• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodan Stošić

08.02.2023

11:00

BOSANSKI FUDBALER ZA INFORMER PROGOVORIO IZ PAKLA HATAJA: Kao u najvećem KOŠMARU! Leteo sam levo-desno po sobi! Ovo u životu NISAM VIDEO!

printscreen

Fudbal

BOSANSKI FUDBALER ZA INFORMER PROGOVORIO IZ PAKLA HATAJA: Kao u najvećem KOŠMARU! Leteo sam levo-desno po sobi! Ovo u životu NISAM VIDEO!

Podeli vest

Kratak je put od sna do jave. Osetio je na svojoj koži to i Haris Hajradinović, kapiten Kašimpase, koji je zajedno sa saigračima preživeo "horor“ zemljotresa u Hataju, prilikom gostovanja istoimenom klubu

U jakom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju poginulo je više od 9.000 ljudi. Broj žrtava u Turskoj povećan je na 6.957, a povređene su 38.224 osobe. Prethodno je saopšteno da je u Siriji poginulo više od 2.500 

Bosanskohercegovački vezista Haris Hajradinović je, za razliku od svojih drugova, bio u dubokom snu kada se dešavao užas na ulicama Turske i Hataija. Njegov klub je odigrao utakmicu protiv Hatajspora u kojoj je poražen golom Kristijana Atsua koji je bio zatrpan u ruševinama, ali je na sreću pronađen živ i zdrav. Pošto su nakon utakmice bili otkazani letovi za Istanbul, nisu mogli da se vrate kući. Haris Hajradinović je u intervjuu za naš portal opisao pako kroz koji je prošao.

Da li ste osetili prvi nalet zemljotresa koji je razorio Tursku i kako je izgledalo?

- Nećete verovati, ali spavao sam, probudio me je zemljotres. Naišla mi je pomisao da sve sanjam. Potresi su toliko bili veliki da su me bacali levo-desno, sve je „letelo“ po sobi, astal, stolice, mislio sam da se ruši sve rekao je Haris Hajradinović u ekskluzivnom razgovoru za „Informer“.

Kakve su bile reakcije ostalih članova vaše ekspedicije?

- Hotel je napravljen kao kontejner, nešto poput stadiona u Dohi, čekao sam samo da padne. Stalo je hvala Bogu posle minut, izašao sam napolje, gde je bilo nekoliko mojih saigrača. Daniel Graovac je izašao iz sobe, sve vreme je bio tu, kad sve završilo ja sam izleteo niz požarne stepenice.

Koliko je sve to trajalo?

- Kada sam izašao napolje, posle dva-tri minuta opet je počeo manji zemljotres. Ljudi su istrčali na ulice, bez odeće, kao i jedan moj saigrač. Samo je izleteo preplašen, pobegao iz hotela. Moja soba je sva bila razbijena, razmišljao sam samo dal’ je san ili stvarnost. Još je gore iz sna kad vas tako nešto probudi, jer čim sam otvorio oči, gledam odvaljuje se plafon, mermerni sto je pao i puk’o. Sreća da je čelična konstrukcija držala sobe odozdo, inače bi se sve sravnilo sa zemljom - premotao je film fudbaler Kašimpase.

Foto: Privatna arhiva

Haris Hajradinović

Ekspedicija Kašimpase trebala je da se vrati u nedelju posle meča, zbog čega ste promenili plan?

- U Istanbulu je bilo veliko nevreme i preko 200 letova je bilo otkazano. Bog nas je sačuvao.

SVE JE BILO RAZORENO

Kako su reagovali vaši najbliži, da li su bili uplašeni?

- Žena mi je bila u Istanbulu, mi smo u 11.30 imali let i trebalo je da se vratimo. Međutim, puk’o je aerodrom, podigla se pista i asfalt po ulicama, ona se tad probudila, bila je u šoku. Objasnio sam joj sve. Kad je svanulo, otišla su dva-tri čoveka do kluba, seli smo u autobus i odvezli se do Adane, kako smo prolazili, sve je bilo razoreno, bukvalno ratno stanje. Zgrade napuknute i one koje su već bile srušene.

HOROR TRAJAO DVA-TRI MINUTA


Šta vam je u tim momentima prolazilo kroz glavu?

- Samo da pobegnem iz sobe. Da je bio neki drugi hotel, ubeđen sam da ne bi izdržao. U 13.30 je bio zemljotres, mislio sam u prvom trenutku da nešto nije u redu sa hotelom, međutim, tek kada sam izašao napolje i video narod, shvatio sam koliko je bilo opasno. Horor je trajao minut ili dva, meni je izgledalo kao pet, toliko se oduži u tim trenucima. Prisustvovao sam nekoliko zemljotresa, ali ovakvom nikada.

Foto: Privatna arhiva

 

Potpisali ste novi ugovor, traka je u vašem vlasništvu, može li ekipa do opstanka?

- Obavezao sam se na četvorogodišnju vernost, zadovoljan sam uslovima, ali ne i plasmanom. Svi se bore za opstanak, od osmog mesta do nas koji smo 16. razlika je pet bodova. Ima još mnogo da se igra, biće velika borba, ipak, verujem u povoljan epilog i da ćemo sačuvati status u eliti – istakao je Haris Hajradinović, kapiten Kašimpase za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija