• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

09:43

Plaža Kopakabana poprište krvavog sukoba navijača!

AP/Photo

Fudbal

Plaža Kopakabana poprište krvavog sukoba navijača!

Podeli vest

Navijači Boka juniorsa doputovali su u Rio De Žaneiro kako bi podržali svoje fudbalere u finalnom meču Kopa Libertadoresa protiv Fluminensea, a dve grupe ultrasa su se našle i u krvavom sukobu na čuvenoj plaži Kopakabani u kojoj je učestvovala i policija.

Fudbalski klubovi brazilskog Fluminensea i argentinskog Boka juniorsa igraju finalni meč Kopa Libertadoresa na čuvenoj "Marakani" u subotu (Arena 3 premijum 21.00). Nažalost, fudbalska predstava i majstorije aktera meča neće biti u prvom planu, a za to su se pobrinuli navijači oba tima.

Naime, pristalice Boke doputovali su u Brazil, ali ne samo da bi gledali fudbal i uživali u prizorima čuvene letnje destinacije. Oni su se upustili u okršaj sa navijačima Fluminensa u, kako navodi tamošnja policija, dogovorenoj tuči na plaži Kopakabana.

U sukobu je učestvovalo više desetina osoba, a prema saznanjima "Joda Veli njuza" do svađe je došlo tokom organizovane fan zone. Zbog žestine sukoba i većeg broja lica uključenog u nerede, reagovala je policija i prekinula komešanje.

Jedan od policajaca je lakše povređen, jer ga je argentinski navijač pogodio flašom u glavu, nakon čega je počinioc odvojen od grupe i protiv njega se očekuje pokretanje krivičnog postupka.

U pritvoru se našao još jedan navijač Boke zbog navodnog napada na policijskog psa i službenika.

Određena količina drame je već krasila ovaj finalni meč, pošto je javljeno fudbalerima Boke da im je, prilikom sletanja u Brazil, nestao prtljag. Mnogi navijači, a i pojedinci iz uprave argentinskog kluba, smatrali su da je reč o običnoj provokaciji.

Fluminense se nada prvoj tituli Kopa Libertadoresa, dok Boka juniors ima priliku da svoju vitrinu popuni sedmim trofejom ovog takmičenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija