• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2023

15:45

VLAHOVIĆEV FARAONSKI UGOVOR U JUVENTUSU! Evo koliko SRBI zarađuju u SERIJI A! Samardžić igra za manje nego fudbaleri ZVEZDE i PARTIZANA!

Starsportphoto

Fudbal

VLAHOVIĆEV FARAONSKI UGOVOR U JUVENTUSU! Evo koliko SRBI zarađuju u SERIJI A! Samardžić igra za manje nego fudbaleri ZVEZDE i PARTIZANA!

Podeli vest

Napadač Juventusa Dušan Vlahović najplaćeniji je Srbin u Seriji A.

Već godinama pravila u Italiji jasno kažu da plate i zarade sportsista moraju biti transparenta. Zbog toga, portal "Capology" objavio je primanja fudbalera u Seriji A. Naravno, nama su za oči zapale plate srpskih reprezentativaca koji nastupaju na Čizmi, a najplaćeniji od svih je Dušan Vlahović koji na godišnjem nivou u Juventusu inkasira 7.000.000 evra. 

Verovatno je najveće iznenađenje "slaba" plata koju u Udinezeu ima Lazar Samardžić. Novopečeni reprezentativac Srbije na Dačija areni nastupa za 400.000 evra po sezoni koliko ima i golman Vanja Milinković-Savić. Zanimljivo je da veće plate od njih dvojice ima nekoliko igrača iz Superlige Srbije - Borjan, Katai, Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig...

Ipak, Samardžić i VMS nisu najmanje plaćeni od srpskih fudbalera pošto Aleksa Terzić u Fiorentini na godišnjem nivou zaradi 330.000 evra. Dok po 600.000 evra prihoduju Ivan Radovanović iz Salernitane i Darko Lazović iz Verone. 

Foto: Starsportphoto

Kada je reč o najplaćenijima prvi posle Vlahovića je bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić. Vezista Rome na Olimpiku zarađuje 4.000.000 evra po sezoni, prati ga Sergej Milinković-Savić koji u dresu Lacija prihoduje 3.200.000 evra. Nešto manje zarađuje Nikola Milenković u FIorentini - 3.000.000 evra. 

Zanimljivo je da Luka Jović i Filip Kostić imaju istu platu - 2.500.000 evra. Ivan Ilić u Torinu prihoduje 1.200.000 evra, Mile Svilar u Romi dobija okruglo milion evra, a istu platu u Sampdoriji i Torinu imaju Filip Đuričić i Nemanja Radonjić - 800.000 evra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Ne bi se trebalo zamarati koliko Srbi zaradjuju igrajuci za evropske timove. Vec kako za domace pojmove ti skupo placeni igraci , igraju za reprezentaciju .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17