• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2023

09:21

OVAJ DEČKO JE NEVEROVATAN! Eduardo Kamavinga sa samo 20 godina uradio nešto što nije uspeo Zlatan Ibrahimović za celu karijeru!

Reuters

Fudbal

OVAJ DEČKO JE NEVEROVATAN! Eduardo Kamavinga sa samo 20 godina uradio nešto što nije uspeo Zlatan Ibrahimović za celu karijeru!

Podeli vest

Mladi francuski fudbaler Eduardo Kamavinga (20) sinoć sa Real Madridom osvojio Kup Kralja i objedinio sve trofeje koje je mogao da osvoji sa španskim velikanom.

Madriđani su sinoć u finalu nacionalnog Kupa savladali Osasunu sa 2:1 (1:0) i tako nastavili sa serijom trofeja. Golove vredne pehara postigao je Brazilac Rodrigo, ali špansku javnost posebno je fascinirao Kamavinga, koji sa 20 godina ima sve moguće trofeje sa Real Madridom.

Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

 

Jedan od najtalentovanijih vezista na svetu prošle sezone učestvovao je u osvajanju Lige šampiona, Primere i Superkupa Španije, da bi ove podigao trofeje Superkupa Evrope, Svetskog klupskog prvenstva i na kraju Kupa Kralja. Do kraja sezone ima šansu da još jednom postane prvak Evrope i da se pohvali kao jedan od najtrofejnijih fudbalera ikada, i to sa samo 20 godina!

Neko će reći da Kamavinga ima izuzetnu sreću što igra za Real Madrid, čije su generacije u poslednjih devet godina osvojile sve što se može osvojiti. Tu, naravno, prednjače igrači kao što su Rafael Varan i Toni Kros, koji su i na klupskom i na reprezentativnom planu "obrnuli igricu", pošto imaju titule prvaka sveta sa nacionalnim timovima.

Primera radi, Kamavinga je već uradio nešto što nikad u karijeri nije uspeo Zlatan Ibrahimović. Čuveni as Milana nije uspeo da se domogne pehara Lige šampiona, a takvu sudbinu deli recimo i legendarni Brazilac Ronaldo. On jeste bio najbolji igrač sveta i prva zvezda Svetskih prvenstava, ali do trofeja Lige šampiona nikad nije stigao.

Foto: Tanjug

Zlatan Ibrahimović, za razliku od Kamavinge, nema trofej Lige šampiona

 

Kamavinga skromno poručuje da je presrećan zbog novog pehara sa madridskim klubom.

Velika je čast osvojiti sve moguće klupske trofeje sa najboljim klubom na svetu. Ovo je tek početak - poručuje Francuz rođen u Angoli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koya

pre 11 meseci

Nije on nista osvojio, on se samo zatekao tu. Mozda u buducnosti nesto i uradi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija