• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

21:47

Montela zvanično selektor Turske, ima i posebnu klauzulu u ugovoru!

EPA Images

Fudbal

Montela zvanično selektor Turske, ima i posebnu klauzulu u ugovoru!

Podeli vest

Čuveni italijanski as potpisao ugovor do leta 2026. godine.

Posle klupske trenerske karijere, Vinćenco Montela (49) prvi put je postao selektor i to reprezentacije Turske!

Proslavljeni napadač večeras je i zvanično promovisan u naslednika Štefana Kunca, a prema nezvaničnim informacijama zarađivaće više od Nemca, koji je imao godišnju platu od 1,6 miliona evra. Ipak, ono što posebno privlači pažnju jeste specifična klauzula u trogodišnjem ugovoru, koji je parafirao nekadašnji golgeter.

Naime, Italijan se obavezao da će ubuduće živeti u Turskoj, a svi njegovi odlasci van zemlje će morati da budu najavljeni i potvrđeni od strane tamošnjeg Saveza. Na Bosforu su se na ovaj potez odlučili jer su brojni treneri u prošlosti obavljali funkcije selektora u raznim sportovima, ali su izbegavali da stanuju u toj zemlji.

Foto: EPA Images

 

U FS Turske sada žele da novi kormilar nacionalnog tima svakodnevno uživo prati tamošnji fudbal i potencijalne reprezentativce, s obzirom da većina njih i nastupa za domaće klubove.

- Nisam se ni najmanje dvoumio kada sam dobio ponudu. Veoma sam srećan što ću raditi i živeti i dalje u ovoj zemlji. Odgovornost je velika, ali cilj je da zajedno povratimo ponos i pripadnost. U Turskoj sam već bio dve godine i poznajem kulturu i mentalitet. U mnogim stvarima me ljudi i mesta ovde podsećaju na Italiju - rekao je Montela na promociji.

On je trenerski put počeo da krči u Romi, gde je ostavio i najdublji trag kao igrač. Potom je sedeo na klupi Katanije, Fiorentine (u dva navrata), Sampdorije, Milana i Sevilje, da bi poslednje dve sezone proveo upravo u turskom superligašu Adani.

Primaran cilj za Montelu biće da sa Turske obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Tri meča pre kraja kvalifikacione trke, ova selekcija zauzima drugo mesto u grupi iz Hrvatske, sa istim brojem bodova, ali i utakmicom više. U leđa joj trenutno gledaju Jermenija, Vels i Letonija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija