• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

28.09.2023

16:00

Istrpi Alegrija i dokaži da si najbolji! Čuveni stručnjak ima poruku za Vlahovića

EPAIMAGES

Fudbal

Istrpi Alegrija i dokaži da si najbolji! Čuveni stručnjak ima poruku za Vlahovića

Podeli vest

Fudbalski analitičar Dragoslav Stepanović poručuje Dušanu Vlahoviću da bude psihički jak i da izdrži šikaniranje Masimilijana Alegrija, koji ga je za vikend kritikovao, a preksinoć prebacio među rezervne igrače.

 

Dušan Vlahović (23) sad mora da bude psihički jak i da istrpi šikaniranje trenera Masimilijana Alegrija (56), a onda da mu dokaže da je među najboljim napadačima na svetu, poručuje za Informer čuveni fudbalski analitičar Dragoslav Stepanović (75)!

Postoji nezadovoljstvo

Popularni Stepi analizirao je situaciju u Juventusu i status srpskog napadača, koji je ponovo u nemilosti iskusnog italijanskog stručnjaka. Vlahović se za vikend susreo sa otvorenim kritikama stratega "stare dame", koji mu je zamerio da nije dobro odigrao u porazu od Sasuola (4:2). Navodno su se njih dvojica sukobila i svašta rekla jedan drugom, a da među njima postoji ozbiljan problem, potvrdilo se i preksinoć u prvenstvenoj utakmici protiv Lećea.

Juventus je slavio sa 1:0, a Vlahović je meč počeo sa klupe. Šansu je dobio tek u 78. minutu, što je na neki način predstavljalo poniženje za igrača plaćenog više od 80 miliona evra. Stručnjaci i analitičari se čude zbog otvorenog šikaniranja, pogotovo zbog činjenice da je Dušan od početka sezone četiri puta bio strelac i jednom asistent.

Baloteli mu se divi: Dušan je mnogo jak

Situaciju u Juventusu prokomentarisao je i čuveni italijanski napadač Mario Baloteli. Bivši reprezentativac, sada prvotimac Adana Demirspora, kaže da je Vlahović odličan fudbaler, ali da je problem ostatak Juventusovog tima.

- Dušan je sjajan igrač i mnogo je jak. Kažu mnogi da nema uticaja na igru, ali to je zato što tim ne radi za njega. Zbog toga je u teškoj situaciji. Kristijano Ronaldo i Leo Mesi su jedina dva igrača koji sami mogu da naprave razliku - kaže Baloteli.

Foto: EPAIMAGES

 

 


Prema rečima Dragoslava Stepanovića, Dušan sada ne sme da se ljuti i pošto-poto zatraži odlazak iz Juventusa. Predlaže mu da trenira još jače, vrati se u prvi tim, a onda dokaže klasu.

- Cela situacija između Vlahovića i Juventusa je malo čudna. Te hoće da ga prodaju, te neće, pa hoće nekog drugog, pa mu daju ugovor... Neko nezadovoljstvo tu postoji. Mnogo je on plaćen da bi ga se tek tako odrekli. To što ga trener kritikuje, stavlja, pa ne stavlja u tim, Dušan to sve treba da podnese i izgura. Moj mu je savet da sada zapne još jače i da svima dokaže da je među najboljim igračima na svetu. Dobro je krenuo u sezonu i treba da koristi svaki minut na terenu. Bilo da igra 90 ili deset minuta. Ako već bude odlazio, neka ode kao najbolji igrač Juventusa - kaže Stepi.

Foto: EPA

 

 


Podsetimo, za Vlahovića su u proteklih nekoliko meseci bili zainteresovani Arsenal, PSŽ, Real Madrid, Mančester junajted i još brojni velikani, a on je, možda malo neočekivano, izabrao da ostane u torinskom gigantu. Nekadašnji as Partizana i Fiorentine verovatno nije dobio dovoljno dobru ponudu da napusti "staru damu", koja ne igra Evropu, pa je ostao i sada trpi iživljavanje trenera Alegrija. U sličnoj situaciji je i Filip Kostić, koji je takođe prebačen na klupu.

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Mnogo plaćen

Prema rečima Mirka Vučinića, legende crnogorskog fudbala i bivšeg napadača Juventusa, Vlahović ima potencijal da postane najbolji napadač na planeti.

- Dušan je bio mnogo plaćen i, kao i svi centarfori, prošao je negativan period. Da li bi Lukaku bio bolje rešenje od njega? Ma dajte... Juventus je odlično postupio što je zadržao Vlahovića, jer će postati jedan od najboljih na svetu - kaže Vučinić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05