• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2023

21:50

TUŽAN KRAJ KLUBA IZ KOMŠILUKA! Osvojili su titulu 2016. godine! Izbacili PREMIJERLIGAŠA iz Evrope, a sada su se UGASILI! Dugovi im došli GLAVE!

Printscreen You Tube

Fudbal

TUŽAN KRAJ KLUBA IZ KOMŠILUKA! Osvojili su titulu 2016. godine! Izbacili PREMIJERLIGAŠA iz Evrope, a sada su se UGASILI! Dugovi im došli GLAVE!

Podeli vest

Fudbalski klub Astra Đurđu prestala je da postoji, zbog nagomilanih dugova, odlukom Fudbalskog saveza Rumunije

Nema šale sa komšijama. Od ranije je poznato da rumunski Savez ne prašta dugove klubovima, što je na svojoj koži osetila i Steaua iz Bukurešta, koja je izbačena iz elite, a sada se to desilo još jednom bivšem šampionu.

Reč je o Astri Đurđu, koja je 2016. godine osvojila titulu nacionalnog prvaka, u sezoni 2013/2014 bila drugoplasirana u prvenstvu, a svojevremeno igrala i zapaženu ulogu na evropskoj sceni.

Kao razlog navedeni su veliki dugovi u koje je Astra upala prethodnih godina, zbog čega je već sankcionisan izbacivanjem u niži rang, po odluci FS Rumunije. Klub se u tekućoj sezoni takmičio u trećoj ligi, ali kako klub zbog sankcija FIFA nije mogao da registruje nove igrače, a nedostaje mu kadar da se takmiči - usledilo je izbacivanje iz lige i automatsko gašenje.

Tokom dana stigao je dopis iz Astre na adresu Fudbalskog saveza Rumunije u kojem je toj organizaciji predočeno da ekipa nema dovoljan broj igrača da nastavi takmičenje.

- S obzirom na to da nam je FIFA zabranila registraciju novih igrača, klub je došao u situaciju da ne može da formira ekipu. Nalazimo se u bezizlaznoj situaciji da ne možemo da izađemo iz ćorsokaka, iako ne dugujemo tražene iznose. Ne možemo da izbegnemo sankciju koju je izrekla FIFA i nemamo dovoljan broj igrača za takmičenje. Pod ovim uslovima, prinuđeni smo da zahtevamo izlazak 3. Lige  - stoji u saopštenju koje su potpisali fudbaleri Astre Đurđua.

 

 

Fudbalski savez Rumunije je postupio po pravilima, doneo odluku da se klub rasformira, a osim muškog seniorskog tima, više ne postoje ni ostale selekcije koje su se takmičile sa grbom ovog kluba. Ugašene su i žesnka selekcija, kao i dva omladinska pogona.

Astra Đurđu više nikad neće moći da se takmiči pod tim imenom, pa ukoliko nekad odluče da opet osnuju novi klub, krenuće od nule. Iz najnižeg ranga.

Ovaj rumunski velikan je imao odlične rezultate i na evropskoj sceni, pošto je u sezoni posle osvojene titule ušla u grupnu fazu Lige Evrope, pobedom nad premijerligašem Vest Hemom u gostima i prošla dalje ukupnim rezultatom 2:1.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija