• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2023

16:02

UŽIVAM, SRBIJA IMA KAPACITETA ZA TAKMIČENJE POD OKRILJEM UEFA! Čeferin u poseti FSS-u! (VIDEO)

Fudbalski savez Srbije

Fudbal

UŽIVAM, SRBIJA IMA KAPACITETA ZA TAKMIČENJE POD OKRILJEM UEFA! Čeferin u poseti FSS-u! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin bio je gost Fudbalskog saveza Srbije

Sastao se prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon susreta u Predsedništvu Srbije on je u društvu svog najbližeg saradnika Zorana Lakovića posetio prostorije Fudbalskog saveza naše zemlje. 

Pored zamenika predsednika Nenada Bjekovića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, sastanku je prisustvovao i direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović koji je predsedniku UEFA preneo pozdrave selektora našeg nacionalnog tima Dragana Stojkovića.

- Uživam zaista svaki put kada dođem u Srbiju. Moram da kažem da sam prvi put ovde u prostorijama Saveza, uvek sam išao u Sportski centar u Staroj Pazovi i utisci su veoma pozitivni. Oduševljen sam infrastrukturom, apsolutno je fascinanto koliko lepih malih stadiona imate na raspolaganju. Konačno i Srbija dobija ozbiljnu infrastrukturu, a to znači da možete da organizujete neki važan turnir pod okriljem UEFA. Bez dobre i kvalitetne infrastrukture nema ni dobrog fudbala - rekao je Aleksandar Čeferin. 

Foto: Fudbalski savez Srbije

Slovenac je za sada jedini kandidat pred predsedničke izbore u UEFA i sva je prilika da će Čeferin dobiti novi mandat na čelu evropske kuće fudbala.

- Meni puno znači što sam dobio podršku svih 55 Saveza, to je velika stvar jer nikoga ne možeš da prisiliš da bude na tvojoj strani ukoliko to nisi zaslužio. U isto vreme, to je dodatna motivacija i još veća odgovornost, probaću da ih ne razočaram. Kada sam se kandidovao 2016. godine, prognoze su bile da neću dobiti ni pet glasova, da niko iz našeg regiona nikada neće biti ni u Izvršnom odboru, a kamoli na rukovodećoj funkciji UEFA. Ali stvari se menjaju, dokazali smo da imamo znanje i kvalitet, možda nismo bili samouvereni i možda sami sebe nismo dovoljno cenili. Sada je svima jasno da smo dostojni tako odgovornih funkcija u krovnoj organizaciji evropskog fudbala - jasan je bio predsednik UEFA. 

Po završetku posete, predsednik UEFA uručio je prigodan poklon zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću.

Foto: Fudbalski savez Srbije




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija