• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2023

06:28

Katastrofa! Najgore vesti za srpski fudbal posle debakla!

Starsportphoto

Fudbal

Katastrofa! Najgore vesti za srpski fudbal posle debakla!

Podeli vest

Na najnovijoj UEFA rang listi koeficijenata Srbija je pala za tri mesta posle tri poraza na isto toliko utakmica tokom minule nedelje

Sa 13. je Srbija pala na 16. mesto, trenutno ima 27.775 bodova, od čega 1.400 iz trenutne sezone, nula za prošlu nedelju. Crvena zvezda je u Ligi šampiona izgubila od Lajpciga u sredu (3:1), pa su u četvrtak poraženi timovi u Ligi Evrope i Ligi konferencija. TSC je u Bačkoj Topoli izgubio od Frajburga (3:1), a Čukarički je doživeo debakl protiv Fiorentine (6:0). Nije na odmet da podsetimo, naši klubovi ove sezone u Evropi imaju skor od 16 poraza, dva nerešena meča i samo jedne pobede. Jasno je zašto nam preti katastrofa.

Pošto više nismo među 15 najboljih, to znači da Srbija više nema pet evropskih viza, odnosno dva mesta u Ligi šampiona.  Šta to tačno znači? Sadašnja tabela se odnosi na sezonu 2025/26. Za predstojeću 2024/25, mesta su već podeljena, a pošto je Srbija bila 11. imaće pet ekipa u evrokupovima, ali će naredne sezone šampion i vicešampion morati u kvalifikacije za Ligu šampiona, nemao direktnog plasmana u elitu, kao što je ove sezona bila Zvezda.

 

 

Foto: AP PHOTO

 

 

Pored katastrofalnih rezultata naših timova, na ruku nam nisu išli ishodi rivala. Preskočili su nas Česi, Danci i Norvežani. Sparta je odigrala 0:0 sa Renžersom, dok je Plzenj slavio protiv Dinama u Zagrebu 1:0. Slavlje Nordsjelanda protiv Spartaka iz Trnave 2:0 gurnulo je Dance iznad Srbije, takođem Molde je deklasirao Heken sa 5:1, dok je Bode bodio bolji od Bešiktaraša 3:1, pa su i Norvežani ispred nas. 

To nažalost nije sve. Srbiji prete Ukrajina (26.600), Izrael (26.375) i Grčka (26.125). Nisu daleko, a u ovoj sezoni osvojili su mnogo više bodova, Grci 6.000, Izraelci 4.000, a Ukrajinci 2.700 poena, pa moramo da budemo oprezni. 

Foto: Starsportphoto

 

 


Kao što smo već napomenuli ukoliko srpski klubovi ne poprave koeficijent i ostanu ispod 15. mesta izgubićemo jednog predstavnika u Evropi. Ako se to dogodi šampion Srbije bi od sezone 2025/26. igrao kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola, osvajač Kupa ili drugi na tabeli, ako je prvak Srbije osvojio duplu krunu, igrao bi od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dok bi drugoplasirani i trećeplasirani ili trećeplasirani i četvrtoplasirani, igrali tek od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Stojiljković

pre 7 meseci

Pa pričam 7 meseci ne može čukarički i novo formirani klub tsc da igra evropu da sakupe pola autobusa navijača zajedno i da oni igraju evropu a partizan uništili su isti ti političari koji žele te klubove na lisri za klađenje a zvezdu hoće da naprave da bude nacionalni klub i reprezentacija srbije,kad znaju da pola ljudi u srbiji navija za partizan,to tako goveda političari ne ide,partizan se voli za ostale se naviha.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija