• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

12:17

'Grobari' su ovo čekali! Nikolić progovorio o povratku u Partizan!

Starsportphoto

Fudbal

'Grobari' su ovo čekali! Nikolić progovorio o povratku u Partizan!

Podeli vest

Fudbalski trener, koji je crno-belima doneo poslednju šampionsku titulu 2017. godine, kaže da će jednog dana sigurno ponovo raditi u Humskoj.

Otkako se prošla sezona završila navijači Partizana nadali su se povratku Marka Nikolića (44) na klupu. Dugo se spekulisalo o tome da li će sjajni trener po treći put u karijeri preuzeti crno-bele, ali je on na kraju ipak prihvatio ponudu Al Ahli Šababa i preselio se u Ujedinjene Arapaske Emirate.

Iskusni stručnjak doveo je svoj novi klub na pripreme u Srbiju i tom prilikom pričao je o mnogobrojnim temama. Naravno, dotakao se i aktuelne situacije u Humskoj, njegovom eventualnom dolasku u bliskoj budućnosti, trenutnom stanju u ekipi, Crvenoj zvezdi, odnosu sa Ostojom Mijailovićem...

Foto: Al Ahli Šabab

Marko Nikolić nedavno preuzeo Al Ahli Šabab

Bez sumnje, Marko je miljenik "grobara", pogotovo zbog činjenice što je u sezoni 2016/17. "parnom valjku" doneo i poslednju šampionsku titulu, tačnije "duplu krunu".

- Osetljivo je kad kažem bilo šta vezano za Partizan. Može da se tumači kako kome odgovara. Uvek sam podržavao sve kolege, igrače i ljude koji su na bilo koji način tamo radili, a sada ne mogu da prokomentarišem drugačije osim da trenutno stanje nije dobro. U kontaktu sam sa mnogima u klubu i oko njega, teško mi je da ovo gledam. Ne samo meni, svakom partizanovcu - rekao je Nikolić za portal "Mocart sport".

Potajno su navijači crno-belih maštali o povratku odličnog stratega. On je objasnio da će do toga sigurno i doći, kao i da su neophodne promene na svim nivoima.

- Neko bi trebalo da restartuje sistem. Ne mora pre mog povratka, može istovremeno. Vreme je da se Partizan apdejtuje. Ne može da se funkcioniše kao pre 30 godina. Ako su u stanju da se prilagođavaju klubovi sa Bliskog istoka ili Rusije, moramo i mi da idemo u korak s vremenom. Imamo dobru bazu i može realtivno brzo i lako da postane zdrava sredina. Trenutno sam fokusiran na novi posao. Jednog dana ću se sigurno vratiti u Humsku, jer nema lepše stvari od rada u svom gradu i klubu. Čak osećam potrebu da u nekom trenutku, zajedno sa grupom ljudi, uložim veliku energiju da pružimo sve što je u našoj moći Partizanu. Tamo samo tako može da se radi. Ubeđen sam da će to biti. Kad? Ne zavisi od mene, ne mogu sam sebe da postavim na klupu. Kad dođe vreme. A doći će... - poručio je Nikolić.

Foto: Starsportphoto

Nikolić je miljenik navijača Partizana

On dodaje da ga posebno boli što je "parni valjak" propustio priliku da se ove sezone bori za plasman u elitno društvo.

- U prvoj godini u kojoj imamo dva predstavnika u Ligi šampiona, što znači Ligu Evrope za viceprvaka kao minimum, a da treći igra kvalifikacije za to takmičenje, neprirodno je da tamo nije Partizan. To tako mora da se nazove. Naročito što je, uz Crvenu zvezdu, prethodnih pet sezona dao ključan doprinos koeficijentu. Malo sam bacio pogled ovog leta na prijateljske utakmice i vidim da je situacija oko nekih igrača nejasna. Verovatno ni treneru nije lako kada ne zna sastav. Svima u Humskoj želim da ne propuste još jednu priliku. Tu situaciju ne mogu da zamislim. Voleo bih da se saberu, kako znaju i umeju, da Partizan bude to što bi trebalo. A danas nije, nažalost - naglasio je Nikolić.

Prošle sezone su crno-beli promenili trojicu trenera, a završio je Igor Duljaj, koji će početi novu. Pred ekipom je učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok će se u komšiluku igrati grupna faza Lige šampiona.

- Katastrofalan podatak za trenere. Naravno da je struka važna, ali u sportu je sve bitno. Da bi se uspelo, moraju da rade svi šrafovi u okviru mašine. Često čujete igrače kada nešto osvoje kako zahvaljuju ljudima koji se ne vide. Neko pere veš, neko kuva ručak, neko šiša travu, neko se bavi medijima... Sve to mora da se radi. Da ne mračim, Partizanu, kao velikom klubu, nije potrebno mnogo. Takvi se vraćaju brzo. Imamo primer naših komšija, gde su bili pre sedam, osam ili deset godina... Pričalo se o kraju. Sad Zvezda učestvuje u Ligi šampiona, osvajač je šest titula zaredom. Velikani mogu lakše da se vrate, jer u sebi poseduju potencijal i snagu da animiraju razne sfere društva. Na sve to nadovezuje se i igrački potencijal, koji je prisutan. Niko ne može da me ubedi u suprotno - jasan je Nikolić.

Mnogi su uvereni da ni naredne sezone niko neće moći da se suprostavi timu sa "Marakane" da dođe do sedme vezane titule.

- Zvezda deluje dobro. A Partizan može da je ugrozi. Mora da može. Ne može drugačije, a sezona nije počela. Takva postavka je neprihvatljiva. Da bude malo pristojnije, ako je iko u stanju to da uradi onda su to crno-beli. Uz uvažavanje Vojvodine, TSC i Čukaričkog, dobrih pojava za naš fudbal. Daj Bože da se podignu i Radnički iz Kragujevca i Niša - podvukao je Nikolić.

Foto: Starsportphoto

Marko je pružio podršku Ostoji Mijailoviću

Za sportsku javnost posebno je zanimljiva činjenica da je Marko pružio podršku Ostoji Mijailoviću, predsedniku KK Partizan, u trci za prvog čoveka Jugoslovenskog sportskog društva (JSD).

- Bio sam dva puta na košarci. Jednom na njegov poziv, kad je bilo najteže i kad nisu svi hteli da idu. Prestao sam kad je postala moda. Onda sam na finale sa Zvezdom doveo prijatelja iz inostranstva, visokopozicioniranog u "ligama petice", hteo je da vidi spektakl, uživao sam da mu predstavim. Izgleda da sam talija kad dođem u halu. Mijailović mi je predstavio novi projekat da dođe na čelo JSD Partizan. Svi smatraju da je to isto što i doći na čelo FK Partizan, a od mene je dobio podršku. Kao i od Željka Obradovića i još nekolicine ljudi. I dalje je ima. To ne znači da nemam dobar odnos sa Miloradom Vučelićem, koji je bio predsednik u mom mandatu. Samo smatram da bi ovom trenutku bilo bolje da Ostoja vodi JSD i da dođe do nekih promena i u FK. To opet ne znači da moraju da idu svi koji su tamo trenutno, ali mora mnogo toga da se menja - zaključio je Nikolić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija