• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2023

14:15

Paklen raspored za Zvezdu i Partizan zbog odlaganja derbija

Insajder

Fudbal

Paklen raspored za Zvezdu i Partizan zbog odlaganja derbija

Podeli vest

Odlaganje 171. večitog derbija u dobroj meri zakomplikovalo je polusezonu Partizanu i Crvenoj zvezdi, jer će veoma teško naći vremena da odigraju sve što se od njih očekuje.

Usled situacije na Kosovu i Metohiji, u Srbiji je danas Dan žalosti, a to je prouzrokovalo i odlaganje najvažnije utakmice u Superligi, kao i celog kola.

Crno-beli su na kontu već imali odložen meč iz 4. kola, kada je trebalo da gostuju Radničkom u Kragujevcu, ali nisu otišli zbog obaveza u Evropi. Izabranici Igora Duljaja trebalo je da gostuju Nordsjelandu u plej-ofu Lige konferencija i od Zajednice Superlige su zatražili odlaganje, koje su i dobili.

Foto: EPAIMAGES

 

Isto tako je postupila i Crvena zvezda pre nekoliko dana, kada je tražila odlaganje 8. kola Superlige, koje je trebalo da igra sa TSC-om kod kuće. Meč je trebalo da bude odigran dva dana po povratku iz Mančestera, gde je srpski šampion gostovao Sitiju u Ligi šampiona. U isto vreme, TSC je gostovao Vest Hemu u Ligi konferencija, tako da je bio saglasan sa odlaganjem meča. 

Zbog novonastalih okolnosti odložen je i derbi, pa sad i Partizan i Crvena zvezda imaju po dve utakmice koje bi trebalo da nadoknade do polusezone, a i bez toga imaju gust raspored, posebno Zvezda.

Malo lakše će biti Partizanu, jer ne igra u Evropi, a i imaće više utakmica na svom terenu. Od 5. novembra zaključno sa 10. decembrom, Dulajevi momci odigraće šest utakmica, od čega će četiri vezane biti u Humskoj. Razlog takvom rasporedu je što završva jedan krug, počinje drugi, a u međuvremenu se ubacuje derbi, u kojem su crno-beli domaćini.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdu čeka pakao. Od 5. novembra do 10. decembra, kada će za malo duže od mesec dana odigrati osam utakmica. Od toga će imati čak pet vezanih na strani, a protivnici će biti vrlo ozbiljni rivali. Gostovaće Jang Bojsu i Partizanu u roku od osam dana, a u međuvremenu će gostovati Napretku. 

Na sve to, Partizan mora da nađe termin da gostuje Radničkom iz Kragujevca, a Zvezda da ugosti TSC. Uzimajući u obzir naviku večitih da odlažu utakmice kad god im se učini da im postaje naporno, ne bi bilo iznenađenje da iz ovog teškog rasporeda ipak odlože po neki meč.  



RASPORED PARTIZANOVIH UTAKMICA U NOVEMBRU
05. novembar Novi Pazar - Partizan
11. novembar Partizan - Čukarički
25. novembar Partizan - TSC
02. decembar Partizan - Vojvodina
06. decembar Partizan - Crvena zvezda
10. decembar Radnički (N) - Partizan
Radnički (K) - Partizan - nije poznat termin

RASPORED UTAKMICA CRVENE ZVEZDE U NOVEMBRU
05. novembar Crvena zvezda - Radnik
07. novembar Crvena zvezda - Lajpcig
11. novembar Železničar - Crvena zvezda
25. novembar Vojvodina - Crvena zvezda
28. novembar Jang Bojs - Crvena zvezda
02. decembar Napredak - Crvena zvezda
06. decembar Partizan - Crvena zvezda
10. decembar Crvena zvezda  - Mladost
Crvena zvezda - TSC- nije poznat termin
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija