• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. S.

01.02.2023

11:27

BOG I MARADONA SU NAS ODVELI DO TITULE! Mesi otvorio dušu o Mundijalu u Kataru!

reuters

Fudbal

BOG I MARADONA SU NAS ODVELI DO TITULE! Mesi otvorio dušu o Mundijalu u Kataru!

Podeli vest

Najbolji fudbaler Pariz Sen Žermena i kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi (35) poručio je da su "gaučosi" osvojili Mundijal u Kataru vođeni Bogom i legendarnim Dijegom Armandom Maradonom!

Verujem da je Bog navodio Montijela kod poslednjeg penala protiv Francuske. Siguran sam da je tamo negde gore Dijego bodrio mene i sve nas, poručio je Lionel Mesi. 

Četrdesetak dana nakon što je postao prvak sveta, Argentinac je otvorio dušu i govorio o svemu što je prošao sa reprezentacijom, patnji koju je osećao zbog nedostatka uspeha za nacionalni tim, ali i o ključnim detaljima na turniru u Kataru.

Savršen trenutak

Počelo je priznanjem da je godinama unazad verovao da će mu Bog podariti svetsku titulu.

- U jednom intervjuu koji sam dao 2014. godine rekao sam da znam da će mi Bog podariti svetsku titulu. To je bilo pred prvenstvo u Brazilu. Osetio sam da je meni namenjen. Čekao sam pravi trenutak i mislim da sam dočekao. Ne pravi, nego savršen trenutak. Boljeg nije moglo da bude. Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal, izabrao bih ovaj momenat. Sad, na kraju karijere, kada silazim sa scene - izjavio je Mesi.

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Argentinaca posle osvajanja Mundijala



On je demantovao da je kod odlučujućeg penala u finalu protiv Francuske, koji je izveo Gonzalo Montijel, prizivao svoju babu i Dijega Maradonu. Međutim, veruje da je svevišnji navodio defanzivca Sevilje ka pogotku.

- Iskreno, ne sećam se najbolje reči koje sam izgovarao, ali sam se molio Bogu da Montijel da taj penal, da se završi sva ta patnja. Samo Bog zna kroz šta sam sve prošao tokom života i pogotovo kako sam se osećao u tom trenutku. I verujem da je Bog navodio Montijela u tom trenutku. Priča kako sam u tim momentima pominjao moju baku ili Dijega nije tačna - objasnio je Argentinac.

Instagram me blokirao,
dobio sam milion poruka

 

Argentinski fudbaler Lionel Mesi otkrio je da mu je Instagram nalog bio blokiran posle osvajanja titule prvaka sveta u Kataru jer je dobio milion poruka od navijača.
- Moj Instagram nalog je bio blokiran nekoliko dana zbog količine poruka koju sam dobio nakon što smo osvojili Svetsko prvenstvo. Imao sam milion poruka na Instagramu i oni su me blokirali zbog toga - izjavio je Mesi.

Mesi žali što Maradona, koji je preminuo pre više od dve godine, nije doživeo titulu Argentine, ali je ubeđen da je Dijego sa neba podržavao nacionalni tim.

- Da je bio tamo, on bi mi predao pehar. Dijego je želeo da me vidi kako podižem taj trofej. Ta bi slika bila prelepa. Verujem da je negde tamo gore Maradona, i svi ostali sa njim, bodrio i mene i sve nas. Pogotovo uz pesmu "Mućaćos", u kojoj se pominje, koja je napravila bum na celom svetu - izjavio je Mesi.

Ostvario snove

Kapiten, najbolji strelac (98 golova) i igrač sa najviše nastupa u dresu Argentine (172 utakmice) poručio je da je osvajanjem Mundijala zatvorio krug i da više nema šta da osvoji.

 

Foto: Tanjug/AP

 


- Ostvarenje snova je došlo na kraju, posle svega, nakon toliko patnji, razočaranja koja sam doživeo sa reprezentacijom. Koliko smo samo puta bili blizu uspeha i nismo uspevali da osvojimo trofej. Dugo sam dobijao kritike sa svih strana i znam da je i moja porodica patila zbog toga. Oni su se uvek trudili da mi pokažu da su jaki, da smo zajedno u svemu. Ali znam da su u dubini duše i oni patili, ne samo zato što nismo osvojili trofeje već zbog svih kritika i ružnih stvari. To me je stvarno pogađalo. Na kraju smo zatvorili krug. Osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je! - zaključio je Mesi.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija