• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2023

10:56

SAMARDŽIĆ JE TADIĆEV NASLEDNIK! Dragoslav Stepanović oduševljen: To je prava desetka, igrač posebnog štofa!

printscreen

Fudbal

SAMARDŽIĆ JE TADIĆEV NASLEDNIK! Dragoslav Stepanović oduševljen: To je prava desetka, igrač posebnog štofa!

Podeli vest

Iskusni fudbalski trener Dragoslav Stepanović smatra da je mladi vezista Lazar Samardžić igrač koji može da komanduje igrom Srbije poput Dušana Tadića.

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić odabrao je da igra za A reprezentaciju Srbije, a iskusni fudbalski stručnjak sa višegodišnjim radnim iskustvom u Nemačkoj Dragoslav Stepanović smatra da je mladi as prirodni i legitimni naslednik kapitena Dušana Tadića u timu "orlova".

Samardžić je rođen u Berlinu, prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Nemačke, a tačno na 21. rođendan dao je reč da će ubuduće braniti boje Srbije.

Ne mogu zajedno

Prava desetka

Samardžić je igrač posebnog štofa, koji zna kad da spusti, a kad da podigne tempo igre
Dragoslav Stepanović

Momak koji je klasična desetka, kakva je nekad bio i selektor Dragan Stojković Piksi, karijeru je počeo u Herti, a pre dolaska u Udineze igrao je u Lajpcigu.

- To je prava desetka kakve smo nekad imali. Reč je o igraču posebnog štofa koji zna kada da spusti tempo igre, a kada da ga podigne a da mu trener to ne kaže. Siguran sam da ćemo njegovim dolaskom dobiti mnogo. Ne vidim kako bi on i Tadić mogli da igraju zajedno, tako da je on verovatno doveden da bude njegov naslednik. A po onome što sam video gledajući ga u Nemačkoj, on to igračkim kvalitetom zaslužuje. Kapitenu Tadiću je ostalo još možda godinu, dve na ovom nivou. A mi nekih boljih zamena i nemamo - rekao je Stepanović za Informer.

Foto: Reuters

Lazar Samardžić je napravio pravi izbor



On je pohvalio rad selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Dike Stojanovića, koji su pregovarali sa Samardžićem i njegovom porodicom.

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić



- Imamo primere da smo nekoliko igrača koji igraju za austrijsku reprezentaciju tako izgubili. A potrebno je da samo neko dođe da razgovara sa tim ljudima. Da im se stavi do znanja da se njihov sin prati. Da je u planovima reprezentacije. To je sve naš narod po Nemačkoj, Francuskoj, Austriji i oni bi voleli da im deca igraju za Srbiju. Piksi i njegov tim su to prepoznali - izjavio je popularni Stepi.

Bajčetiću, uči od Krkića

 

Srbija je dobila bitku protiv Nemačke za Lazara Samardžića, a sada joj sledi borba sa Španijom za mladog vezistu Liverpula Stefana Bajčetića. Stepanović smatra da bi supertalentovani fudbaler trebalo da uči na lošem primeru Bojana Krkića, koji je kao nada Barselone odabrao Španiju, pa vrlo brzo nestao sa fudbalske mape.

- To je pravi primer koji bi trebalo da se pokaže Bajčetiću. Reč je o momku koji zbog tima u kom je igrao, a govorimo o Barseloni krcatoj zvezdama, nije mogao da proceni svoju pravu vrednost. I kada je otišao odatle, nije nigde mogao da se snađe. Odabrao je Španiju, a na kraju odigrao samo jednu utakmicu za njih. Odluka je samo na Bajčetiću, ali on mora da razmisli da li mu je bolje da odmah zaigra za Srbiju i da bude prvi ili drugi izbor za mesto u timu, ili da se odluči za Španiju, gde bi možda ispred njega bila trojica ili četvorica igrača - rekao je Stepanović.

Prava odluka

Nekadašnji trener Ajntrahta iz Frankfurta i Bajer Leverkuzena nema dilemu da je Samardžić doneo pravu odluku.

- U Nemačkoj bi sigurno imao daleko veću konkurenciju na svojoj poziciji, a pitanje je da li bi dobio trenera koji toleriše taj njegov stil igre. Takvih desetki nema mnogo u današnjem fudbalu, ali je njih teško naterati na defanzivne zadatke. Oni mogu to da odigraju, ali onda ne rade ono što najbolje znaju u ofanzivi - objasnio je Stepanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17