• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

22:56

Umalo iznenađenje u Bernu - Jang bojsi pošteno namučili Mančester siti!

Tanjug/AP

Fudbal

Umalo iznenađenje u Bernu - Jang bojsi pošteno namučili Mančester siti!

Podeli vest

Erling Haland morao da vadi "kestenje iz vatre" - 3:1 (0:0).

Kada su početkom septembra izvučene grupe bilo je jasno da će Mančester siti i RB Lajpcig biti favoriti u odnosu na Crvenu zvezdu i Jang bojs. Da je tako potvrđuje se nakon tri odigrana kola. Srpski šampion poražen je u Nemačkoj, dok je švajcarski predstavnik na svom terenu položio oružje pred četom Pepa Gvardiole - 1:3 (0:0). 

Ruku na srce, očekivalo se da će "građani" imati daleko lakši posao u Bernu, ali se aktuelni šampion Evrope pošteno mučio. Morao je Pep Gvardiola u finišu meča na teren da šalje tešku artiljeriju, a ponovo je, kao i protiv Crvene zvezde, početak drugog poluvremena bio presudan.

Kaznio je Manuel Akandži lošu reakciju odbrane Jang bojsa i doneo prednost Mančester sitiju. Ipak, nisu se Švajcarci predavali, a nagrada za to stigla je nekoliko minuta kasnije kada je Elija izbegao ofsajd zamku i prelepim lobom matirao Edersona za 1:1. 

Foto: Tanjug/AP

 

Krenuli su fudbaleri Mančester sitija na sve ili ništa u finišu meča, napadali sa svih strana... Bilo je pitanje kada će pokleknuti odbrana Jang bojsa i jeste. Nespretno je reagovao kapiten Mohamed Kamara, oborio Rodrija, a "sa kreča" precizan je bio Erling Haland. Norvežanin je postavio i konačan rezultat u 86. minutu sjajnim udarcem desnom nogom. 

Do kraja meča u strelce se upisao i Hulijan Alvarez, ali je njegov gol poništen zbog ranijeg igranja rukom. 

Derbi kola na "Parku prinčeva" odigrali su Pariz Sen Žermen i Milan, a "rosoneri" nakon tri odigrane utakmice još uvek ne znaju za gol u Ligi šampiona. Nakon 0:0 protiv Borusije Dortmund i Njukasla, četa Stefana Piolija danas je doživela poraz - 3:0 (1:0). 

Naravno, glavna zvezda bio je Kilijan Mbape. Francuz se u 32. minutu sjurio na gol Milana, prelako se rešio Fikaja Tomorija i pogodio bliži ugao gola Majka Menjona. Tek što je počelo drugo poluvreme - sve je bilo rešeno. Randal Kolo Muani spreman je čekao na drugoj stativi nakon udarca Osmana Dembeleaza. 

Foto: Tanjug/AP

 

Konačan rezultat postavio je rezervista Li Kang In u finišu meča, ali je pitanje pobednika tada već bilo rešeno. 

U istoj grupi Borusija Dortmund je minimalnim rezultatom savladala Njukasl na Ostrvu - 1:0. Utisak je da rezultat nije realan budući da je na "Sent Džejms parku" trebala da bude goleada... 

Pošteno su se ispromašivali na obe strane, ali na sreću "milionera" jedini precizan bio je Feliks Nmeča u 45. minutu nakon asistencije Nika Šloterbeka. 

Iako je meč u Belgiji privlačio najmanje pažnje, utisak je da je zvezda večeri napadač Porta - Evanilson! "Zmajevi" su savladali Antverpen sa 4:1, a Brazilac koji je na teren ušao u 44. minutu zbog povrede Vendela postigao je het-trik. 

Foto: Tanjug/AP

 

Evanilson je u 46. minutu poravnao rezultat, a potom u 60. i 85. postigao druga dva gola. U međuvremenu mrežu domaćina pogodio je i Eustakio u 54. minutu. 

REZULTATI: 

Grupa E
Fejenord - Lacio  3:1 (2:0)
Himenez 31, 74, Zeruki 45 - Pedro 83

Seltik - Atletiko Madrid  2:2 (1:1)
Furuhaši 5, Palma 28 - Grizman 25, Morata 54

Grupa F: 
Njukasl - Borusija Dortmund  0:1 (0:1)
Nmeča 45

Pariz Sen Žermen - Milan  3:0 (1:0)
Mbape 32, Kolo Muani 53, Li Kang In 89

Grupa G: 
RB Lajpcig - Crvena zvezda 3:1 (1:0)
Raum 13, Simons 59, Olmo 85 - Stamenić 70

Jang bojs - Mančester siti  1:3 (0:0)
Elia 52 - Akandži 48, Haland 66, 85

Grupa H: 
Barselona - Šahtjor 2:1 (2:0)
Tores 28, Lopez 36 - Sudakov 62

Antverpen - Porto  1:4 (1:0)
Jusuf 37 - Evanilson 48, 69, 84 Eustakio 55


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17