• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2023

15:39

NOVI SKANDAL U REŽIJI ALJBINA KURTIJA! Podržao PROVOKATORA Džaku i SRAMNU provokaciju Srbije na Mundijalu!

Printscreen, Reuters

Fudbal

NOVI SKANDAL U REŽIJI ALJBINA KURTIJA! Podržao PROVOKATORA Džaku i SRAMNU provokaciju Srbije na Mundijalu!

Podeli vest

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka provocirao je fudbalere i navijače Srbije na Mundijalu u Kataru, posle meča koji je odlučivao o prolasku grupne faze

Tom prilikom vezista Arsenala je obukao dres saigrača Ardona Jašarija, sve pod izgovorom da mu pruža podršku zbog povrede, ali zapravo zbog jasne političke konotacije koje to prezime nosi.

U pitanju je naravno nekadašnji vođa OVK Adem, međutim pošto je Džaka sve to lukavo uradio - ni FIFA nema osnov da ga kazni.

Njegova poruka je stigla do onih do kojih je i Džaka planirao, pa zato i ne čudi što ga je javno pohvalio i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti koji je u razgovoru za švajcarski "Blik" komentarisao dešavanja sa Mundijala u Dohi.

- Švajcarska je dom sjajnih igrača poreklom sa Kosova, a oni su opet uzrok kontroverzi na Svetskom prvenstvu. Granit Džaka je posle pobede nad Srbijom podigao dres sa prezimenom Jašari, prvim komandantom OVK... Da li su vama takve političke poruke na fudbalskom terenu primerene? - glasilo je pitanje novinara iz Švajcarske, gde se ovakvo ponašanje ne odobrava.

- Zavisi. Mislim da su poruke protiv rasizma ispravne i važne. A ako neko odaje počast svom identitetu, to je takođe u redu po mom mišljenju - izjavio je Kurti koji je potom uputio poruku Džaki i Šaćiriju:

Foto: REUTERS/Suhaib Salem

Granit Džaka u spornoj majici kojom je provocirao navijače i igrače Srbije

- Hvala vam što inspirišete toliko mladih talenata da se bave fudbalom, takođe i na Kosovu - istakao je Kurti za "Blik".

Treba reći da je Granit Džaka bio izuzetno kritikovan od strane švajcarskih medija.

Posle incidenta provokator Džaka se branio da nije slao nikakvu političku poruku posle skandala i otvorene istrage FIFA, iako je ubrzo potom osvanuo i snimak gde peva o lideru OVK:

- Jašari je došao mlad tim, ja sam bio u toj situaciji kao on, zaslužuje poštovanje. Viđamo se svaki dan, provodimo puno vremena. Uvek nakon utakmice nosim majicu sa njegovim likom. To sam baš sada i uradio - pravdao se tada Švajcarac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

A crtanje murala Vagneru u Beogradu je ok. Jel tako?

MrKamenjarac

pre 1 godinu

....NEANDERTALAC OSTAJE NEANDERTALAC....

Nada

pre 1 godinu

Jebo te Jasari ! Svajcarske picke se plase siptara - hahaha !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija