• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2023

16:23

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE POSLAO HITNO PISMO U SEDIŠTE UEFA! Zabrinuti smo zbog situacije na KOSOVU i METOHIJI!

fss.rs

Fudbal

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE POSLAO HITNO PISMO U SEDIŠTE UEFA! Zabrinuti smo zbog situacije na KOSOVU i METOHIJI!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije poslao je pismo u sedište UEFA povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji.

Vlasti lažne i terorističke "države Kosovo" donele su odluku o zabrani organizivanja takmičenja na teritoriji Kosova i Metohije od strane Fudbalskog saveza Srbije. Zbog toga, naš Savez odmah je reagovao i pod oznakom "hitno" poslao pismo u sedište UEFA. 

- Poštovani gospodine Čeferin,

sa velikom zabrinutošću obaveštavamo Vas da privremene institucije u Prištini, proteklih dana sprovode nelegalne i nehumane pritiske na fudbalske klubove koji imaju sedište u autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija čiji su članovi (fudbaleri i rukovodstvo) srpske nacionalnosti.
Privremene instutucije u Prištini zastrašuju fudbalere i sportske radnike srpske nacionalnosti na taj način što im zabranjuju da treniraju na svojim stadionima i da organizuju takmičenja lokalnog karaktera. Te pretnje su takve prirode da je fudbalerima, trenerima i rukovodstvu fudbalskih klubova ugroženo, kako ljudsko pravo na rad, tako i pravo na bavljenje fudbalskim sportom i sloboda udruživanja u sportske klubove. Članovima fudbalskih klubova sa Kosova i Metohije, preti se hapšenjem i zatvorskim kaznama, ako nastave sa procesom treninga i takmičenja u lokalnim ligaškim fudbalskim takmičenjima. Takva prakse suprotna je Evropskoj sportskoj povelji Saveta Evrope, a predstavlja i kršenje odredbi Konvencije Ujedinjenih nacija o osnovnim ljudskim pravima i slobodama.

Molimo Vas da se svojim autoritetom i autoritetom funkcije koju obavljate, zauzmete da se opisana praksa prekine. Molimo Vas za pomoć pošto na vreme želimo da izbegnemo eskalaciju problema i eskalaciju eventualnog nasilja koje može biti isprovocirano i izazvano nelegalnim potezima privremenih institucija u Prištini.

Fudbalski savez Srbije konstantno prati razvoj događaja i uvek će stajati uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji. Nećemo odustati od zalaganja i primene svih legalnih sredstava kojima možemo da zaštitimo pravo fudbalera srpske nacionalnosti da treniraju i bave se fudbalskim sportom u lokalnoj zajednici - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije koji su potpisali predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lea

pre 1 godinu

Dokle više misle da maltretiraju Srbe na KiM, nema više smisla stvarno!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija