• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2023

14:05

SAMO ON SME DA KAŽE ONO ŠTO NAROD MISLI! Rade Bogdanović je ovim izjavama šokirao Srbiju!

printscreen

Fudbal

SAMO ON SME DA KAŽE ONO ŠTO NAROD MISLI! Rade Bogdanović je ovim izjavama šokirao Srbiju!

Podeli vest

Rade Bogdanović je ljubitelje fudbala navikao na izjave koje iskaču iz šablona, zna poprilično da "odjekne“ ono što kaže, ne zanima ga mnogo da li će to nekome dopasti ili ne

Legendarni napadač Željezničara, Verdera i Atletiko Madrida bio je u žiži interesovanja tokom minulog Svetskog prvenstva. Bilo je burnih izjava, zna Rade i da pretera, pa se našao i na udaru javnosti zbog nekih stavova. Za Bogdanovića kažu da na govori ono što običan narod priča kada prati fudbal, a što drugi stručnjaci ili fudbaleri nisu baš hrabri da kažu. 

Izdvajamo vam neke legendarne izjave bivšeg fudbalera. Podigao je prašinu izjavom o suprugama fudbalera na Mundijalu. Smatra da ženama i devojkama nije mesto u istom hotelu sa igračima.

- Sad kad dođu žene, a realno žene fudbalera - na ovu lovu, na ovu paruštinu, to je parada kiča. Gde kič dođe. tu nema, ni sreće, ni raspoloženja. Da sam na mestu srpski fudbalera ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali - zvali, ja se koncentrišem na utakmicu, ljuljaj to dete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram - rekao je nedavno za RTS Rade Bogdanović, koji je bez dlake na jeziku udario i po selektoru Srbije Draganu Stojkoviću posle remija sa Kamerunom (2:2).

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

- Ne okrivljujem igrače. Oni nemaju fizičku spremu, kada nemaš fizičku spremu, nemaš koncentraciju, ni disciplinu. Moram da kažem, mada sam razmišljao, ali odigrali smo utakmicu da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam video da neko lošije vodi utakmicu na jednom tako velikom takmičenju kao Stojković danas. Užasno. Da vi kod 3:1, kada vam se ekipa vratila, da pustite petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate gde ko udara... Kao trener na klupi morate da razmišljate, daj da se malo vratim... Fizička sprema mi nije dobra, kukao si na to protiv Brazila. Moj ljubimac mali Pavlović se povredi i njegovim izlaskom je nastupio potop, te izmene što je pravio... Baviće se ljudi ovom utakmicom... Niko neće ući u glavu šta je čovek hteo - brutalan je bio Rade Bogdanović.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Mnogi su mu zbog ovoga zamerili, ali njemu je bilo važno šta kaže supruga.

- Supruga me iskritikovala kad sam analizirao utakmicu sa Kamerunom, pošto zna, koliko sam cenio i voleo Dragana Stojkovica Piksija i koliko ga volim i poštujem. Na toj utakmici, ja sam je prosto video, tako sam hteo da kažem, tako sam izanalizirao, ona smatra da nisam tako trebao. Ja sam rekao "ok, ako ti smatraš" da to nisam trebao, ali ja sam profesionalno odradio svoj zadatak. - U drugoj situaciji mi je rekla da ništa nisam pogrešio. Ja sam samo mogao da kažem određene supruge, ali nisam imao vremena, ovde je uvek stes... To je kontekst pričanja o utakmici, pripremama.. Hteo sam da kažem da je Veljko Paunović osvojio Svetsko prvenstvo  na Novom Zelandu jer je kvalitetan trener, čovek, i bio je daleko da bi mu dolazili u hotel razni ljudi. I dalje smatram da je reprezetanciji trebao mir, bolje da budu izolovani i da je tu FSS podbacio. 

Bogdanović smatra da je problem i u tome što naši fudbaleri nisu sližili vojsku.

Foto: Predrag Milosavljević

 

- Srbija ima jednu izuzetno  talentovanu i realno dobru generaciju, ali oni nisu odslužili vojni rok, ni jedan od njih. Kad odslužiš vojni rok onda znaš da možeš i moraš da izdržiš bez devojke, žene i roditelja najmanje pet, šest meseci ako si dobar vojnik pa te puste na odsustvo dva dana. Oni to nisu prošli, na žalost i zato su malo i razmaženi.

Posebno je oštar bio kada je pričao o budućem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije. 

- Ne treba mnogo toga da poseduje novi prvi čovek srpskog fudbala. Za početak da Savez preuzme neko normalan, pristojan, neko tko zna barem jedan strani jezik, a dalje ćemo se nekako snaći.

Zna Bogdanović i Zvezdu da prozove. Posebno je na udaru bio Kalifa Kulibali. 

- Nisu dobro odradili letnji rok. U boj ka Ligi šampiona se ne ide bez centarfora... Kupili su centarfora, života mi, mene bi bilo sramota beogradskom kaldrmom prošetati, a da kupim onog Kulibalija u 31-32 godini - rekao je Rade Bogdanović. 

U okviru 4. kola grupne faze B divizije UEFA Lige nacija, Srbija je odigrala u Ljubljani protiv Slovenije samo 2:2, iako je imala dva gola prednosti na poluvremenu.  Taj meč je obeležio  magičan potez kapitena Dušana Tadića. Neverovatnim driblingom je izbacio čuvara iz igre i onda poslao laserski preciznu loptu u peterac. Mitrović je bio najviši u skoku, razgrnuo rivale, a i zatim u svom stilu glavom zakucao loptu u mrežu. Bogdanović je tada  objasnio zbog čega Srbija igra dobro.

Foto: Reuters

Dušan Tadić

Zašto Srbija igra dobro? Zato što joj je kapiten Dušan Tadić. On nije igrao ni za Zvezdu, a ni za Partizan. Nije imao priliku da ga oni pokvare, ni Beograd. Sreća njegova je što je iz Vojvodine otišao u inostranstvo, izbegao je sve ovo što se desava ovde.  Vidite i sami kako igra i kako se ponaša, čak nema ni tetovaže – brutalan je bio Bogdanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija