• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

28.05.2023

13:01

MIROSLAV STEVIĆ ZA INFORMER O TRILER ZAVRŠNICI BUNDESLIGE: Cela fudbalska Nemačka oseća prazninu zbog Borusije Dortmund

printscreen

Fudbal

MIROSLAV STEVIĆ ZA INFORMER O TRILER ZAVRŠNICI BUNDESLIGE: Cela fudbalska Nemačka oseća prazninu zbog Borusije Dortmund

Podeli vest

Čitava fudbalska Nemačka oseća prazninu zbog toga što Borusija Dortmund nije uspela da prekine Bajernovu dominaciju u Bundesligi, poručuje za Informer proslavljeni srpski fudbaler i nekadašnji vezista "milionera" Miroslav Stević (53).

Bavarski gigant u subotu je osvojio 33. titulu prvaka Nemačke i to tako što je situaciju u svoju korist okrenuo u poslednjim minutima šampionata. Borusija je imala dva boda više pred poslednje kolo i meč kod kuće sa Majncom, dok je Bajern gostovao Kelnu. Dortmund je kiksnuo, odigrao je samo 2:2 protiv ekipe kojoj bodovi nisu bili potrebni, dok je novi-stari šampion savladao Keln sa 2:1 i to golom Džamala Musijale u 89. minutu meča.
Taj pogodak bio je dovoljan za odbranu trofeja. Na kraju Bundeslige i Bajern i Borusija imali su sa po 71 bod, s tim da je pehar timu Tomasa Tuhela pripao zbog bolje gol razlike.

Foto: AP PHOTO

 

Dan kasnije, legenda Borusije Miroslav Stević za naš list opisuje kako se oseća on, ali i gotovo svaki pravi ljubitelj fudbala u Nemačkoj.
- Ne znam kako bih uopšte počeo, neka tuga i praznina... Mislim da ovo što ja osećam oseća cela fudbalska Nemačka. Svi su priželjkivali titulu Borusije, iz nekih milion razloga. Jedan od tih je da je malo postalo dosadno da Bajern osvaja svaki put u zadnjih desetak godina. Mnogi su hteli promenu na čelu i Borusija je mnogima dala signal da je u stanju da bude prvak. Bajern je za svoje prilike napravio nekoliko loših poteza, ali eto, na kraju je ipak ponovo šampion - počinje Stević priču za Informer.

Foto: EPAIMAGES

 

Mnogi su verovali da Borusija neće propustiti šansu da bude prvak, pošto je u poslednjem kolu čekala Majnc kome bodovi apsolutno ništa nisu značili. Ipak, odigrali su jedan od najboljih mečeva na gostovanjima i još jednom dokazali da je fudbal čudna i u isto vreme surova igra.
- Pobedu Borusije su upisali možda samo oni koji se ne razumeju u fudbal. Vi ne znate kakav je to pritisak kad igrate meč za titulu, utakmicu od koje ti zavisi hoćeš li biti prvi ili ne. Te utakmice su mnogo teže od ostalih. U sličnoj situaciji bila je generacija čiji sam bio deo 2002. godine. Tada nam je Everton golom doneo titulu, tada smo na sreću osvojili. U takvim mečevima znaš da svaki pokret i akcija može da znači uzimanje ili neuzimanje titule - dodaje popularni Miki.

Foto: EPA

 

Bivši vezista Partizana, Minhena 1860, Fenerbahčea i Bohuma ističe da u Bajernu nijednog momenta nisu planirali da se predaju, iako su preokreti poput ovog što se u subotu dogodio, jako retki.
- Izjave nekih igrača Bajerna, poput Tomasa Milera, tokom prošle nedelje, nagovestile su da prvenstvo nije gotovo. Majnc je odigrao najbolju utakmicu na strani ove godine, prikazali su se jako dobro. Zbog svega toga što je prethodilo meču, stekao se utisak da će biti jako teško. Čak i mi najvernije pristalice Borusije, imali smo sumnju. Nada se pojavila kada je Keln dao izjednačujući gol. Ali, u velikim mečevima i kriznim situacijama do izražaja dolazi to iskustvo Bajerna, poznato u celom svetu. Kada dođu trenuci "biti ili ne biti" igrači Bajerna pokažu pribranost, iskustvo i hladnoću. I jednostavno, rešavaju stvari u svoju korist. To je neka doza samouverenosti koju imaju i koja se stiče godina. To se ne uči, već stiče, da kada bacate drvlje i kamenje na njih, oni ostanu pribrani i hladni. Bajern može da odigra loše, ali ne može da izgubi taj gen koji ima, a to je nešto otprilike između brutalnog samopouzdanja, koje se možda graniči sa oholosti. Ne moram da ih volim, ali moram da priznam da tu imaju Bajern i Real. I mora im se odati priznanje - naglašava Stević.

Foto: EPAIMAGES

 

Veruje bivši reprezentativac Jugoslavije i rođeni Bratunčanin da će Dortmund i u narednim godinama biti ozbiljna pretnja Bajernu. Iako, dodaje, da Bavarci više neće praviti greške kao što su pravili ove sezone.
- Koliko god mi to teško palo da kažem, ova situacija je većim delom bila zbog pogrešnih odluka Bajerna. Mada, na dobrom putu su "milioneri", dobro su iskoristili nepažnju Bajerna. Ako ostavi ovo rukovodstvo, trenera i okosnicu tima, uz dobra pojačanja, moći će da parira Bajernu. Da li će to biti dovoljno za titulu, zavisiće od mnogo faktora. Borusija je, u ovom trenutku, jedini tim koji može da bude konkurentan Bajernu - zaključuje Miroslav Stević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Strela71

pre 10 meseci

To govno od coveka nas je 99-te izdalo... rekao je da je profesionalac i to su onda svi mediji u nemackoj preneli ..izbacite ovaj tekst

Dragan

pre 10 meseci

Koje bi teorije zavere bilo da se ovako kod nas završilo. Ali.... Nameštanja su namenjena samo za Srbiju..... Naivno....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija