• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

11.02.2023

06:35

SRBIN DEMONSTRIRA SILU U ARABIJI! Bivši as ZVEZDE progovorio o povratku na MARAKANU , Ronaldu i  ludoj sezoni!

printscreen instagram

Fudbal

SRBIN DEMONSTRIRA SILU U ARABIJI! Bivši as ZVEZDE progovorio o povratku na MARAKANU , Ronaldu i ludoj sezoni!

Podeli vest

Dolazak Kristijana Ronalda odjeknuo je kao bomba u Saudijskoj Arabiji, sva svetla su se uperila ka slavnom Portugalcu, ali se srpski as Nikola Stojiljković izborio da se i njegovo ime sa poštovanjem izgovara u toj zemlji

 

Sezonu iz snova ima nekadašnji srpski reprezentativac Nikola Stojiljković u Al Rijadu! Bivši napadač Rada, Čukaričkog, Crvene zvezde, Brage, Majorke, Boaviste, Pjast Gljivica i drugih inostranih klubova, usamljen je na liderskoj poziciji strelaca sa 15 golova nakon 20 odigranih kola i na njegovim krilima klub gazi ka elitnom rangu fudbala u Saudijskoj Arabiji!

Foto: reuters‚

 

U intervjuu za Informer.rs ubojiti golgeter pričao je o sjajnoj sezoni i fenomenalnim partijama, o tome šta je tamošnji fudbal dobio dolaskom Kristijana Ronalda, kao i o nezaobilazboj temi vezanoj za povratak u Ljutice Bogdana.

 

 

Očigledno je da ti je liga izvanredno legla. Kada bi morao da je uporediš sa dosadašnjim mnogobrojnim u kojima si se okušao, kojoj je najpribližnija?

- U odnosu na Evropu, mislim da je fudbal mnogo drugačiji. Ipak, kada govorimo konkretno o ligi, mišljenja sam da je u rangu Poljske, u kojoj sam igrao prošle sezone - poručuje Stojiljković za naš portal iz Rijada.

"Ludačkim" het-trikom raspametio sve!

Fenomenalni Nikola Stojiljković je nedavno uradio nešto što se retko viđa! Postigao je het-trik u smiraj 2022. godine i to u nadoknadi utakmice za pobedu Al Rijada. Režirao je spektakularan preokret i golove dao u 90+3, 90+10, 90+14. minutu! Na kraju je Al Rijad porazio Al Sahel sa 3:1, mada je domaći tim imao prednost i činilo se mnogima dovoljnu zalihu za trijumf. Mnogima, ali ne i Srbinu!

NAVIJAČI SE VRAĆAJU NA STADION

Guraš klub ka eliti, igraš sezonu iz snova, a nameće se pitanje kakava atmosfera vlada među navijačima i koliko je fudbal uopšte popularan u toj zemlji? 

 - Da, trenutno smo na trećem mestu, a prva četiri kluba idu u viši rang. Ipak, ima još mnogo da se igra. Imaju odličan odnos prema strancima i trude se da nam ništa ne fali. U Rijadu su tri najveća kluba Arabije, tako da su svi navijači uglavnom oni koji podržavaju neki od ta tri tima. Treba napomenuti da Al Rijad ima iza sebe veliku i bogatu istoriju, tako da otkada imamo dobre rezultate, navijači se polako vraćaju.

RONALDO "RASPRODAO" SVE KARTE

Koliko se toga promenilo otkad je Ronaldo stigao? Da li si imao priliku da ga sretneš negde, ili nema šanse da se vidi na javnom mestu?

Foto: Tanjug/AP

 

- Smatram da je to odlična stvar za njihov fudbal i da će se mnogo toga ovde promeniti njegovim dolaskom. Karte za utakmice Al Nasera su sve rasporodate od momenta kada je stigao u klub. Nisam imao prilike da ga sretnem i mislim da je nemoguće da se pojavi na javnom mestu. 

Povratak u Zvezdu? Nikad se ne zna...

Zvezda kuburi dugo sa napadačima. Tu je sjajni Aleksandar Pešić, mladi Jovan Mijatović, a stigao je Marko Rakonjac. Upravi nije valjao Ohi, ali jesu Dioni i Kalifa Kulibali koji su se ispostavili velikim promašajima. Da li je mozda postojao kontakt sa nekim iz kluba i da li bi se ikada vratio na “Marakanu” ili je to za tebe gotova priča?

- Nisam imao nikakav kontakt sa ljudima iz Zvezde. U fudbalu nikada ne znaš šta te čeka i u malo slučajeva mi sami donosimo odluke, tako da sada stvarno nemam odgovor... 

 

 

Prvi si strelac lige, klub je na pragu ostvarenja cilja, da li si se nadao tome kada si dolazio?

- Iskreno nisam razmišljao o tome. Šanse su realne, ima šest ekipa koje su se izdvojile u borbi za prva četiri mesta, ali mislim da će do kraja biti neizvesno. Imam ugovor do kraja sezone, mnogo bih voleo da klub uđe u Super ligu, bio bi to veliki uspeh! Želim da nastavim do kraja kao što sam do sada igrao, a na kraju sezone ćemo videti šta dalje. 
 

Mnogi se pitaju šta stoji iza tolikog glamura i sjaja i da li je sve savršeno kako izgleda u prebogatoj zemlji, ili ima i mana?

- Što se mene tiče, nemam nikakvih zamerki. Najiskrenije zadovoljan sam i nadam se da ću biti do kraja. Naravno ima i mana, ali ništa što je nepremostivo ili nepodnošljivo. 

 

 

 

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, koji je cilj u nastavku karijere?

Foto: starsport

Nikola Stojiljković i Mitar Mrkela



- Zadao sam sebi cilj da da uživam u svakoj utakmici, svakom golu i svakom trenutku fudbala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 1 godinu

Au...2 liga ...pa mi imamo igrace i trenera u njihovoj Super l.....uzeli Kup kralja najveći trofej pa ni slova o tome?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija