• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

10:35

BELGIJSKA ŠEPRTLJA I GOSPODIN PROMAŠAJ! Gde se Lukaku pojavi, tu se trofeji gube! (FOTO/VIDEO)

Reuters

Fudbal

BELGIJSKA ŠEPRTLJA I GOSPODIN PROMAŠAJ! Gde se Lukaku pojavi, tu se trofeji gube! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Korpulentni napadač Intera Romelu Lukaku glavni je krivac za poraz Intera u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija (1:0). Bio je to njegov šesti poraz u mečevima za pehar.

Fudbaleri Mančester sitija prvi put u istoriji postali su šampioni Evrope pošto su u finalu elitnog takmičenja porazili Inter sa 1:0. Ekipa Pepa Gvardiole potpuno zasluženo je došla do "ušatog pehara" kada se u obzir uzme čitava sezona u kojoj je osvojena i tripla kruna.

Međutim, utisak je da je Inter u finalu zaslužio makar remi, a glavni krivac za to što duel u Istanbulu nije otišao makar u produžetke je belgijski napadač Romelu Lukaku.

Korpulentni centarfor ušao je u igru u 57. minutu zamenivši premorenog Edina Džeka, a vrlo brzo je pokazao da je Gospodin promašaj!

Foto: EPAIMAGES

Romelu Lukaku protiv Mančester sitija

Čupaće kosu sa glave navijači Intera prisećajući se Lukakuove partiture protiv "građana". Italijanski tim imao je dve velike prilike da izjednači, a obe je uprskala šeprtlja iz Belgije.

Igrao se 70. minut kada je Federiko Dimarko prevario Edersona šutem glavom, ali je lopta završila na prečki. Dimarko je iz odbitka ponovo pokušao da savlada golmana Sitija, ali je mrežu engleskog tima spasao, pogađate, Lukaku.

 

 

 

 

Nije se Belgijanac zaustavio na tome. Inter je išao na sve ili ništa u poslednjih petnaestak minuta, a kolosalna šansa ukazala se u 89. minutu. Belgijanac je samo trebalo da se pokloni na povratnu loptu Gosensa u petercu, ali je od sedam metara gola uspeo da pogodi skamenjenog Edersona u nogu.

Foto: Reuters

Lukakuov promašaj sa pet metara

 

 

 

 

 

Pamtiće navijači Intera i kako je Romelu Lukaku zavio njihov tiom u crno i u Finalu Lige Evrope 2020. godine protiv Sevilje. Bilo je 2:2 do 74. minuta, a onda je nespretni Belgijanac podmetnuo nogu ničim izazvan i poslao loptu u svoju mrežu. Za trijumf Španaca.

 

 

 

 

Verovali ili ne, pored poraza u evropskim finalima sa Interom, Lukaku je još četiri puta gubio utakmice za trofeje. Sa Čelsijem je pre godinu dana izgubio finala FA kupa i Liga kupa, a sa Mančester junajtedom Superkup Evrope 2017. i finale FA kupa 2018. godine.

Neće ga se po dobrom sećati ni u domovini. Bio je deo fenomenalne generacije belgijskog fudbala zajedno sa De Brujneom, Azarom, Mertensom i ostalima, ali "crveni đavoli" nikada ništa nisu osvojili, a plafon im je bio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Na Mundijalu u Kataru prošle godine Lukaku se brukao protiv Hrvatske u meču trećeg kola, koji je njegovom krivicom završen bez golova. Snažni centarfor promašivao je iz ekstremno izglednih pozicija, a Belgija je zbog toga završila učešće na turniru već u grupnoj fazi.

 

 

 

 

I za kraj, pogledajte kompilaciju nekih od najvećih promašaja Romelua Lukakua u karijeri.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija