• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

14:35

Sad je i Grk osumnjičen za svirepo ubistvo navijača!

Tanjug/AP

Fudbal

Sad je i Grk osumnjičen za svirepo ubistvo navijača!

Podeli vest

Još jedan osumnjičeni za ubistvo navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa je uhapšen, a kako prenose mediji iz Grčke, radi se o navijaču Panatinaikosa od ranije dobro poznatom policiji! On, međutim, i dalje nije glavni osumnjičeni da je preklao nesrećnog Kacurisa, već se samo na osnovu DNK i otisaka prstiju sumnja da je učestvovao u tuči i da se u trenutku ubistva nalazio u blizini stradalog navijača.


Od tragičnog događaja policija je uhapsila 115 osoba, od toga 97 državljana Hrvatske. Među uhapšenima i osumnjičenima da su organizovali tuču i ubili Grka su trojica navijača Panatinaikosa, grčki državljani stari 22, 26 i 27 godina. 

U sredu su se pojavile spekulacije da bi ubica mogao da bude neko od navijača Panatinaikosa, a sad mediji prenose da je osumnjičeni Grk od ranije dobro poznat policiji, preneo je grčki portal "Sport24", pozivajući se na izveštaje policije. Radi se o navijaču koji je već služio zatvorsku kaznu i na slobodi je uslovno poslednjih šest meseci, a sada je ponovo priveden.

Takođe, policijski izvori procenjuju da je u ubistvu navijača AEK-a učestvovalo više osoba, budući da je Mihalis imao više uboda nožem po telu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Navijači Panatinaikosa i Dinama su u bratskim odnosima, a "zeleni" su, kako su grčki mediji ranije preneli, pomogli Hrvatima da se domognu glavnog grada Grčke, kao i da dođu do stadiona AEK-a. Navijač je odavno poznat organima reda, a sada je visoko na listi glavnih osumnjičenih, on je takođe među onima kojima su uzeti otisci prstiju i uzorak DNK.

Foto: Reuters

 

 

Hrvati su po dolasku u Atinu imali razrađen plan sa Grcima, navijačima Panatinaikosa. Deo njih je spavao kod svojih prijatelja, navijača PAO, deo u prostorijama fan kluba koji tek treba da se otvori, a deo je bio u apartmanima na aveniji Aleksandra, u blizini Panatinaikosovih prostorija.

Grčki mediji su danas preneli da je navijače AEK-a napao  uvežbani "odred smrti".  Policija je posle hapšenja kod Hrvata pronašla pored improviziranih palica, noževe, pivske boce koje su koristili kao Molotovljeve koktele, dimne bombe, kamenje, metalne šipke.

"Na osnovu ovoga je jasno su hrvatski navijači u Atinu došli da ubijaju", preneli su grčki mediji, ali je usledio preokret u istrazi.

Oružje je već u forenzičkim laboratorijama kako bi utvrdili DNK i otiske prstiju, a rezultate su  uporediti sa uzorcima koje su uzeli od svih uhapšenih navijača, pa je sad pomenuti navijač Panatinaikosa među glavnim koji su osumnjičeni.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Saslušanje osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa (29) počeće sutra tačno u podne, a očekuje se da bude završeno u nedelju uveče. Grčki mediji prenose da će 105 Hrvata biti suočena sa optužbama, koje se uglavnom odnose na teška krivična dela: zločinacko organizovanje (teško delo), ubistvo iz nehata (teško delo), eksplozija (teško delo), posedovanje eksploziva (teško delo), remećenje javnog reda i mira, opasna telesna povreda (učinjeno i u pokušaju, zajednički i pojedinačno), oštećenje imovine stranog lica, nasilje (prekršaj po zakonu o sportu), nedozvoljeno nošenje oružja.

 

 

Ubici preti doživotna robija! Razlog za ovako strogu presudu je zakon koji je grčka vlada donela nakon masovne tuče navijača Arisa i Paoka u februaru 2022. godine, kada je život izgubio takođe 19-godišnji Alkis Kampanos. Tada je sedam navijača crno-belih iz Soluna optuženo za ubistvo i svi su kažnjeni doživotnom robijom, dok su petorica, koja su okarakterisana kao saučesnici, dobila "samo" 19 i 20 godina iza rešetaka. Razlog napada bio je samo taj što je nesrećni mladić, na pitanje za koji klub navija, rekao je "Aris".

 

Pogledajte još jednom snimak kako Dinamovi huligani napadaju Grke.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija