• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

12:57

NEMCI PLJUJU SUDIJU, BURA U LIGI ŠAMPIONA: On je kriv za poraz, bezobrazan je! (FOTO/VIDEO)

printscreen

Fudbal

NEMCI PLJUJU SUDIJU, BURA U LIGI ŠAMPIONA: On je kriv za poraz, bezobrazan je! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Emre Džan, vezista Borusija iz Dortmunda, tvrdi da su "milioneri" pokradeni u osmini finala Lige šampiona protiv Čelsija (2:0).

Posle slavlja Nemaca u prvom meču sa 1:0, u revanšu su "plavci" trijumfovali golovima Sterlinga i Kaija Haverca sa 2:0 na "Stamford bridžu" i plasirali se u četvrtfinale.

- Sudija je krivi za naš poraz i tu nema mnogo priče. Svi su videli što je uradio, ko želi da vidi. Mislim da je bio bezobrazan prema nama  - bio je besan posle meča Emre Džan.

Buru je podigla odluka sudije Danija Makelija. U 53. minutu je Ben Čilvel centrirao, a u kaznenom prostoru je lopta pogodila Marijusa Vulfa u ruku. Sudija je svirao penal nakon VAR provere, a Haverc je iz prvog pokušaja pogodio stativu. Arbitar je naredio da se jedanaesteraca proveri, a kako je objasnio, to je uradio, jer je VAR pokazao da su prilikom izvođenja penala dva igrača Borusije prerano utrčala u kazneni prostor. Dosudio je novi penal.

Nemački fudbaler je iz popravnog opet šutirao u donji desni ugao, a lopta je ovog puta završila u mreži. To je razbesnelo igrače Borusije.

 

 

Na snimku se vidi da su igrači obe edkipe utrčali  u kazneni prostor, s tim da su igrači Čelsija prvi utrčali. U tome slučaju, pravila su jasna. Ako je penal promašen, a prvi su prestup napravili igrači ekipe koja ga je izvela, onda se dosuđuje slobodan udarac za ekipu koja se brani. Ako su prestup napravili igrači ekipe koja se brani i koja napada, onda se penal ponavlja. Isti epilog je i kada prvi prestupi igrač kluba koji se brani. Igrači Borusije optužili su sudiju da ih je žestoko oštetio.

Snimak pokazuje da su prerano u kazneni prostor utrčala i trojica fudbalera Čelsija, od čega dvojica na istoj strani. Bilo je evidentno da to rade samo oni, a ne i rivali. Dok su sa leve strane utrčala pre vremena dva igrača Borusije, ali je ispred njih bio jedan iz Čelsija.

- Mislim da je bio bezobrazan prema nama, ne razumem zašto je ponovio kazneni udarac s obzirom na to da je bilo mnogo igrača u kaznenom prostoru, i to ne samo iz Borusije. Makeli je imao pogrešan odnos prema nama tokom cele utakmice, nismo zaslužili ovakav opraštaj od Lige šampiona - rekao je razočarani Emre Džan nakon utakmice.

Reagovali su i na društvenim mrežama nemačkog kluba.

- Šta, molim!?

 

 

 

 

 

Ako se ne sećate, Sudija Dani Makeli nije priznao gol Kristijanu Ronaldu u Beogradu.  Smatrao je da je Stefan Mitrović izbacio loptu iz gola pre nego što je prošla gol liniju i to je izazvalo oduševljenje u publici. Čini se da je lopta ipak ušla u gol.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija