• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

22:58

Mančester odigrao za Zvezdu, Jang bojs oslabljen čeka crveno-bele! Leao i Žiru srušili Pariz Sen Žermen na "San Siru"

Tanjug/AP

Fudbal

Mančester odigrao za Zvezdu, Jang bojs oslabljen čeka crveno-bele! Leao i Žiru srušili Pariz Sen Žermen na "San Siru"

Podeli vest

Rutinska pobeda Mančester sitija, Milan slavio u derbiju!

Pošteno se Mančester siti mučio u Bernu i nakon žestoke borbe uspeo da savlada Jang bojse. Bilo je jasno da će večeras na Ostrvu odnos snaga biti potpuno drugačiji, a da je tako videlo se u praksi. Četa Pepa Gvardiole rutinski je savladala švajcarskog šampiona i tako ostala maksimalna u grupi G - 3:0 (2:0). 

"Građani" su poveli posle samo 23 minuta igre nakon što je penal skrivio Sandro Lauper. Loptu je na kreč stavio Erling Holand i lagano pogodio mrežu Jang bojsa za 1:0. Delovalo je da će se tim rezultatom otići na odmor, a onda je pravo niotkuda Fil Foden duplirao prednost gostiju! 

Foto: Tanjug/AP

 

Na startu drugog poluvremena desio se ključan momenat koji bi mogao da igra ulogu u petom kolu. Nespretno je ponovo reagovao Sandro Lauper, a glavni arbitar je iskusnom defanzivcu pokazao drugi žuti karton zbog čega neće biti u kombinaciji za meč protiv Crvene zvezde. 

Malo vremena je trebalo prvaku Evrope da to iskoristi. Ponovo je Holand bio strelac za konačnih 3:0. Do kraja meča je Gvardiola dobrano promešao karte i dao šansu mladim snagama. 

U derbiju kola na "San Siru" sastali su se Milan i Pariz Sen Žermen, a "rosoneri" su se ljutom rivalu na pravi način osvetili za poraz od pre dve nedelje. Izabranici Stefana Piolija slavili su nakon preokreta i tako ostali u šansi za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja - 2:1. 

Poveo je Pariz Sen Žermen u 9. minutu golom Milana Škrinjara. Slovak je spreman čekao na drugoj stativi nakon kornera, loptu mu je na pravi način spustio Markinjos i spasa za Majka Menjona nije bilo. Ipak, radnost "svetaca" trajala je jako kratko pre nego što je Rafael Leao postigao najlepši gol u dosadašnjem delu sezone. 

Foto: Tanjug

 

Portugalac je u petercu čekao odbitak i omda "makazicama" matirao Đanluiđija Donarumu za delirijum na tribinama. Mreže su mirovale sve do 50. minuta kada je Olivije Žiru postao najstariji Francuz strelac u Ligi šampiona. Iskusni napadač bio je najviši u skoku nakon kornera Tea Ernandeza i doneo tri boda svom timu. 

Osvetu je servirao i drugi italijanski klub - Lacio. "Nebeskoplavi" su u Rimu minimalnim rezultatom savladali Fajernod, a jedini gol na meču postigao je Ćiro Imobile u finišu prvog poluvremena - 1:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

U istoj grupi Atletiko Madrid deklasirao je Seltik na stadionu "Vanda Metropolitana" pošto je četa Dijega Simeonea slavila sa 6:0 (2:0). Po dva gola postigli su Grizman i Morata, a jednom su se u strelce upisali Lino i Saul. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija