• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

11:30

Kostić: Na korak smo od istorije! Tadić nas je razmazio, a deci ćemo se odužiti! (VIDEO)

fss

Fudbal

Kostić: Na korak smo od istorije! Tadić nas je razmazio, a deci ćemo se odužiti! (VIDEO)

Podeli vest

Srpska fudbalska reprezentacija Srbije će odmeriti snage sa Belgijom u Briselu u prijateljskom susretu 15. novembra (20.45), a onda i četiri dana kasnije sa Bugarskom u Leskovcu u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Reprezentativac naše zemlje Filip Kostić upozorava da još ništa nije gotovo.

Retko ko je mogao da pretpostavi da će proći 23 godine bez učešća Srbije na završnom turniru kontinentalnog šampionata. Sada je našoj zemlji potreban makar bod, da bi sa sigurnošću izborila plasman na kontinentalnu smotru, a da ne zavisi od ishoda drugih utakmica. 

- Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Evropsko prvenstvo. Daleko od toga da je sve gotovo, Bugarska je dobra rerezentacija što je i dokazala u prvom susretu u Razgradu. Utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i ponašaćemo se kao da je pobeda jedina opcija u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi. Samo na taj način možemo da nastavimo uspešan niz i da posle dva Svetska prvenstva i plasmana u A diviziju Lige nacija, odemo i na Evropsko prvenstvo. Bio bi to istorijski uspeh za generaciju koja je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužila da bude deo najveće fudbalske smotre – kaže Kostić.

Foto: Predrag Milosavljević

 

 

Samtra as Juventusa da će prijateljski meč sa Belgijom biti lepa uvertira za duel sa Bugarskom.

- Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala, imaju u svojim redovima mnogo igrača koji su nosioci igre u najjačim klubovima iz ‘Liga petice’. U svakom slučaju, odličan test za sve nas da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i da spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske. Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere i ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sjajnog ofanzivca raduje činjenica da se reprezentacija seli iz Beograda u unutrašnjost Srbije.

- Mnogo se radujem novom susretu sa mališanima. Iskreno, bio sam prijatno iznenađen posetom na prethodnim utakmcama kada smo bili u sličnoj situaciji. Zahvaljujući fenomenalnoj podršci najmlađih ljubitelja fudbala, uspeli smo da slomimo otpor Litvanaca na startu kvalifikacija. Sa druge strane, žao mi je što i stariji navijači neće biti na tribinama stadiona u Leskovcu. Nikako da naučimo lekciju, imamo jednu reprezentaciju koja je svetinja i moramo da vodimo računa o tome kako se ponašamo kada dođemo na utakmicu. Očekujem lepu atmosferu protiv Bugarske i na nama je da se toj deci odužimo pobedom i plasmanom na Evropsko prvenstvo – kaže fudbaler koji je ulaskom u igru na poslednjoj utakmici protiv Crne Gore doprineo jednoj od najvažnijih pobeda naše reprezentacije u ovim kvalifikacijama.

 - Šalio sam se sa Dućom (Dušanom Tadićem) posle utakmice oko nekog lošeg pasa u drugom poluvremenu. Možda ste u pravu da nas je razmazio svojim milimetarski preciznim dodavanjima i da sada očekujemo da svaka njegova lopta ima oči. Dan pre meča sa Crnom Gorom, ostali smo duže na treningu, ja sam mu centrirao, a on je glavom dao dva- tri gola. Na utakmici je bio u još boljoj situaciji, ali nije zatresao mrežu. Naravno, iskupio se kasnije onim sjajnim golom i udario pečat našoj velikoj pobedi. Duća je u svakom smislu reči vođa ove generacije, pravi lider i primer svima u ekipi kako jedan kapiten treba da se ponaša u svlačionici i na terenu.

 

 

Filip Kostić je 2015. godine debitovao za A reprezentaciju Srbije i sve ovo vreme je jedan od ključnih igrača tima.

- Bilo je mnogo utakmica u ovih osam godina koje su mi drage, ali je ta prva u Sent Peltenu protiv Azerbejdžana svakako nešto posebno. Pobedili smo 4:1, počeo sam od prvog minuta i ispunio svoje dečačke snove. Velika je stvar biti deo nacionalnog tima i braniti boje svoje zemlje na velikim turnirima. Volim da igram za Srbiju, prija mi svako okupljanje sa ovim divnom momcima u Staroj Pazovi. O brojkama ne vodim toliko računa, nadam se da ću još dugo trajati i da ću biti u prilici da doprinesem novim podvizima reprezentacije - kaže Kostić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija