• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2023

09:24

PROSINEČKI NEĆE DA ĆUTI! Koliko god se Srbi ljutili, njihov mentalitet je...

Starsportphoto, Tanjug

Fudbal

PROSINEČKI NEĆE DA ĆUTI! Koliko god se Srbi ljutili, njihov mentalitet je...

Podeli vest

Proslavljeni hrvatski reprezentativac i bivši trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, prokomentarisao je aktuelnu situaciju u srpskom fudbalu.

Dragan Džajić početkom marta postao je predsednik FSS. Na skupštini Saveza dobio je ogromnu većinu i poverenje delegata, a nekadašnji as Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i Hrvatske, Robert Prosinečki, govorio je o dešavanjimja u srpskom fudbalu.

- Teško mi je da pričam o situaciji tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsednik saveza? - zapitao se Robert Prosinečki.

Na konstataciju novinara Večernjeg lista, da neko ko vodi Savez mora da bude osoba sa upravljačkim veštinama, Prosinečki se složio.

Foto: reuters

 

- Slažem se, drago mi je da je Džaja predsednik. Svaki predsednik mora da donese novac i napravi strategiju po kojoj sve mora da funkcioniše. Kako se zove predsednik nemačkog, engleskog ili španskog saveza? Retki to znaju, nemojte me zaje.....i. Ne mora predsednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno.

Foto: Starsportphoto

 

Kaže Prosinečki i da se ne može uzeti neko prvi sa ulice.

- Dobro, to je jasno. Ne mora dobar fudbaler biti dobar predsednik. Bivši sportista možda može samo prepoznati neke stvari. Predsednik mora samo imati organizacione sposobnosti, doneti novac i dobre odluke. Predsednici saveza najvećih fudbalskih nacija retko izlaze u javnost i retko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto doneti ili uraditi. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama.

Foto: Starsportphoto

 

Robert je prokomentarisao i neuspeh Srbije u Kataru.

- Srbi moraju da naprave kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na poslednjem SP do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima... - ističe Prosinečki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija