• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2023

09:54

POLICIJA ČUVALA PROVOKATORA SRBA PO DOLASKU U BEOGRAD! Švajcarci očekivali haos, ali poručili: OSIM PASA KOJI LAJU...

Reuters

Fudbal

POLICIJA ČUVALA PROVOKATORA SRBA PO DOLASKU U BEOGRAD! Švajcarci očekivali haos, ali poručili: OSIM PASA KOJI LAJU...

Podeli vest

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka stigao je sa saigračima u prestonicu Srbije, a razlog su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Zbog sankcija i rata sa Ukrajinom Belorusi ne mogu da igraju na svom terenu pa će ugostiti Švajcarsku od 18 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Iako su se pribojavali kako će biti dočekani na aerodromu u Beogradu, jer u svom timu imaju Granita Džaku,  čoveka koji je sa razlogom omražen u našoj zemlji, Švajcarci su jasno poručili:

 - Cirkus sa prtljagom? Maltretiranje na pasoškoj kontroli? Protesti ispred aerodroma? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji - piše u tekstu švajcarskog "Blika" o dolasku njihovog  nacionalnog tima u našu zemlju! Iznenađen je bio dopisnik ovog medija, Sebastijan Rider, prijemom tima u Srbiji. 

Foto: Tanjug

 

Slikovito je objasnio novinar zašto je Džaka nepoželjan gost u našoj zemlji.

 - Fokus je bio na potezima Granita Džake koji je na društvenim mrežama izazvao komentare. Njegova čuvena scena sa "dvoglavim orlom" u meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu 2018. godine je primećena i to je jedan od razloga što je kapiten nacionalnog tima bio nervozan na putu ka autobusu. Drugi faktor je Katar gde je Džaka takođe imao sukobe protiv Srba! Zbog svega toga, naš savez je smatrao da je Džaki potrebna posebna zaštita, ali kada je stigao na aerodrom u Beograd ti strahovi su brzo nestali. Osim nekoliko novinara iz Švajcarske niko nije bio zainteresovan za nacionalni tim! U ovom momentu potencijalni napadači su na putu ka stadionu "Marakana" gde se igra meč kvalifikacija za Euro između Srbije i Litvanije. Ovaj put je prošao bez incidenta za tim Murata Jakina i policija ih je samo ispratila do hotela oko koga se ne čuje ništa osim nekoliko pasa koji laju - napisao je iskreno Rider.

Foto: REUTERS/Suhaib Salem

 

 

Nakon dolaska u Beograd, selektor Murat Jakin je raspoloženo poručio novinarima iz Švajcarske da je sve super. Iako je policija došla da zaštiti Švajcarce, čim je stigla na aerodrom videla je da nema potrebe za tim, jer niko nije obraćao previše pažnje na njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 1 godinu

Srbija ima mnogo svojih djukela, zasto bi jurili tudje

Pera

pre 1 godinu

Vi ste nas opet pomešali sa Šiptarima, oni prave probleme a ne mi. Doduše razumem o čemu se radi to je ipak deo Srbije odakle dolaze.

Jovan

pre 1 godinu

Srpski lekari spasili Šaćirijevu nogu, a on bi da porobi i protera Srbe...HRANI DŽUKELU DA TE UJEDE: ne b i mogao ni da hoda normalno da ga nismo izlecili , kakva je to porodica , nacija,,,

opanak

pre 1 godinu

primitivna i agresivna siptarcina, kojoj vi mediji dizete rep...kome je bre on i slicni u zivotu bitan, moze da radi sta mu volja to je njegov obraz...pisete o siptarima ko da su Maradone, a zapravo sve se svodi na nasu licnu gluppost da fudbaleri nasedaju na medijske cirkuse, i onda umesto da imaju koncentraciju na teren,oni bleje na gestove ovih polukretena, i jos gore prime gol pa onda prave cirkus sto ovi masu orlovima? Pa nek masu i nek se raduju kad smo bili debili pa dozvolili da poentiraju, to sto oni nas mrze nama ni milimetar ne menja zivote! Ajde bre mediji ne talambasajte, ispade po vama da je sad nekom u Srbiji bitna utakmica Svajcarske tj. dolazak siptara cije su perjanice(divna neka reprezentacija koja nema svoje momke nego koristi ove luzere??

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17