• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.04.2023

08:39 >> 11:39

"VEČITI" IGRAJU NAJJADNIJI DERBI U ISTORIJI! Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u 170. prvenstvenom okršaju!

Starsportphoto

Fudbal

"VEČITI" IGRAJU NAJJADNIJI DERBI U ISTORIJI! Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u 170. prvenstvenom okršaju!

Podeli vest

Partizan i Zvezda će danas (18.30, Arena 1 premijum), po svoj prilici, odigrati jedan od najjadnijih derbija u istoriji srpskog fudbala!

Večerašnji meč (18.30, Arena 1 premijum) pred praznim tribinama u Humskoj gotovo da nema značaj za novog-starog šampiona s "Marakane", dok crno-beli traže izlaz iz nezapamćene krize

Odavno je već poznato da su crveno-beli novi-stari šampioni države, a meč će imati veći značaj za crno-bele, kojima gori pod nogama i koji pod hitno moraju nekog da pobede ako žele da igraju u Evropi naredne sezone.
Ranjeni lav

Ulazimo ozbiljni u današnji meč. Poštujemo Partizan, znamo da je ranjeni lav najopasniji
Miloš Milojević, trener Zvezde

Katastrofalna forma

Više je razloga zbog kojih se očekuje tužna i sumorna atmosfera na svetinji srpskog fudbala. Utakmica će biti odigrana pred praznim tribinama zbog kazne koju je dobio Partizan. I da ima navijača, pitanje je koliko bi ih došlo na stadion. Ekipa Igora Duljaja je u katastrofalnoj formi, pošto na prethodnih šest utakmica ima čak pet poraza.

Crno-beli su trenutno na četvrtom mestu sa 57 bodova, koliko ima i petoplasirana Vojvodina. Za drugoplasiranim Čukaričkim zaostaju čak osam bodova i ostaju im samo teoretske šanse da mogu do tog mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Osim toga, ekipe danas predvode treneri koji sasvim izvesno neće ostati na tim pozicijama sledeće sezone. Zvezdinog Miloša Milojevića zameniće Izraelac Barak Bahar, dok se Igor Duljaj nije pokazao kao dugoročno rešenje za Partizan.

Strateg crno-belih, uprkos svemu tome, traži od igrača da sačuvaju obraz i čast protiv najvećeg rivala.

PARTIZAN-CRVENA ZVEZDA 18.30

Grad: Beograd. Stadion: Partizan. Sudija: Dejan Trifković.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Natho - Dijabate, Menig, Jović - Rikardo. Trener: Igor Duljaj.

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga, Ivanić - Katai, Bukari, Pešić. Trener: Miloš Milojević.


- Derbi se igra bez publike, to nema smisla. Biće mrtva atmosfera, koga ćemo da čujemo, trenere i igrače? Zvezda je šampion i ne dolazi samo da odradi posao. Moramo da pokažemo karakter ako ga uopšte imamo. Teška je situacija, ali moramo da se motivišemo. Teško je onima što rade u rudniku i pekari i ocu kad ga sin pita ima li šta da se jede. Sve ostalo što se priča, te nije bila plata, te ovo ili ono, mora da se poništi - poručuje Igor Duljaj.

Što se tiče Crvene zvezde, suštinski je još pre nekoliko meseci bilo jasno da će odbraniti titulu i po šesti put zaredom postati šampion. To je matematički potvrdila pobedom nad TSC-om (4:1) u minulom kolu. Međutim, utisak je da ni na "Marakani" nema prevelike euforije zbog toga. Odavno je jasno da su Aleksandar Katai, Milan Borjan i ekipa prejaki za Superligu, pa ostaje da svoje umeće pokažu u Ligi šampiona naredne sezone.

Kladionice ponizile Partizan

Kladionice veruju da će Crvena zvezda danas u Humskoj ostvariti glatku pobedu! Ne pamti se kada je kvota na gostujuću ekipu u večitom derbiju bila ispod 2,00, a pred današnji meč, u pojedinim beting kućama, koeficijent na crveno-bele je svega 1,89! Na pobedu Partizana kvota se kreće između 3,90 i 4,00. Recimo, veće šanse daju se košarkaškom klubu Partizan da izbaci Real Madrid nego fudbalskom da pobedi Crvenu zvezdu.

Samo prestiž

Zato će današnji derbi odigrati samo za prestiž. Odlazeći trener Miloš Milojević kaže da će to biti dovoljan motiv njegovim igračima da budu ozbiljni protiv najvećeg rivala.

- Derbi je svetkovina. Ulazimo vrlo ozbiljni u današnju utakmicu i želimo da je dobijemo. Poštujemo protivnika, jer je ranjeni lav najopasniji. Isto tako, cenimo sebe i idemo po dobar rezultat. Osim toga, derbi bez publike nije derbi. Voleo bih da bude 20.000 naših i isto toliko njihovih, pa ko bude glasniji. Znam da bismo ih nadglasali, nama će više faliti navijači - poručuje Milojević.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija