• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2022

22:45

OMAŽ VELIKOM PELEU! Santos menja grb u čast KRALJA! (FOTO)

Reuters

Fudbal

OMAŽ VELIKOM PELEU! Santos menja grb u čast KRALJA! (FOTO)

Podeli vest

Fudbalski klub Santos sprema promene na svom grbu u čast Edsona Arantesa do Nasimenta Pelea

Lekari u bolnici Albert Ajnštajn već nekoliko dana bore se za život jednog od najboljih fudbalera svih vremena Edsona Arantesa do Nasimenta Pelea. Ipak, čitav svet spreman je i za ono najgore, a u njegovom Brazilu već razmišljaju o počastima koje će dobiti "Kralj". 

Prvi je o tome počeo da razmišlja Santos, Peleov matični klub koji će u novu 2023. godinu po svemu sudeći ući sa novim grbom. Kako je najavljeno, umesto jedne od zvezdica iznad grba biće umetnuta kruna koja će simbolizovati Kralja fudbala i sve ono što je postigao sa klubom iz Sao Paula.

Santos je do dolaska Pelea bio mali klub, ali je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena u Sao Paulo doneo šest titula Brazila, dva Kopa Libertadoresa i Interkontinentalni kup. Sa 643 gola na 663 zvanične utakmice za Santos on je najbolji strelac u istoriji kluba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija