• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

07:53

TAKO JE GOVORIO ĆIRO! Evo kako je Blažević POSLAO Prosinečkog na Marakanu!

Fudbal

TAKO JE GOVORIO ĆIRO! Evo kako je Blažević POSLAO Prosinečkog na Marakanu!

Podeli vest

U jednoj od mnogobrojnih legendarnih izjava, Ćiro Blažević je svojevremeno ispričao kako je Roberta Prosinečkog "ispustio" iz Dinama

Proslavljeni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini, posle teške i duge borbe sa kancerom.

Poznat kao neko čije su izjave ostale u fudbalskoj antologiji, Ćiro je jednom prilikom ispričao kako je pre 26 godina dozvolio da Robert Prosinečki napusti Dinamo. Veliki žuti je te 1987. godine prešao na Marakanu, u vreme kada je Blažević bio trener Dinama.

Hrvatski stručnjak je tada demantovao razne priče koje su kružile oko Prosinečkog.

- Novinari su pisali da sam budala, kako nisam video takav talenat. Naravno da sam ga video. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu, a pre smo potpisali ugovor sa Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran. A sada ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vreme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu - pričao je tada Blažević.

Usledilo je objašnjenje cele situacije.

- To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije tačno. Prosinečki je bio dete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni sekretar NSJ-u i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao.

Foto: Informer

 

Priznao je da ga boli što je Robija prepustio crveno-belima.

- Koliko je toga bilo što je bolelo i moju suprugu i porodicu, ali ja sam stoički sve podneo. Zapamti koliko je godina prošlo, a prvi put kažem istinu. Tu je moja žena Zdenka pokraj mene, u Švajcarskoj sam naučio da je laž osobina budala. Nikad ne lažem. To sam mogao da dopustim, jer nikad ništa ne napravim što bih trebalo da sakrijem - govorio je svojevremeno Miroslav Blažević.

"Rat" između očeva velikih asova je vladao, što je Ćiro tad potvrdio:

- To sam rekao u vreme kad je vladao neverovatan antagonizam između očeva Zvonimira Bobana i Prosinečkog. Bili su veliki talenti, ali imali su taj problem. Da ste bili trener na mojem mestu, ne biste mogli da spavate kako da pomirite Đuru Prosinečkog i Marinka Bobana. Mene je njihov odnos vodio do ludila. Svako je video da su to dva bisera, ali rekao sam pokojnom spikeru na radiju Ivici Jurišiću da Prosinečki nikad neće biti igrač. Budala sam bio, mlad sam bio, sada bih to klinac rekao. Ali to sam učinio u duhu strategije kako da spasim sve zajedno. Najvažnija stvar u celoj priči je da je Pavlović poslao Prosinečkog u Beograd. Pitajte Prosinečkog, neka kaže - završio je tadašnji razgovor Blažević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija