moći, ali ako nam je za utehu, naš državni tim je poslužio za "lansiranje" Mesija u fudbalske zvezde na planetarnim takmičenjima.

GAUČOSI NOKAUTIRALI PLAVE VEĆ DO POLUVREMENA

Bilo je to drugo kolo grupne faze u Nemačkoj (u prvoj rundi Leo nije igrao), Argentina je preslišala izabranike tadašnjeg selektora Ilije Petkovića sa terena, bilo je 3:0 na poluvremenu, Gaučosi su čak "povukli ručnu" posle ubedljivog vođstva, ne želeći da se "iživljavaju" nad Plavima.

Foto: Tanjug

 

OD 74. MINUTA POČELO PISANJE MESIJEVE ISTORIJE

A, onda je počelo pisanje istorije, jer je u 74. minutu na teren kroučio tinejdžer od 19 godina - Lionel Mesi!

Samo četiri minuta kasnije Leo je asistirao za pogodak legendarnom Ernanu Krespu, da bi u 88. minutu, na asistenciju Karlosa Teveza, koji je takođe ušao s klupe u igru zapečatio sudbinu SCG.

Bio je to prvi mundijalski gol u karijeri za "desetku" Argentine i današnjeg predvodnika Gaučosa sa kapitenskom trakom oko ruke.

Ostalo je zapisano da je Lionel Mesi svoj prvi gol dao protiv Srbije i Crne Gore, dok će se videti hoće li u nedelju protiv aktuelnih vicešampiona sveta Hrvata postići poslednji ili će nekom asistencijom ili potezom samo ostaviti trag u pohodu Argentine na krov planete.

U slučaju trijumfa, Hrvatska će napraviti iskorak i ispisati zlatne stranice reprezentativnog fudbala u komšiluku. Sa druge strane, u najgorem slučaju, odbraniće osvojenu poziciju pre četiri godine u Rusiji...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija