• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2023

06:50

Srpkinja dotukla Hrvate! Nema im pomoći u zatvoru

EPA Images/Instagram

Fudbal

Srpkinja dotukla Hrvate! Nema im pomoći u zatvoru

Podeli vest

Navijači Dinama iz Zagreba, koji su uhapšeni u Grčkoj posle ubistva 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa, do suđenja će biti smešteni u 16 različitih zatvora.

U zatvoru Avlona biće osam navijača Dinama iz Zagreba, šest u Koridalosu, a preostalih 27 će rasporediti u 14 zatvora po Grčkoj.

Roditelji uhapšenih navijača tvrde da su im deca najsigurnija ako su svi na jednom mestu. Ne veruju da će zatvorenici iz Hrvatske imati sigurnost, posebno u zatvoru Koridalos. On je u jugozapadnom delu Atine i u njemu su neki od najbrutalnijih grčkih kriminalaca poput pripadnika radnikalne grčke gerila grupe "17. novembar" čije su anarhističke akcije ubile ukupno 23 ljudi. Inače, prema poslednjim podacima gotovo 60 odsto zatvorenika u Grčkoj su stranci.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Hrvatski mediji pozvali su Srpkinju bivšu članicu kriminalne grupe Pink Panter Oliveru Ćirković, koja je ranije robijala u grčkim zatvorima zbog krađe, da ispriča svoja iskustva. Ona je za "RTL" otkrila o čemu je reč jer je u njima provela osam godina.

- To što je Grčka u Evropskoj uniji, da se hrvatski narod ne nada da je to Evropska unija. Sve ide usporeno, istraga jako sporo i aljkavo, i to što nema dokaza da se ne nadaju preterano, na grčkim sudovima lako možeš biti osuđen bez dokaza, a na drugom sudu postoji šansa da kazne padnu - rekla je za hrvatske mediji nekadašnja članica kriminalne grupe Pink Panter Olivera Ćirković.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Ona je roditeljima hrvatskih navijača savetovala da ne paniče i otkrila im kako mogu da pomognu deci.

- Da se naoružaju strpljenjem ovo još nije ni počelo, trajaće do beskonačnosti. Oni svojoj deci ne mogu pomoći nikako osim finansijski, da imaju novac, što više novca unutra i onda će lakše preživeti i pritvor i zatvor -  smatra Ćirković.

Istraga navijačkog nasilja između "bed blu bojsa" i navijača AEK-a u kojem je Grk izboden na smrt, se nastavlja. Više od 100 onih koji su učestvovali u tuči nalazi se u pritvoru, a huligani su se pojavili i pred sudom. Grčka policija je, prema pisanju grčkih medija, uspela da izoluje petoricu glavnih osumnjičenih za ubistvo, među njima su jedan Hrvat, Albanac i tri Grka, navijači Panatinaikosa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija